استفاده از شيشه خراش دار براي بالا بردن سرعت اينترنت
پرتوهاي نور كه در درون كابلهاي الياف شيشهاي در شبكههاي اينترنتي به نقاط مختلف انتقال مييابند هر از چندگاه "پاكسازي" شده و در مسيرهاي ديگري انتقال داده ميشوند.
كار پاكسازي اين پرتوهاي حاوي اطلاعات با كمك مدارهاي الكترونيك انجام ميشود كه وظيفه فيلتر كردن نويز noiseو نوفه و پارازيتي را كه موجب كثيف شدن سيگنال يا علايم اصلي ميشوند، بر عهده دارند.
اما اشكال در اينجاست كه سرعت انتقال اطلاعات در مدارهاي الكترونيك به مراتب كندتر از سرعت حركت نور است و در نتيجه نوعي راهبندان در مسير الياف شيشهاي به وجود ميآيد كه بر كيفيت شبكههاي اينترنتي تاثير منفي ميگذارد.
به نوشته هفتهنامه علمي "نيو ساينتيست" ، يك گروه از محققان دانشگاه سيدني در شهر كانبرا در استراليا موفق شدند براي پاكسازي نوفهها و پارازيتهاي نوري، صافي يا فيلتر كوچكي به اندازه ناخن انگشت توليد كنند كه بر روي آن ۱۰هزار خراش كوچك به وجود آمده كه هر كدام تقريبا يك ميكرو متر (يك ميليونيم متر) از ديگري فاصله دارند.
به اين صافي شيشهاي گوگرد و سلنيوم و تلريوم نيز تزريق ميشود.
وظيفه اين صافي آن است كه پهناي باند پرتوهايي را كه از درون فيبر نوري ميگذرد افزايش دهد و پرتو نور را تميز و پاكسازي كند.
پرتوهاي نوري كه به شكل پالس يا پله از درون كابلهاي نوري ميگذرند بر اثر برخورد با خراشها و شيارهاي ريز روي اين صافي پراكنده و بر پهناي باندشان افزوده ميشود.
هرچه اين پالسها قدرتمندتر باشد ميزان تغييري كه در آنها ايجاد ميشود بيشتر از ميزان تغييري خواهد بود كه در نوفه و نويز همراه آنها به وجود ميآيد.
به اين ترتيب اطلاعات نوري كثيف شده پس از برخورد با صافي در مسيري مجزا از نوفه و نويز همراه خود به حركت در ميآيند و نويزها نيز از مسير حذف ميشوند.