۰
plusresetminus
چهارشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۲

نگرانی مقامات آمریکایی از همکاری آی‌بی‌ام با شرکت‌های فناوری چینی

ایتنا- شن چیانگ که از مقامات برجسته امنیت و سایبری چین است همکاری خود را با شرکت آمریکایی آی‌بی‌ام آغاز کرد.
نگرانی مقامات آمریکایی از همکاری آی‌بی‌ام با شرکت‌های فناوری چینی


مقامات آمریکایی از همکاری گسترده آی‌بی‌ام با شرکت‌های چینی در عرصه فناوری اظهار نگرانی کرده‌اند. آنها مدعی هستند که این شرکت‌ها پیوندهای نزدیکی با دولت چین دارند.


به گزارش ایتنا از فارس، یکی از چهره‌های مهم فعال در عرصه فناوری در چین، شن چانشیانگ است که قبلا در زمینه تامین امنیت سایبری زرادخانه‌های موشکی این کشور و تحقیقات در مورد حفظ امنیت نیروی دریایی چین فعال بوده و تلاش‌هایی را برای کاهش وابستگی چین به فناوری‌های آمریکایی انجام داده است.

حال این مهندس نظامی ۷۴ ساله که از مقامات برجسته حوزه امنیت سایبری چین است همکاری خود را با شرکت آمریکایی آی‌بی‌ام بی سروصدا آغاز کرده تا استفاده از فناوری‌های کلیدی این شرکت در چین ممکن شود.

بر همین اساس آی‌بی‌ام در ۱۶ ماه گذشته مجوزهای لازم را بر مبنای قوانین صادراتی آمریکا دریافت کرده تا اطلاعات مهمی را در زمینه سرورهای پیشرفته و نرم‌افزارهای مورد استفاده در آنها به شرکت چینی Teamsun ارائه دهد.

هدف چین از این کار خلق فناوری‌های بومی پیشرفته در این حوزه و پایان اتکا به محصولات آمریکایی به علت دغدغه‌های امنیتی آنان است.

با توجه به رقابت‌های گسترده سیاسی و اقتصادی چین و آمریکا این همکاری‌ها موجب نگرانی دولت اوباما شده و کاخ سفید در تلاش است انتقال فناوری‌های پیشرفته را به چین از طریق شرکت‌هایی همچون آی‌بی‌ام ناممکن کند.

دولت آمریکا و منتقدان می‌گویند آی‌بی‌ام با این کار منافع بلندمت سیاسی و تجاری را فدای منافع کوتاه مدت اقتصادی خود می‌کند.

علیرغم این انتقادهای تند آی‌بی‌ام هنوز تغییری در رفتار خود نداده و طرح‌های فراوان تجاری خود را در چین کماکان دنبال می‌کند.

انتقال دانش فنی ساخت تراشه‌های پیشرفته مورد استفاده در سرورها به شرکت چینی Suzhou PowerCore یکی دیگر از زمینه‌های همکاری دو طرف است.

این شرکت تغییر استراتژی حرفه‌ای خود و توجه به خدمات کلود، دیتا و موبایل در کنار ارائه خدمات نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و ... را نیز در این تصمیمات مؤثر می‌داند.

ارائه این خدمات تنها در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۴ حدود ۴.۹ میلیارد دلار درآمد برای این شرکت به ارمغان آورده که ۲۰ درصد از کل درآمد آی‌بی‌ام در قاره آسیا را در بازه زمانی یاد شده شامل می‌شود.

باید منتظر ماند و دید این همکاری‌ها تا زمان کسب توانایی ساخت محصولات مستقل فناوری توسط چین ادامه می‌یابد یا دولت اوباما جلوی تداوم آن را خواهد گرفت.
کد مطلب: 35643
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ