ایتنا- ایران بازار خوبی برای سرمایهگذاری غربیها به حساب میآید وباید این فرصتها غنیمت شمرده شود.
با افزایش امیدواری فعالان حوزههای اقتصادی نسبت به دسترسی بیشتر به بازارهای جهانی درصورت رسیدن به تفاهم هستهای، یک عضو سازمان نظام صنفی تهران معتقد است که فعالان حوزه IT نباید از رفع این تحریمها هیجان زده شوند بلکه لازم است در این زمینه برنامهریزی صورت گیرد.
به گزارش ایتنا از ایسنا، سیدحامد قنادپور با تاکید بر اینکه نباید از توافقی که برای برداشته شدن برخی از تحریمهای مربوط به فعالیتهای هستهای هیجانزده شویم بر لزوم داشتن برنامههای عقلانی برای بهرهبردن از شرایط خوب پیشرو تاکید کرد.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه موافقتهای لوزان اتفاق مثبتی برای همگان از جمله فعالان حوزه ارتباطات بوده و همه را امیدوار کرده است، تصریح کرد: این امیدواری امری بود که همگی به آن اذغان داشتند، اما نباید در این مورد دچار هیجانزدگی در برخورد باشیم.
وی ادامه داد: لازم است در همه حوزههای اقتصادی از جمله حوزه فناوری برخوردی منطقی با شرایط پیشرو به وجود بیاید.
این فعال حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: واقعیت این است که ایران بازار خوبی برای سرمایهگذاری و فروش محصولات برای غربیها به حساب میآید و ما باید این فرصتها را به درستی بشناسیم.
قنادپور با تاکید بر لزوم برنامهریزی در حوزه فناوری برای استفاده از این موقعیت اظهار کرد: تا به حال به بهانه محدودیتهای موجود در کشور فعالان این حوزه کمتر خود را به استانداردهای بینالمللی نزدیک کردهاند.
وی ادامه داد: یعنی در برخی از حوزهها محصولات داخلی خوبی داریم، اما برای ورود به بازارهای جهانی باید روی مساله رعایت استانداردها تمرکز شود.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه رعایت استانداردها در بازار جهانی خواسته مشتریهای این بازار است، گفت: در صورت افزایش دسترسی ایران به بازارهای بینالمللی در برخی از حوزههای نرمافزاری در کشور توان ارائه خدمت را داریم.
قنادپور با تاکید بر اینکه استارتآپها یکی از بخشهایی در فناوری اطلاعات به حساب میآید که از برداشته شدن تحریمها سود خواهند برد، ادامه داد: اما این حوزه مسائلی را هم در بر میگیرد که دولت نباید در آن دخالت کند و در دنیا نیز به همین شکل است.
وی با اشاره به اینکه دولت میتواند نقش حمایتی جدی را ایفا کند، اظهار کرد: لازم است در این زمینه بخش دولتی چارچوبها را مشخص کند و به بخشهای حقوقی و قضایی ورود پیدا کند، اما به حوزه فعالیت اجرایی داخل نشوند.
این عضو سازمان نظام صنفی رایانهای تهران ادامه داد: با برداشته شدن بخشی از تحریمها هر کس در حوزه کاری خود به میزان نسبی آمادگی دارد، اما نکته دیگری که باید رعایت شود حق کپیرایت است.
قنادپور در ادامه خاطر نشان کرد: در بحث فناوری وقتی از برداشته شدن تحریم و ورود به بازارهای جهانی صحبت میشود ریسکهایی را نیز باید برای این امر بپذیریم.
این عضو سازمان نظام صنفی رایانهای تهران با اشاره به اینکه مسائلی از جمله استفاده از محصولات اصلی و رعایت حق کپیرایت در حوزه فناوری اطلاعات نکته جدی به حساب میآید، اظهار کرد: باید ریسک های ناشی از تعامل با بازارهای جهانی نیز شناسایی و راههای مدیریت آن برنامه ریزی گردد.
وی با تاکید بر اینکه باید در حوزه فناوری اطلاعات برای استفاده از بازارهای بینالمللی برنامهریزی وجود داشته باشد، افزود: نباید با انجام تفاهم سوئیس انتظار تغییر سریع و بزرگی را در این حوزه داشته باشیم، بلکه تحریمها بخش کوچکی از مشکلات این حوزه را شامل میشود و لازم است که خلأها و عوامل شکاف دیجیتالی شناسایی شود و اصلاح را از خودمان شروع کنیم.