۰
plusresetminus
سه شنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۷

بخشهای تحریم‌شده در صنعت فناوری اطلاعات

ایتنا- در صنعت فناوری اطلاعات تنها بخش‌هایی که شانس استفاده از از آنها در انرژی اتمی وجود داشته است، مورد تحریم قرار گرفته بود.
بخشهای تحریم‌شده در صنعت فناوری اطلاعات


با امضای تفاهم لوزان و طرح بحث احتمال رفع برخی از تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران و تاثیر آن برروی بازار فناوری اطلاعات کشور، رئیس انجمن شرکت‌های اینترنتی کشور معتقد است اگرچه هیچ‌گاه حوزه فناوری اطلاعات ایران به طور کامل مورد تحریم مستقیم قرار نگرفته، اما از تبعات این تحریم‌ها در زمینه‌های پولی و بانکی نیز بی‌نصیب نبوده‌ است.


به گزارش ایتنا از ایسنا، مسعود ریاضیات درباره تاثیر مذاکرات هسته‌ای در بازار فن‌آوری اطلاعات اظهار کرد: بازار فناوری اطلاعات ایران هیچ گاه به طور مستقیم مورد تحریم قرار نگرفته بود بلکه وجود مشکلاتی در تحریم‌های بانکی و نقل و انتقالات پولی در این حوزه تاثیرگذار بوده است.

او اظهار کرد: در صنعت فناوری اطلاعات تنها بخش‌هایی که شانس استفاده از آنها در انرژی اتمی وجود داشته و یا تجهیزات دارای تکنولوژی پیچیده بودند، مورد تحریم قرار گرفته بود.

با این حال عملا شرکت‌های فعال در این زمینه در کشور توانسته بودند با دور زدن تحریم‌ها تجهیزات مورد نیاز خود را به خصوص از چین تهیه کنند.

وی افزود: بنابراین صنعت IT تا به حال چندان تحت تاثیر مستقیم تحریم‌ها نبوده بلکه این مساله تحریم‌های پولی و بانکی است که در این حوزه نیز مؤثر بوده است.

رئیس انجمن ISPهای کشور با اشاره به امکانپذیر نبودن استفاده از برخی سرویس‌های جهانی در ایران اظهار کرد: تاثیر دیگر تحریم‌ها در حوزه IT این بوده است که بسیاری از سرویس‌های سایت‌هایی مانند گوگل، مایکروسافت و اپل از طریق IP آدرس ایران غیر قابل دسترسی بود و بنابراین افراد با استفاده از فیلترشکن‌ها می‌توانستند به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند که همین امر سرعت کار را پائین می‌آورد اما اگر این محدودیت‌ها برداشته شوند فعالان این حوزه می‌توانند به صورت مستقیم و آزادانه به سرویس‌های نرم‌افزاری مختلف دسترسی داشته باشند.

ریاضیات در پاسخ به این سؤال که آیا ارسال مستقیم تجهیزات سخت افزاری به صورت رسمی از مرزهای کشور تاثیری در کیفیت و هزینه این امکانات خواهد داشت گفت: تا به حال بیشتر تجهیزات به صورت قاچاق وارد می‌شد اما اگر همین تجهیزات بخواهد از طریق گمرک وارد شود از لحاظ قیمتی ارزان‌تر نخواهد بود و طبیعتا قیمت آن افزایش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: اما از این لحاظ که واردکننده یا نمایندگی رسمی تجهیزات سخت افزاری را ارائه می‌دهد سرویس خدمات و پشتیبانی پس از فروش بهتری ارائه می‌شود.

این کارشناس همچنین درباره دسترسی ایران به بازارهای جهانی با برداشته شدن بخشی از تحریم‌ها اظهار کرد: ایران بازار بزرگی برای کشورهای غربی است و به این دلیل که مصرف داخلی ایران در زمینه تجهیزات حوزه IT بالاست این کشورها تمایل دارند با ایران وارد معامله شوند.

ریاضیات با اشاره به مرزهای مشترک ایران با کشورهای خاورمیانه خاطرنشان کرد: در واقع ایران یک چهارراه بزرگ برای بازارهای منطقه‌ای به حساب می‌آید و ورود به بازار ایران تنها به معنای ورود به بازار یک کشور نیست بنابراین طبیعتا کشورهای غربی انگیزه بالایی برای فروش کالا و خدمات در ایران خواهند داشت.

وی در ادامه درباره همکاری فعالان حوزه IT برای استفاده از بازارهای بین‌المللی و صادرات محصولات اظهار کرد:‌ در حال حاضر فعالان حوزه فن‌آوری اطلاعات جوانان با استعدادی هستند اما مشکل صادرات محصول در ایران ضعف تسلط بر زبان خارجی و انگلیسی است.

او تصریح کرد: ایران به دلیل دور ماندن از جامعه بین المللی در سال‌های اخیر در تولید محصولات و برقراری ارتباط از نظر تسلط به زبان انگلیسی ضعیف بوده است و امیدوارم بعد از برداشته شدن تحریم‌ها ایران نیز به جامعه بین المللی روی بیاورد و تسلط به زبان انگلیسی افزایش پیدا کند.
کد مطلب: 35375
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ