ایتنا- به این دلیل که نسخه 4 اینترنت دیگر قادر به پاسخگویی نیازها نمیباشد باید آن را به نسه 6 ارتقا دهیم.
نسخه ششم پلاکهای رایانهیی، نسخهای است که علاوه بر ارائه امنیت بالاتر، دستگاههای بیشتری را به شبکه جهانی اینترنت متصل میسازد و در حال حاضر دسترسی به آن در بیشتر کشورهای جهان فراهم شده است اما ایران هنوز برای دسترسی کامل به آن راه درازی در پیش دارد.
به گزارش ایتنا از ایسنا، پروتکل IPv4 از آدرسهای 32 بیتی تشکیل شده است بدین معنی که این فضا اجازه آدرسدهی به دو توان 32 دستگاه (حدود 4.3 میلیارد) را میدهد در حالی که IPv6 از آدرس وب 128 بیتی تشکیل شده که ظرفیت میلیاردها آدرس جدید را دارد.
از آنجا که نسخه 4 پروتکل اینترنت دیگر توان پاسخگویی نیازها را ندارند، به همین دلیل عبور از نسخه 4 به نسخه 6 امری ضروری است.
در گذشته عبور از نسخه 4 و ارتقای آن به نسخه 6 مطرح نبوده است اما نیاز کشور باعث شده تا مسئولان به فکر ارتقا بیفتند.
از آنجا که آیپی نسخه 4 بستری برای استفاده از آدرسهای اینترنتی در کشورهای جهان بوده اما کمبود آن مشکلاتی را در کشورهای مختلف بوجود آورد و برای رفع این مشکلات ورژن جدیدی به نام آیپی 6 در اکثر نقاط دنیا آمادهسازی شده است تا بدین ترتیب از مشکلات کاسته شود.
اگر بخواهیم برنامهریزی کشورمان برای گذر از نسخه 4 به 6 را مدنظر قرار دهیم میتوانیم به اظهارات رضا تقیپور و حضورش در وزارت ارتباطات در دولت قبل اشاره کنیم چراکه به عقیده وی ایجاد شبکه ملی اطلاعات باید با ملاک آیپی نسخه 6 در ایران صورت بگیرد.
اما بر اساس نظر محمود واعظی - وزیر ارتباطات دولت یازدهم - عبور از نسخه 4 و رسیدن به آیپی ورژن 6 یک الزام برای تعامل با دنیا محسوب میشود و باید هرچه سریعتر از این مرحله عبور کنیم و این امر فقط نیازمند یک اقدام جمعی است.
به عقیده وی برنامههای پنجم توسعه و انتظارات مردم مهمترین علت برای جلوگیری از گسترش شکاف تکنولوژی بین ایران و کشورهای دنیا است به گونهای که عبور از آیپی 6 بر اجرای طرح شبکه ملی اطلاعات هم تاثیرگذار است.
بر اساس این گزارش رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران هم در سمیناری که به منظور تشریح برنامههای گذر به نسخه شش اینترنت در ایران برگزار شده بود گفت: تا ابتدای سال 1394 بازنگری و ابلاغ سند راهبردی گذر از آیپی4 نیز صورت خواهد گرفت.
طبق برنامه زمانبندی که جهانگرد در این زمینه ارائه داده بود، تمهیدات لازم جهت تجهیز شبکه ملی اطلاعات به آیپی 6 اندیشیده شده و تا سال 1397 به تدریج حذف دامنههای آیپی ۴4 آغاز خواهد شد.
حال باید دید با آغاز سال 1394 آیا تغییر زیرساختها صورت گرفته و برای گذر از این نسل بسترسازیهای لازم انجام شده است؟
چراکه تا سالهای آینده ورژن 4 به طور کامل منسوخ خواهد شد و ما با نسلی رو به رو هستیم که نیازمند تغییر است.
بسم الله شما که وزیر هستی پیشقدم شو
منِ کاربر که نباید این کار رو بکنم
و اگر هم بخواهم نمی توانم دست تنها