ایتنا - مدیر شرکت نرمافزاری: سالها هزینههای میلیاردی در کشور صرف پروژههای بینتیجه شد مانند موبایل ایرانی.
عضو کمیسیون نرمافزار سازمان نظام صنفی رایانهای تهران علت عدم استقبال از موتورهای جستوجوی ایرانی را نبود نگاه جامع در طراحی این موتورها دانست و اظهار کرد: این تصور وجود دارد که موتورهای ایرانی مطالب را بهصورت فیلترشده ارائه میدهند که نتیجه به دست آمده مورد خواست کاربر نیست و همین امر از دلایلی است که باعث میشود جستوجوگرهای ایرانی مورد استقبال قرار نگیرند.
به گزارش ایتنا از از ایسنا، فرهاد الیشایی با اشاره به اینکه دولتها باید هزینههای بیشتری را صرف حمایت از شرکتهای نرمافزاری کنند، تصریح کرد: با این حال دولتها بیشتر هزینهها را به پروژههایی اختصاص میدهند که در آنها نگاه امنیتی است.
وی با اشاره به هزینهبر بودن
گوگل یک جستوجوگر درآمدی است که دارنده آن از این طریق پول به دست میآورد، اما باید مشخص شود که هدف از طراحی موتورهایی ایرانی چه بوده است
طراحی و به کارگیری جستوجوگرها اظهار کرد: در کشور ما سالها هزینههایی صرف پروژههایی شده است که نتیجه اندک داده و از جمله نمونههای آن طراحی موبایل ایرانی بود که میلیاردها هزینه صرف آن شد.
عضو کمیسیون نرمافزار سازمان نظام صنفی رایانهای تهران با اشاره به اینکه موتورهای جستوجو باید با شرکتهای زیادی رقابت کندد، گفت: موتور جستوجویی که بخشی از نتیجهها را نشان ندهد مورد استقبال قرار نخواهد گرفت.
الیشایی در پاسخ به این سؤال که آیا کشورهای دیگر نیز پروژههایی را برای ایجاد موتور جستوجو در نظر میگیرند؟ گفت: ممکن است جستوجوگرهای زیادی وجود داشته باشد، اما بازار آنها تابع عرضه و تقاضاست و هر روز قرار نیست یک موتور جستوجوگر جدید به این بازار اضافه شود.
وی با اشاره به اینکه معمولا هدف از طراحی موتورهای جستوجو یا هدفهای درآمدی است یا دولتی گفت: برای مثال گوگل یک جستوجوگر درآمدی است که دارنده آن از این طریق پول به دست میآورد، اما باید مشخص شود که هدف از طراحی موتورهایی ایرانی
هزینههایی که صرف برخی پروژههای دولتی میشود باید به عنوان سرمایه در دیگر بخشها به کار گرفته شود
چه بوده است.
وی افزود: به نظر میرسد که هدف از طراحی جستوجوگرهای ایرانی مقاصد دولتی بوده است زیرا منافع مالی ندارند و اگر نگاه دولتی در طراحی این برنامهها به کار رفته است باز هم باید توجیه کاربری داشته باشد.
الیاشی با اشاره به اینکه اگر برای استفاده از موتورهای جستوجوی داخلی جلوی موتورهای جستوجوی جهانی در کشور گرفته شود، مردم به سراغ فیلترشکنها خواهند رفت، گفت: با ایجاد محدودیت نمیتوان جلوی استفاده از چنین سرویسهایی را گرفت.
این عضو کمیسیون نرمافزار سازمان نظام صنفی رایانهای تهران تصریح کرد: هزینههایی که صرف برخی پروژههای دولتی میشود باید به عنوان سرمایه در دیگر بخشها به کار گرفته شوند.
وی همچنین گفت: طرحهایی که با سرمایهگذاریهای بالای دولتی انجام میشود باید بررسی شوند که چه نگاه کارشناسانهای پشت آنها بوده است و آیا اصلا نظر کارشناسان خبره این حوزه برای چنین طرحهایی پرسیده میشود؟
شما چرا حسود هستید
بالاخره باید با درآمدهای که از مالیات ، آب و برق از جیب مردم به دست می آید این منابع مالی به طریقی هزینه شود. مثل
1- سیستم عامل ملی
2- ایمیل ملی البته نه یکی دو تا
3- اینترنت ملی
4- موتور جستجوی ملی
و ... ملی
لپ کلام اینه که چرا پول مملکت با طرح های بیهوده و گاها مضحک به هدر میره؟
چرا ما هنوز نتونستیم توی سرعت اینترنت که به نظرم از هر کاری واجب تره به جایی برسیم؟
چرا باید از افغانستان هم عقب بیوفتیم؟
چرا قیمت اینترنت باید اندازه خون بابامون باشه؟
شما مسئول و وزیری که این همه مراقب پول جیبت هستی که بیهوده و ولخرجی نکنی چطور حاضر میشی واسه یه همچین پروژه هایی پول مملکت رو حیف کنی؟
درد مملکت ایناست
ایناست که مانع پیشرفت میشه
نداشتن علم
نداشتن صلاحیت
....
دوست عزیز جناب الیاسی وقتی متولی امور مشخص نباشد برای جبران خلا آن مجموعه یا گروهی که ارتباطات بهتری باشد پیش قدم می شود که شاید تخصص یا کارایی لازم را در اختیار نداشته باشد. دوره انحصارگری و مدیریت اتلافی پایان یافته بالاخره روزی این هزینه ها که بیهوده در برخی از مراکز صرف شده است استیفای حقوقی خواهد شد.
ممنون از ایتنا
چه عجب یکی از کارشناسان محترم در این خصوص نظر داد. ظاهرا بقیه مدیران نرم افزاری یا بی خبرند و صاحب منفعت هستند و یا بصلاح است که ساکت باشند.
نظام صنفی هم که اصلا منفعت دارد چون عضو شورای سیاستگذاری موتورهای جستجوی ملی شده است!
بالاخره باید با درآمدهای که از مالیات ، آب و برق از جیب مردم به دست می آید این منابع مالی به طریقی هزینه شود. مثل
1- سیستم عامل ملی
2- ایمیل ملی البته نه یکی دو تا
3- اینترنت ملی
4- موتور جستجوی ملی
و ... ملی