افزایش ظرفیت شبکه آیپی کشور تا مرز 1200 مگابیت بر ثانیه
ایتنا- خسروی: بر اساس سیاستهای اصل 44، تصمیم بر آن بود که شبکههای مادر مخابراتی در دولت باقی بماند.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به ایجاد 128 ایستگاه برای نصب تجهیزات پروژه تلاش و تحت پوشش درآمدن 100 شهر در قالب این طرح، اظهار کرد: با ایجاد این طرح ظرفیت آیپی کشور تا حدود 1200 مگابیت بر ثانیه افزایش پیدا خواهد کرد.
به گزارش ایتنا از ایسنا، معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت عصر امروز در مراسم افتتاح پروژه تلاش به ارائه توضیحاتی درخصوص روند اجرای این طرح و تاثیرات آن پرداخت.
محمود خسروی در این خصوص اظهار کرد: بر اساس سیاستهای اصل 44، تصمیم بر آن بود که شبکههای مادر مخابراتی در دولت باقی بماند که البته این تصمیم بسیار هوشمندانه بود چراکه امروز اتفاقاتی که در مخابرات میافتد موجب میشود همواره در سازمان تنظیم مقررات بحثهایی در این زمینه وجود داشته باشد اما زیرساخت با توجه به آنکه از امکانات دولت تامین شده بدون هیچ تبعیضی آن را در اختیار تمام اپراتورها میگذارد.
معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه توسعه زیرساختها در تمام کشورها امری هزینهبر محسوب میشود، یادآور شد: بر همین اساس کشورهای مختلف در همین حوزه یا به طور کامل خود اقدام میکنند یا به حمایت از بخشهای مختلف میپردازند.
خسروی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته در کشور بیش از 5 هزار و 500 کیلومتر فیبر نوری کشیده شده، اظهار کرد: اگر قرار بود این موضوع در بخش خصوصی انجام شود برای بازگشت سرمایه آن سالها زمان لازم بود.
معاون وزیر ارتباطات همچنین به ارائه توضیحاتی درخصوص شبکه ارتباطی کشور پرداخت و عنوان کرد: اکنون شبکه زیرساخت ما شامل یک لایه فیبر نوری میشود که این لایه در سطح کشور گسترده است.
علاوه بر این یک شبکه مایکرویو هم وجود دارد که شاید تنها 5 تا 10 درصد ترافیک کشور از این طریق منتقل شود اما با توجه به اینکه ابتدا کل کشور به شبکه مایکرویو دسترسی داشت اکنون به عنوان بکآپ این شبکه نگهداری میشود که البته این مساله هزینههای بالایی را هم به دنبال دارد.
وی لایههای آیپی و ایستگاههای زمینی ماهواره را نیز از دیگر بخشهای شبکه زیرساخت دانست و افزود: برای ایجاد شبکه تلاش نیز سال قبل اینگونه صحبت شد که در زمانی که راهاندازی پروژههای بزرگی مانند تدبیر و امید کمی زمان نیاز دارد این طرح به عنوان نوعی میانبر اجرایی شود چراکه اگر این طرح اجرا نمیشد تمام اپراتورها دچار مشکل میشدند.
معاون وزیر ارتباطات همچنین اظهارکرد: فکر این پروژه و طراحی آن به سال گذشته مربوط میشود که در این مدت با تهیه تجهیزات و راهاندازی این طرح کار بزرگی انجام شد.
وی همچنین یادآور شد: تا پیش از دولت یازدهم ما در کشور حدود 450 هزار خط E1 داشتیم که اکنون این رقم به 1350 خط E1 رسیده است که این موضوع گویای آن است که در مدت دو سال دولت جدید، این رقم حدود دو و نیم برابر رشد داشته است.
خسروی در بخش دیگری از صحبتهای خود نیز به ایجاد 128 ایستگاه برای نصب تجهیزات پروژه تلاش اشاره کرد و افزود: این پروژه حدود 10 شهر کشور را پوشش میدهد و ظرفیت شبکه آیپی کشور را تا حدود 1200 مگابیت بر ثانیه افزایش میدهد.