ایتنا - هنوز معلوم نیست موتور جستوجویی که یک بار پیشتر افتتاح شده و ۵ سال از فعالیت آن میگذرد، به چه دلیل باید مجددا افتتاح شود؟ آن هم با یک مراسم افتتاحیه رسمی دیگر.
پس از پنج سال
"پارسی جو" دوباره افتتاح میشود
روزنامه فناوران اطلاعات , 16 ارديبهشت 1394 ساعت 18:11
ایتنا - هنوز معلوم نیست موتور جستوجویی که یک بار پیشتر افتتاح شده و ۵ سال از فعالیت آن میگذرد، به چه دلیل باید مجددا افتتاح شود؟ آن هم با یک مراسم افتتاحیه رسمی دیگر.
دبیر شورای راهبری موتور جستوجوی بومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از رونمایی رسمی از دومین موتور جستوجوی بومی با نام «پارسیجو» در تیرماه امسال خبر داد.
در حالی که موتور جستوجوی پارسیجو مدتها قبل فعالیت خود را آغاز کرده، و یک بار در سال ۹۱ توسط مسئولان وقت وزارتخانه در دولت دهم به عنوان موتور جستوجوی بومی معرفی شده بود، قرار است در تیرماه افتتاح شود.
علیرضا یاری در مورد آخرین وضعیت فعالیت موتورهای جستوجوی بومی در کشور روز گذشته به خبرگزاری مهر گفت: نسخه جدید موتور جستوجوی بومی «پارسی جو» که ارتقاء یافته نسخه آزمایشی این پروژه است، تیرماه امسال رونمایی رسمی میشود.
وی افزود: موتورهای جستوجو از نظر الگوریتمهای رتبهبندی و مستندات موجود با یکدیگر تفاوت دارند و به همین دلیل موتور جستوجوی پارسیجو با دارا بودن سرویس ترجمه ماشینی انگلیسی به فارسی و تصویر و ویدیو تفاوتهایی با موتور جستوجوی «یوز» دارد که چند ماه گذشته به بهرهبرداری رسید.
یاری در مورد ویژگیهای راهاندازی موتور جستوجوی بومی در کشور توضیح داد: هدف از راهاندازی جویشگر بومی، جستوجوی زبان فارسی در محیط وب است که هم اکنون دو موتور جستوجوی بومی «یوز» و «پارسیجو» در حوزه مستندات فارسی فعالیت خود را آغاز کردهاند.
وی ملاک ارزیابی موتورهای جویشگر را تعداد صفحات آن ندانست و گفت: تعداد صفحات با کیفیت که از سوی موتور جستوجو ایندکس شده و همچنین نحوه رتبهبندی و نمایش صفحات، ملاک ارزیابی بهتری برای جویشگر محسوب میشود.
دبیر شورای راهبری موتور جستوجوی بومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه موتورهای جستوجوی پارسیجو و یوز بالغ بر ۵ سال است که شروع به کار کرده و هم اکنون برای تجاریسازی نیاز به حمایت دارند، گفت: هر یک از این پروژهها نیازمند سرور و پهنای باند با حجم بالایی برای پردازش هستند.
رییس پژوهشکده فناوری اطلاعات مرکز تحقیقات مخابرات ایران در مورد ویژگیهای موتور جستوجوی پارسیجو گفت: تعداد صفحات ایندکس شده توسط موتور جستوجوی پارسی جو حدود ۵۰۰ میلیون صفحه است و ارائه سرویسهای بومی، جستوجوی کالا، خبرهای فارسی، اطلاعات داخلی، امکان جستوجوی هوشمندانه سرویس ها و ترجمه ماشینی، نقشه، تصویر و ویدئو از جمله ویژگیهای این جویشگر بومی است.
براساس این گزارش اواخر سال گذشته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از نخستین موتور جستوجوی بومی با نام یوز که قابلیت ارائه مستندات در زبان فارسی را دارد رونمایی کرد.
در راستای حمایت از کسب و کارهای مرتبط با جویشگر بومی سال گذشته شورای راهبری موتور جستوجوی بومی نیز تشکیل شد و فراخوان حمایت از این نوع کسب و کار از سوی مرکز تحقیقات مخابرات اعلام شد.
هنوز معلوم نیست موتور جستوجویی که یک بار پیشتر افتتاح شده و ۵ سال از فعالیت آن میگذرد، به چه دلیل باید مجددا افتتاح شود؟ آن هم با یک مراسم افتتاحیه رسمی دیگر.
کد مطلب: 35906
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/35906/پارسی-جو-دوباره-افتتاح-می-شود