واتیکان: نرمافزار متنباز تنها راه حفظ تاریخ بشریت است
ایتنا - به گفته مدیر کتابخانه مرکزی واتیکان، طی 50 سال آینده شرایط تغییر میکند و مردم به سمت نرمافزارهای متنباز روی میآورند.
«لوچانو آمنتی» مدیر اطلاعاتی واتیکان اعلام کرد که نرمافزارهای متنباز کلید اصلی برای بشریت محسوب میشوند تا تاریخ آنها در عصر دیجیتال حفظ شود.
به گزارش ایتنا به نقل از اینکوئیرر، آمنتی با حضور در کنفرانس جهانی EMC World که در لاسوگاس برگزار شد، با استناد به تجربه خود برای دیجیتالی شدن ۸۲ هزار نسخه خطی موجود در واتیکان به این مسئله اشاره کرد.
او گفت: «کتابخانه مرکزی واتیکان یک مرکز حفاظت شده محسوب میشود. ما تلاش میکنیم تاریخ خود را حفظ کنیم. ما سعی داریم با افزایش تعداد اتاقهای موجود، امکانات بیشتری برای علاقهمندان به مطالعه فراهم آوریم.»
او در ادامه توضیح داد: «ما دریافتهایم که سالنهای مطالعه برای مردم امروز کافی نیست. ما بیش از ۸۲ هزار نسخه خطی در اختیار داریم و هماکنون تنها ۲۰ درصد آنها میتوانند در کتابخانه مطالعه شوند. سال گذشته تصمیم بر آن شد که نسخه دیجیتال از این کتب خطی تهیه شود تا امکان مطالعه آنها برای همه فراهم شود.»
سوال اصلی این بود که برای آغاز پروژه مذکور چه فرمتی باید متنها در نظر گرفته شود. سرانجام واتیکان تصمیم گرفت برای انجام هرچه بهتر این پروژه از ابزارهای متنباز استفاده کند که مانند Office مایکروسافت نیاز به پلتفورم ویژه ندارند و همه کاربران به راحتی میتوانند آنها را در اختیار بگیرند.
آمنتی گفت: «ما نسخه دیجیتال کتب خطی خود را به گونهای تولید میکنیم که عمر آنها طولانیتر از فایلهای معمولی باشد. شما به فایلهای مبتنی بر PowerPoint یا Word اطمینان کافی ندارید. طی ۵۰ سال آینده شرایط تغییر میکند و مردم به سمت نرمافزارهای متنباز روی میآورند.»