ایتنا- هنوزهم اختلال در شمارهگیری برای مشترکان برطرف نشده است.
چند درصد تماسها نیمهکاره قطع میشوند؟
خبرگزاری ايسنا , 2 خرداد 1394 ساعت 9:23
ایتنا- هنوزهم اختلال در شمارهگیری برای مشترکان برطرف نشده است.
مدیران اپراتورهای مختلف در طول سال چندین بار آمارهایی درباره وضعیت شبکه خود ارائه کرده و از بهبود وضعیت تلفنهای همراه خبر میدهند با این وجود مشترکان موبایل در ایران اگرچه نسبت به سالهای قبل شرایطی به مراتب بهتر را تجربه میکنند اما گاهی در طول روز چندین بار ممکن است شاهد قطع شدن مکالمات نیمه کاره خود بوده و در موارد متعدد برای شمارهگیری با اختلال مواجه شوند.
به گزارش ایتنا از ایسنا، با وجودی که اپراتورهای تلفن همراه سرویسی خاص در نظر گرفته و تماسهای از دست رفته و ناموفق را در قالب پیامک به اطلاع مشترک میرسانند و حتی برخی اپراتورها این سرویس را هم طراحی کردهاند که درصورت تمایل از زمانی که مشترک در دسترس قرار میگیرد، موضوع از طریق پیامک به افرادی که قصد بر قراری تماس با او داشتهاند اطلاع رسانی شود اما طی سالهای گذشته در موارد متعدد مدیران اپراتورها بر برقراری تماسهایی با موفقیت بالای 90 درصد تاکید داشتهاند.
به عنوان مثال مدیرعامل اپراتور دوم ارتباطی آبان ماه سال گذشته از کاهش میزان قطعی تماسهای ایرانسل به کمتر از 0.77 درصد خبر داد و گفت: حد استانداردی که برای قطعی تماسها در نهمین سال فعالیت ایرانسل در قرارداد ذکر شده یک درصد است.
علیرضا قلمبر دزفولی در عین حال یادآور شد: نرخ قطعی تماسها در شهری مثل تهران از 0.7 درصد تا 1.2 درصد متغیر است و ما با وجود آنکه امسال علاوه بر افزایش ترافیک دیتا، بحث ورود به نسلهای بالاتر دیتا را نیز داشتیم از کیفیت تماسها غافل نشدهایم.
البته این آمارها و اظهار نظرها تنها محدود به یک اپراتور نمیشود و درنهایت تقریبا تمام اپراتورها چنین آمارهایی را ارائه میکنند اما در عمل همه مشترکان تلفن همراه شاید این موفقیت بالای 90 درصدی را همیشه و آنطور که باید حس و تائید نکنند.
این موضوع تنها به مشترکان هم محدود نمیشود و وزیر ارتباطات دولت یازدهم هم از ابتدای کار خود نسبت به کیفیت خدمات تلفن همراه انتقادات متعددی مطرح کرده و تاکید داشته است که باید اپراتورها بر اساس خدماتی که به مشترک ارائه میکنند از او دریافت مالی داشته باشند.
تاثیر 3G و 4G در اختلالات موبایلی
سال گذشته در زمینه کیفیت خدمات موبایلی اتفاق جدیدی نیز رخ داد و به دنبال ورود اپراتورهای اول و دوم به عرصه ارائه خدمات نسلهای 3 و 4 ارتباطی اختلالات متعددی در خطوط تلفن همراه رخ داد، اختلالاتی که شدت آنها در برخی اپراتورها بیشتر بود و طی زمانی بیش از شش ماه از سوی مسئولان تاریخهای متعددی برای برطرف شدن آنها اعلام شد.
البته با توجه به گذر اپراتورها از نسل 2 به نسلهای بالاتر تا حدی بروز این نوع اختلالات قابل پیشبینی بود به گونهای که شهریور ماه سال گذشته در شرایطی که هنوز یک ماه هم از ورود اپراتورها به عرصه ارائه خدمات 3G و 4G نمیگذشت، محمود واعظی با اشاره به اینکه به وجود آمدن برخی اختلالات در خدمات اپراتورهای همراه اول و ایرانسل برای آمادگی ارائه نسل سوم ارتباطی 3G قابل پیشبینی بوده، اظهار کرد: در زمانی که پروانه ارائه نسل سوم ارتباطی به این اپراتورها داده شد، به صورت علنی اعلام کردند که با توجه به اینکه در کل کشور یک سیستم بزرگ در حال جایگزینی سیستم قدیمی است مردم باید برخی مشکلات را در این زمینه تحمل کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در هر شهری که نسل سوم ارتباطی ارائه میشود، لازم است سیستمهای اینترنتی تغییر کند، افزود: تغییر سیستمها باعث به وجود آمدن اختلالاتی میشود با این حال مردم باید بدانند که این اختلالات موقت است و برای اصلاح و ارتقاء اینترنت به نسل سوم ضروری است.
واعظی با بیان اینکه به وجود آمدن اختلال در سیستم ارتباطی و اینترنتی اپراتورها برای ارتقاء امری طبیعی است، ادامه داد: در همه جای دنیا اینگونه است زیرا باید فرصت کافی را به اپراتورها بدهیم که سیستم قبل را بردارند و سیستم جدید را جایگزین کنند.
اپراتورهایی که هیچ کدام برتر نیستند
اما در نهایت مدت زمان و شدت این اختلالات چنان شد که در دورهای نمایندگان مردم در مجلس خواهان حضور وزیر ارتباطات و پاسخگویی او در مجلس شدند.
در آن دوره مدیرعامل اپراتور اول ارتباطی دراین زمینه اظهار کرد: اینکه بحث اختلالات را اغلب مسئولان از همراه اول سؤال میکنند به آن دلیل است که اغلب مدیران سیمکارت همراه اول دارند و کوچکترین تغییر را مشاهده میکنند.
حتی در زمان ثبت نام برای هدفمندی یارانهها نیز ۸۲ درصد شمارههای اعلام شده شمارههای همراه اول بوده است.
بنابراین با توجه به اینکه تمام مدیران از سیمکارتهای اول استفاده دارند کوچکترین تغییری در خدمات اپراتور اول به سرعت مشاهده میشود و گستردگی شبکه همراه اول و حساسیت آن ایجاب میکند که مسئولان و نمایندگان مجلس حساسیت بیشتری بر روی آن داشته باشند.
وحید صدوقی همچنین اظهار کرد: شهریورماه سال گذشته مجوز ارائه آزمایشی خدمات نسلهای سه و چهار به همراه اول داده شد و ما در آن زمان در نقاط شمالی تهران بالغ بر 900 سایت سوآپ کرده و نوعی نوسازی شبکه را در این مناطق دنبال کردیم.
بیشک نوسازی برروی کیفیت نیز تاثیر میگذاشت و مدتی زمان لازم بود تا وضعیت شبکه به حالت پایدار قبلی باز گردد.
وی ادامه داد: راهاندازی نسل سوم ارتباطی (3G)، تغییر و تعویض آنتن و تجهیزات و خود BTSها قطعا برای مدتی تغییراتی در شبکه ایجاد میکند و با توجه به سرعت بالای توسعه، وزیر ارتباطات از ما خواست سرعت توسعه را کاهش دهیم و برهمین اساس از دیماه سرعت توسعه را کاهش دادهایم و شبکه ما به حالت عادی بازگشته است.
حال حدود هشت ماه از این تغییرات میگذرد و گفته میشود حتی اختلالات اپراتور اول تلفن همراه که به واسطه وسعت شبکه مدت بیشتری ادامه داشت برطرف شده است با این وجود در جشنواره امسال فاوا، در بخش اپراتورهای تلفن همراه سراسری اینگونه عنوان شد که هیچ یک از اپراتورها حائز شرایط دریافت جایزه نبودهاند و به همین دلیل این بخش برگزیده نخواهد داشت.
وزیر ارتباطات نیز درباره چرایی این موضوع اعلام کرد: ما در این جشنواره برای بخشهای مختلف سهمی را مشخص کردهایم، اما با توجه به اینکه اپراتورهای تلفن همراه در سال گذشته تمام وقت خود را صرف امور توسعهای کرده بودند در برخی شاخصها که بهطور مشخص مربوط به خدمترسانی به مردم میشد نمرههای خیلی بالایی کسب نکرده و به حدنصاب نرسیدند.
اما زمانی مرسوم بود که سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در فواصل زمانی مختلف جریمههایی که بابت عدم ارائه خدمات مناسب برای اپراتورها در نظر گرفته میشد را اعلام کند.
بر این اساس مردم در جریان قرار میگرفتند که اگر اپراتوری در کار خود الزامات را رعایت نکند چه اتفاقی برایش خواهد افتاد اما از ابتدای کار دولت یازدهم جریمههایی که برای اپراتورها در نظر گرفته میشود اعلام نشده است.
به هر صورت حدود هشت ماه از ورود اپراتورها به عرصه ارائه خدمات باند پهن میگذرد و به گفته کارشناسان به نظر میرسد پس ازاین مدت نباید شرایط به گونهای باشد که حتی خود وزارت ارتباطات هم از کیفیت خدمات اپراتورها ناراضی باشد.
کد مطلب: 36172
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/36172/چند-درصد-تماس-ها-نیمه-کاره-قطع-می-شوند