کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

با هدف انتقال اینترنت به تمام نقاط جهان

بالن‌های گوگل در راهند

خبرگزاری ايسنا , 2 تير 1394 ساعت 10:10

ایتنا- این‌بار، بالن‌ها به جای مصارف ارتباطی و حمل و نقل، اینترنت را منتقل می‌کنند!




شرکت گوگل در حال کار برروی پروژه بلندپروازانه‌ای به نام "لون" برای انتقال سرویس اینترنت بوسیله فرستادن بالن‌های غول پیکر در جو زمین است.


به گزارش ایتنا از ایسنا، دو سال قبل در چنین روزهایی گوگل با انتقال ارسال اینترنت ارزان به کل نقاط جهان ۳۰ بالن را از نیوزلند به جو فرستاد.

غول اینترنت آمریکا بالن‌های پرفشاری را به ارتفاع ۲۵ کیلومتری زمین فرستاد و این بالن‌ها در ارتفاعی نزدیک به دو برابر ارتفاع پرواز هواپیماها در جو زمین رها شدند.

از آن زمان تاکنون گوگل پیشرفت زیادی را در این پروژه حاصل کرده و نشان داده که می‌تواند بالن‌های غول پیکر را ماه‌ها در آسمان نگه دارد و مدعی است که این فناوری تا سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

مهندسان گوگل امروز در حال تمرکز روی آزمایش بالن‌های اینترنتی خود که قطر آنها به ۱۵ متر می‌رسد در سردخانه‌های بزرگ هستند تا از عدم نشت آنها مطمئن شوند.

این بالن‌های پر از هلیوم می‌توانند اینترنت 3G را به چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر از مردم جهان که هنوز به اینترنت دسترسی ندارند برسانند.

هدف اصلی گوگل برای بالن‌های هوشمند شامل انتقال اینترنت به مناطق دورافتاده و توسعه نیافته‌ای همچون آفریقاست که تنها ۱۰ درصد مردم در آن به اینترنت دسترسی دارند و برزیل که در آن بچه‌ها اغلب برای دریافت سیگنال بهتر در گوشی‌های موبایل خود از درختان بالا میروند.

در کل چهار میلیارد نفر در جهان به اینترنت دسترسی ندارند و بیشتر آنها حتی امکان دسترسی به آن را ندارند زیرا هیچ‌گونه پوشش شبکه اینترنت در مناطق آنها وجود ندارد.


برای این منظور گوگل باید در علم بالن پیشرفت حاصل کند؛ این شرکت به دنبال این بود که این بالن‌ها ۱۰۰ روز در آسمان باقی بمانند اما ۶۰ بالن اولی که با آسمان فرستاده شدند بلافاصله پس از رسیدن به جو زمین منفجر شدند.

آزمایش‌ها کمک کرده که بالن‌ها بیشتر از قبل در آسمان بمانند. در فوریه ۲۰۱۴ رکورد ماندن آنها در جو ۵۰ روز بود اما در دوم مارس امسال این رکورد به ۱۸۷ روز رسیده است.

راون آروستار که برای ناسا بالن می‌سازد به گوگل کمک کرده بالنی را بسازد که ۱۸۷ روز در آسمان بماند.

در سال ۲۰۱۳ برای به آسمان فرستادن یکی از این بالن‌ها به ۱۴ نفر و ۵۴ دقیقه زمان احتیاج بود.

اما گوگل اکنون یک آشیانه قابل حمل ساخته که دارای یک جرثقیل برای پهن کردن بالن قبل از پر کردن گاز هلیوم در آن است.

با استفاده از این وسیله چهار نفر می‌توانند در ۱۵ دقیقه یک بالن را به آسمان بفرستند.

گوگل هم اکنون از اطلاعات سازمان‌های هواشناسی برای پیش‌بینی وضعیت آب و هوا و ارتقای توان بالن‌ها در مقابله با بادها استفاده می‌کند.

به گفته گوگل زمانیکه این بالن‌ها به بهره برداری برسند می‌توانند به منطقه‌‌ای به وسعت ۷۸۰ مایل مربع(دو برابر وسعت نیویورک) شبکه اینترنت را برسانند.


این پروژه در لابراتوار ایکس گوگل توسط همان تیمی که پروژه عینک هوشمند و خودروی بدون راننده را دنبال می‌کند، اداره می‌شود.

این امید وجود دارد که این پروژه در صورت بهره‌برداری بتواند به کشورهای در حال توسعه در زمینه صرفه‌جویی هزینه‌های بالای کشیدن کابل‌های گران‌قیمت فیبر نوری به مناطق دور افتاده کمک کند و باعث افزایش دسترسی به اینترنت در مناطق محرومی همچون آفریقا و جنوب شرق آسیا شود.

انسان چند قرن است که از بالن برای مصارف ارتباطی، حمل و نقل و تفریح استفاده می‌کند.

در سال‌های اخیر محققان نظامی و هوانوردی از بالن برای ارسال سیگنال‌های اینترنت به پایگاه‌های نظامی در مناطق دور افتاده استفاده کرده‌اند.

این بالن‌ها نیروی مورد نیاز خود را از پنل‌های خورشیدی بدست می‌آورند که ظرف چهارساعت شارژ کافی برای یک روز را جذب می‌کنند.

نوع زمین برای پروژه لون مشکلی ایجاد نخواهد کرد بطوریکه این بالن‌ها می‌توانند اینترنت را به منطقه پر پیچ و خم خیبر افغانستان یا شهر یائونده (پایتخت کامرون) که براساس اعلام بانک جهانی از هر ۱۰۰ نفر تنها چهار تن به اینترنت دسترسی دارند، برساند.

سیگنال‌های ارسالی بوسیله این بالن‌ها در طیف بدون مجوزی حرکت می‌کنند به این معنی که گوگل مجبور نیست از سازمان‌های تنظیمات مقررات رادیویی، تبعیت کند.

گوگل امیدوار است تا پایان امسال به کمک این بالن‌ها به مدت چند روز در مناطق دورافتاده جهان ارتباط اینترنت برقرار کند و تا سال آینده این سرویس را به بهره‌برداری تجاری برساند.


کد مطلب: 36758

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/36758/بالن-های-گوگل-راهند

ايتنا
  https://www.itna.ir