کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

گزارش از پایان ۴ روز عرضه سهام مالک مخابرات

مخابرات ۱۹ هزار میلیارد تومانی خریدار نداشت

پرونده فروش بسته شد

خبرگزاری فارس , 9 تير 1394 ساعت 16:14

ایتنا- به دلیل انتقادات پیاپی دولتی‌ها مبنی بر ارزان خریدن مخابرات رئیس هیئت مدیره مخابرات گفت: اصلاً خودمان مخابرات را می‌فروشیم.




۴روز فروش اسناد شرکت توسعه اعتماد مبین (مالک ۱+۵۰ درصد سهام مخابرات) امروز به پایان رسید. خاتمه این مزایده بدون وجود متقاضی برای خرید اسناد، نشان می‌دهد وزارت ارتباطات و مخابرات راهی جز کنار گذاشتن خصومت‌های شخصی برای جلوگیری از تضییع حقوق مردم و هدررفت سرمایه ملی کشور ندارند.


به گزارش ایتنا از فارس، ۴ روز کاری عرضه اسناد فروش سهام مالک ۱+۵۰ درصدی شرکت مخابرات ایران (توسعه اعتماد مبین) در حالی پایان یافت که خریداری برای خرید اسناد مزایده مراجعه نکرد.

انتقاد رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران از اینکه «دولتی‌ها مدام می‌گویند مخابرات را ارزان خریده‌اید، مخابرات را پس می‌گیریم»، اصلاً خودمان مخابرات را می‌فروشیم، درنهایت به فروش مالک شرکت مخابرات منتج شد.

فروش سهام شرکت مخابرات پیش شرط‌هایی دارد که امروز ممکن نیست و نتایج دیگری را رقم می‌زند که مورد نظر مالک نیست.

نتیجه آگهی فروش مالک مخابرات دور از انتظار نبود، همانطور که پیش‌تر پیش‌بینی می‌شد، فروشنده شرایط نه چندان راحتی را برای فروش تعیین کرده بود که نشان می‌داد حداقل قصد ارزان فروشی مخابرات را ندارد.

شرط مبهم «اهلیت» و قید این بند در آگهی فروش که فروشنده در رد یا پذیرش هر پیشنهاد مختار است، تردیدهایی را مقابل متقاضی احتمالی برای پرداخت ۵۰ میلیون تومان قیمت اسناد و ۱۲۰ میلیون تومان سپرده شرکت در مزایده رقم می‌زد.

تصمیم سهامداران مخابرات برای خروج از مخابرات، سال گذشته قطعی شده است.

زمانی که تصمیم داشتند هر سهم مخابرات را به قیمت ۶۵۰ تومان و حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان بفروشند، اما نگرانی از گرانی قیمت و نبود خریدار مانع از انتشار آگهی فروش شد، اما در هر حال دستور برای فروش قاطع است. مالکان می‌گویند: از ابتدا نیز تصمیم ماندگاری نداشته‌اند.

اگرچه قیمت پایه پیشنهادی امسال برای فروش مالک سهام مخابرات رسماً اعلام نشد، اما شواهد نشان می‌دهد توسعه اعتماد مبین حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان روی فروش سهام خود حساب باز کرده بود.

آنها ۵ سال پیش ۱+۵۰ درصد سهام مخابرات را به قیمت ۸ میلیارد دلار (حدود ۷۸۰۰ میلیارد تومان) با دلار هزار تومان خریده‌اند و در این مدت نیز طبق گزارش حسابرسی تأییدشده ۱۱ هزار میلیارد تومان در مخابرات سرمایه‌گذاری شده که نیمی از آن سهم مالک مخابرات است.

علاوه بر این موارد، شرایط امروز با ۵ سال گذشته متفاوت شده و گویا توسعه اعتماد مبین تصمیم ندارد سهام مخابرات را به قیمت خرید اولیه از دست بدهد.

در این ۵ سال بازار ارتباطات کشور توسعه‌یافته است. افزایش نرخ ارز، افزایش ضریب نفوذ اینترنت و تعداد کاربران اینترنت، افزایش تعداد مشترکان همراه اول، اخذ مجوز نسل ۳ و بالاتر توسط همراه اول و رفع محدودیت ۵ ساله حفظ ۷۰ هزار کارمند مخابرات از جمله تغییرات مثبتی است که سهام مخابرات را نسبت به گذشته جذاب‌تر کرده است.

در ۱۹ آبان ۹۳ شرط سازمان خصوصی‌سازی برای عدم تعدیل نیروی انسانی تا ۵ سال پس از واگذاری به پایان رسیده است.

از سوی دیگری موضوعاتی از جمله عدم اخذ موافقت برای افزایش تعرفه تلفن ثابت و اضافه شدن رقیب جدید از جمله اپراتور سوم تلفن‌همراه و اپراتورهای تازه‌ظهور ارتباطات ثابت (FCPها) را می‌توان از جمله نقاط منفی این معامله دانست.

شاید به نظر مالکان، در شرایط فعلی حجم نقدینگی بالا در کشور، شانس حضور متقاضی دارای سرمایه برای خرید مخابرات را تقویت می‌کرد و در رکود اقتصادی موجود شرکت مخابرات می‌توانست بنگاه اقتصادی جذابی برای سرمایه‌گذاری به نظر آید.

اما علیرغم این حساب و کتاب‌های احتمالی مالک مخابرات، در نهایت انتشار آگهی فروش نتیجه دیگری را رقم زد.

نتیجه‌ای که اظهار نظرهای مکرر دولتی‌ها برای ارزان‌فروشی مخابرات و گفته یکی از معاونان وزیر مبنی بر اینکه «مخابرات ۱۲۰ هزار میلیارد تومان ارزش دارد» را به بوته آزمون گذاشت و به صورت عملی به چالش کشید.

تا در نهایت به نظر برسد پس از این وزارت ارتباطات و مخابرات راهی جز کنارگذاشتن خصومت‌های شخصی، برای جلوگیری از تضییع حقوق مردم و هدرفت سرمایه‌های ملی کشور نداشته باشند.


کد مطلب: 36901

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/36901/مخابرات-۱۹-هزار-میلیارد-تومانی-خریدار-نداشت

ايتنا
  https://www.itna.ir