کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

ملاحظات امنیتی اپلیکیشن‌های موبایل

هکرها گوشی شما را تهدید می‌کنند

خبرگزاری مهر , 20 دی 1393 ساعت 10:44

ایتنا- دانلود اپلیکیشن‌هابدون درنظر گرفتن موارد امنیتی، می تواند اطلاعات گوشی شما را تهدید کند.




اگرچه ساده و رایگان بودن دانلود برنامه‌های کاربردی موبایل باعث شده افراد بدون نگرانی این اپلیکیشن ها را دانلود کنند اما دانلود بدون درنظر گرفتن موارد امنیتی، می تواند اطلاعات گوشی شما را تهدید کند.


به گزارش ایتنا از  مهر، اگر شما تلفن‌های هوشمند یا سایر دستگاه‌های همراهی را دارید، احتمالاً از برنامه های کاربردی موبایل برای بازی، دسترسی به اخبار، کتاب‌ها و آب و هوا نیز استفاده می‌کنید اما ساده بودن دانلود و اغلب رایگان بودن این برنامه‌ها نباید منجر به دانلود هر برنامه بدون در نظر گرفتن مسائل امنیتی شود.

اینکه برنامه های کاربردی چه اطلاعاتی از دستگاه شما جمع آوری می‌‎کنند و یا چه کسی به آن اطلاعات دسترسی خواهد داشت از جمله مباحثی است که باید در زمان استفاده از اپلیکیشن های موبایل مدنظر قرار گیرد.

براین اساس مرکز ماهر به عنوان مرکز مدیریت امداد و عملیات رخدادهای رایانه ای با اعلام ملاحظات امنیتی اپلیکیشن های موبایل، از کاربران خواسته در زمان استفاده از این نرم افزارها، مراقب حریم خصوصی خود باشند.

برنامه کاربردی موبایل چیست
برنامه کاربردی موبایل، نرم افزاری است که کاربر می تواند آنرا با استفاده از تلفن یا دستگاه‌های همراهی مانند تبلت دانلود کرده و به آن مستقیماً دسترسی داشته باشد.

کاربر برای استفاده از برنامه های کاربردی موبایل نیازمند تلفن هوشمند یا سایر دستگاه‌های همراه است که به اینترنت متصل شود و از آنجایی که تمام برنامه‌های کاربردی در تمام دستگاه‌های همراه کار نمی‌کنند کاربر هنگام خرید دستگاه، مجبور به استفاده از سیستم عامل و برنامه‌های کاربردی مرتبط با آن است که در این زمینه سیستم عامل‌های آندروید، ios اپل، مایکروسافت و بلک بری فروشگاه‌های آنلاین مخصوص به خود را دارند و کاربران می‌توانند از این فروشگاه‌ها برنامه‌ها را دانلود و نصب کنند.

دسترسی به حریم خصوصی گوشی شما
این سوال که برنامه‌های کاربردی به چه نوع داده‌هایی می‌توانند دسترسی داشته باشند از جمله سوالاتی است که در ذهن کاربر نقش می بندد.

زمانی که شما در فروشگاه‌های برنامه های کاربردی ثبت نام می کنید یا برنامه های کاربردی را دانلود می کنید، از شما درباره مجوز دسترسی به اطلاعات دستگاهتان سوال می‌شود.

اما با این حال برخی برنامه‌های کاربردی قادر به دسترسی به اطلاعاتی چون دفترچه تلفن یا فهرست مخاطبین ایمیل، فهرست تماس‌ها، داده اینترنت، داده‌های تقویم، داده‌هایی درباره مکان دستگاه و شناسه‌های یکتای دستگاه و نیز اطلاعاتی درباره چگونگی استفاده از برنامه های کاربردی هستند.

در همین حال برخی نرم‌افزارها فقط به داده‌هایی که برای عملکردشان نیاز دارند دسترسی پیدا می کنند اما برخی دیگر به داده‌هایی که در راستای عملکرد برنامه نیست نیز دسترسی دارند.

قبل از دانلود اطلاع کسب کنید
با این وجود اینکه چگونه می توان مشخص کرد که برنامه کاربردی به کدام اطلاعات دسترسی داشته باشد یا کدام اطلاعات را به اشتراک بگذارد سوالی است که پیش می آید.

دانستن اینکه برنامه‌های کاربردی به چه داده‌ای دسترسی خواهند داشت یا چگونه از این داده ها استفاده می‌شود همیشه آسان نیست. قبل از دانلود برنامه کاربردی، درباره سازنده آن و عملکرد آن اطلاعاتی کسب کنید. در فروشگاه‌های برنامه‌های کاربردی ممکن است بتوانید اطلاعاتی درباره توسعه دهنده برنامه بیابید. اگر توسعه دهنده برنامه اطلاعات تماسی را مانند وب سایت یا آدرس ایمیل فراهم نکند، برنامه کاربردی ممکن است قابل اعتماد نباشد.

برای سیستم عامل آندروید امکان بررسی «مجوزهای دسترسی» قبل از نصب برنامه کاربردی وجود دارد. قبل از نصب برنامه در این سیستم عامل حتماً بررسی کنید که آیا دسترسی‌هایی که برنامه خواهد داشت در راستای اهداف برنامه است یا خیر؟ به طور مثال، برنامه کاربردی "wallpaper" نیازی به خواندن پیام‌های متنی ندارد.

برنامه‌های کاربردی را باید به روز کرد؟
تلفن همراه شما ممکن است زمانی که به روز رسانی‌هایی برای برنامه های کاربردی موبایل وجود دارد به کاربر اطلاع رسانی کند. به روز رسانی برنامه های کاربردی و سیستم عامل دستگاه کاری مفید است. به روز رسانی ها اغلب حاوی اصلاحیه های امنیتی است که منجر به محافظت از اطلاعات و دستگاه در برابر آخرین بدافزارها می‌شود.

آلوده شدن موبایل با دانلود اپلیکیشن ها
برخی هکرها برنامه های کاربردی ایجاد کرده اند که تلفن و دستگاه‌های همراه را آلوده به بدافزار می کند. به همین دلیل اگر تلفن همراه شما ایمیل یا پیام‌های متنی را می فرستد که شما ننوشته اید یا برنامه‌هایی نصب شده که شما دانلود نکرده اید به دنبال بدافزار در تلفن یا دستگاه همراه خود باشید.

اگر فکر می کنید بدافزاری در دستگاه شما است آنتی ویروسی نصب کنید تا دستگاه را اسکن کرده و برنامه‌های اضافی یا بدافزارها را پاک کند.

به هر ترتیب توجه داشته باشید که هکرها و بدافزارها در کمین سرقت اطلاعات گوشی شما هستند پس بهتر است که ملاحظات امنیتی را برای استفاده از اپلیکیشن ها به کار گیرید.


کد مطلب: 34058

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/34058/ملاحظات-امنیتی-اپلیکیشن-های-موبایل

ايتنا
  https://www.itna.ir