توضیح وزیر ICT درباره صادرات پهنایباند به عراق باوجود اینترنت ضعیف کشور
ایتنا- وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیات دولت به ارائه توضیحاتی درباره روابط ایران با ترکیه و عراق پرداخت.
به گزارش ایتنا از ایسنا، محمود واعظی امروز در حاشیه جلسه هیأت دولت در رابطه با مسئولیت خود و روابط ایران و ترکیه توضیح داد: از گذشته روابط ایران و ترکیه به خصوص در حوزه اقتصادی وسیع بوده است و وزیر مسئول کمیسیون مشترک و نماینده ویژه رئیس جمهوری این مسئولیت را برعهده داشته است که در این دولت هر دوی این مسئولیتها به یک نفر سپرده شده و بنده در اجرای این مسئولیت اقدامات لازم را انجام میدهم.
وی یادآور شد: شاهدیم که حجم روابط در یک سال گذشته در حال گسترش بوده است.
واعظی در رابطه با سفر وزیر ارتباطات عراق به تهران گفت: سفر بسیار خوبی بود و با توجه به تعدد زوار ایرانی در عراق و برعکس، مذاکرات خوبی بین دو کشور انجام شد.
برای ترانزیت پهنای باند به عراق از مصرفکننده داخلی کم نمیگذاریم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در مورد صادرات اینترنت به کشور عراق با توجه به پایین بودن سرعت اینترنت در داخل کشور گفت: موضوع ترانزیت، سرمایه گذاری خوبی است و کشور ما در موقعیتی است که می تواند در ترانزیت صوت و دیتا اقدام کند که از نظر سیاسی و اقتصادی به نفع ماست؛ بنابراین لزومی ندارد که خودمان پهنای باند تولید کنیم بلکه می توانیم پهنای باند موجود در عرصه بینالملل را از طریق خطوط عبوری به عراق بدهیم. پس آنچه به عراق می دهیم با آنچه در داخل مورد استفاده قرار میگیرد جداگانه است و چیزی برای مصرف کنندگان داخلی کم نمی گذاریم.
وی در مورد کاهش تعرفه مخابرات بین دو کشور ایران و عراق گفت: علاقمندیم که مردم ما در سفر به کشورهای خارجی تعرفه مکالماتشان پایین بیاید و این تعرفه بین کشورها بر اساس توافق است. بنابراین قرار شد اپراتورهای کشور عراق بررسیهای لازم را انجام و به ما خبر دهند. چون نفعی برای ما ندارد و هر چه از مردم بگیریم باید به دلار تبدیل و به آنها پرداخت کنیم؛ بنابراین علاقه داریم که در این مورد با همه کشورها توافقاتی داشته باشیم.
واعظی همچنین در مورد سوال دیگری در مورد کاهش تعرفههای اینترنت و بالارفتن تعرفه بستههای اینترنتی یکی از اپراتورها گفت: سیاست دولت این است که در سبد کالایی مردم تعرفهها پایین بیاید بنابراین در یک مقطع ۲۰ درصد از تعرفههای اینترنت را پایین آوریم و نسل سوم و چهارم را در اختیار مردم گذاشتیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از اپراتورها قیمت بستههای خود را دو برابر کرده بود و با مقاومت مردم روبرو شد، خاطر نشان کرد: زمانی می توانیم مداخله کنیم که اپراتوری از سقف مشخص بالاتر برود بنابراین زیر نیم ریال رقابت بین سه اپراتور اتفاق می افتد.
چرا در جلسات شورای عالی فضای مجازی موضوعات مهم پیگیری نمی شود؟ وزیر ارتباطات همچنین در رابطه با جلسات شورای عالی فضای مجازی و اینکه در این جلسات موضوعات مهم پیگیری نمی شود، گفت: در سه جلسه اول شورای عالی فضای مجازی در سال گذشته به موضوع شبکه ملی اطلاعات پرداختیم و آن را تصویب کردیم. همچنین امسال در مورد پیشرفت کار شبکه ملی اطلاعات گزارشهایی داشته ایم و چهارشنبه گذشته سیاستهای پیامک انبوه در مورد تبلیغات و ارزش افزوده مورد بحث قرار گرفت. پس اینکه گفته شود در این جلسات به موضوعات مهم پرداخته نمی شود، درست نیست.
داستان آنهایی که ناموفق بودن فیلترینگ را پیشبینی میکنند واعظی در مورد فیلترینگ هوشمند و نامه بسیج دانشجویی چند دانشگاه توضیح داد: برای فیلترینگ دو راه وجود دارد؛ اینکه یک سایت را به طور کامل فیلتر کنیم یا اینکه بخشهای مضر آن را محدود کنیم که دولت معتقد به روش دوم است؛ چراکه امروز برخی از سایتها مطالب مفیدی دارند اما در بعضی موارد با فرهنگ اسلامی قابل قبول نیستند که در این راستا تصمیم به فیلترینگ بخش های ناسالم این سایتها گرفته ایم و اینکه بسیج دانشجویی در چند دانشگاهها به جای تشویق ما پیشگویی ناموفق بودن کار را میکنند موضوع دیگری است.
وی توضیح داد: برنامهای در سه فاز شروع کردهایم که فاز اول آن یک ماه آزمایشی، فاز دوم سه ماه و برای ساماندهی است و فاز سوم شش ماه و برای اجراست و در قسمت اول در مورد اینستاگرام پیاده کردیم که ۸۳ درصد این برنامه در فیلترینگ هوشمند ما جواب داد و در مجموع راضی هستیم و اکنون وارد فاز دوم شدهایم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: تا به امروز برای فیلترینگ روی گیت ورودی کشور انجام می شد که سرعت را پایین میآورد و این را به شهرها آوردهایم. البته در کنار کار ما فیلترشکن هم وجود دارد که کار را سخت و پیچیده میکند اما به تلاشمان ادامه می دهیم.
واعظی خاطر نشان کرد: وقتی یک اپلیکیشن، کاربر انبوه در کشور دارد باید با تدبیر نسبت به مقابله با آن تصمیمگیری شود و ما معتقدیم برای علاقمندان این اپلیکیشنها امکانات بومی ایجاد کنیم چراکه خود مردم هم دوست ندارند اطلاعاتشان در دسترسی بیگانگان باشد و در همین راستا یکی از شبکههای اجتماعی پیامرسان بومی طی سه ماه گذشته با استقبال خوبی روبرو شده است.
وی همچنین در رابطه با مشارکت بخش خصوصی در ارتباط پهنای باند گفت: در این موضوع مناقصه برگزار می کنیم که همه شرکتهای داخلی و خارجی میتوانند در آن شرکت کنند.
وی همچنین در مورد وضعیت سازمان فضایی کشور گفت: سازمان فضایی زیر نظر نهاد ریاست جمهوری بود که اعتقاد داشتیم سر جای واقعی خود نبوده است. براین اساس در شورای عالی تصمیم گرفته شد تا قانون در مورد این سازمان اجرا شود و به جای خود برگردد بنابراین در ماموریتهای سازمان تغییری ایجاد نشده و ما دنبال این هستیم در شرایط جدید به درستی از امکانات و دانش سازمان استفاده کنیم و ماهوارههای ملی خودمان را داشته باشیم تا در علم فضا به اقتدار ملیمان کمک کنیم.
واعظی همچنین در جواب سوالی در مورد پرتاب ماهواره شریف ست گفت: قرار است سازمان فضایی را تحویل بگیریم و در این راستا از دانشگاههایی که تخصص و دستاوردهای لازم را دارند بهره خواهیم گرفت و دانشگاه شریف را از افتخارات کشور می دانیم که در این زمینه از آنها نیز استفاده خواهیم کرد.
وی همچنین در رابطه با موضوعاتی مربوط به مفسدههای سیاسی و اقتصادی در فضای مجازی گفت: من در جریان نیستم و وارد حاشیهها نمیشوم.
وزیر ارتباطات در مورد وضعیت پژوهشکده تحقیقات زیستی گفت: در گذشته این پژوهشکده به سازمان فضایی منتقل شد که در تصمیم جدید شورا به وزارت علوم برگشت. همچنین زیر نظر معاون علمی ریاست جمهوری یک مرکز ملی فضایی به وجودآمد که کار سیاست گذاری و برنامه ریزی کلان را انجام دهد و کلیه کار اجرایی در سازمان فضایی و پژوهشکده فضایی باشد.
اینترنت ما ته چاهه و به جز از دو سه کشور قحطی زده و جنگ زده از تمام کشورهای دنیا عقبتریم و پهنای باند اینقدر کمیابه که برای شرکت های حکم طلا پیدا کرده و برای کش رفتن حجم اینترنت کاربرها به هر ترفندی دست میزنند حالا میخواید پهنای هم صادر کنید؟!!!!!
عراق داعش زده و افغانستان طالبان زده وضع اینترنتشون از ایران نمیدونم چی زده که خیلی بهتره! این ماییم که باید از این کشورها پهنای باند وارد کنیم! این ماییم که کمبود شدید پهنای باند داریم. خدایا اینا دیگه کین!
در یک مقطعی قیمت اینترنت رو 20 درصد کاهش دادید؟ کدوم مقطع بود ما ندیدیم؟! من چند سال پیش بابت این اینترنت 128 کیلو با حد اکثر سرعت دانلود 16 کیلو 13000 تومن پرداخت میکردم. الان شده 15000 تومن!
تا اونجایی که من اطلاع دارم، ما زیرساخت فیزیکی رو داریم، به اندازه ی کافی فیبر نوری داریم که صادر کنیم، اما وقتی به خودمون می رسه عملاً خیلی کند اجرا میشه، دلیلشم اینه که تجهیزات باید خریداری بشه، بعد باید اول وصل بشه زیرساخت بعد وصل بشه به سرویس دهنده ی فیلترینگ و ... دردسر داره.
دلیلش فنی نیست. دلیلش نوع نگاه اقایون به اینترنته. اینترنت رو تهدید "امریکایی اسرائیلی" میبینند که اصلا طراحی شده به کشور ما اسیب وارد کنه! تهدیدی که اقایون خودشون رو ملزم میدنند در برابرش بایستند و کند و گران و مختل محدود نگهش دارند.
وزیر ... میگه
آقای وزیر پهنای باند بخش روستایی از کجا تامین میشه !!
آقای وزیر پهنای باند نسل 3 و 4 همراه از کجا تامین میشه
آقای وزیر چرا با افتتاح طرح های ارتباطی در خوزستان سرعت اینترنت در اهواز به فاجعه نزدیک شده !