ایتنا- ژاپن و کره نه تنها تحریمها را صد در صد رعایت کردند بلکه از آن هم فراتر رفته و در مواردی که شامل تحریمها نبود هم ارتباط خود با ایران را قطع کردند.
تعرفه کالاهای سامسونگ و الجی ۸۰ درصد افزایش مییابد
30 تير 1394 ساعت 16:19
ایتنا- ژاپن و کره نه تنها تحریمها را صد در صد رعایت کردند بلکه از آن هم فراتر رفته و در مواردی که شامل تحریمها نبود هم ارتباط خود با ایران را قطع کردند.
رئیس سازمان توسعه تجارت با انتقاد از سیاست محافظهکارانه کره در ارتباط با ایران، گفت: در چند سال اخیر سیاستهای تجاری کره جنوبی باعث شد روابط دو کشور به پایینترین سطح خود برسد و این کشور جایگاه خود را در بازار ایران از دست بدهد.
به گزارش ایتنا از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، ولیالله افخمیراد در گفتوگو با خبرگزاری یانهاپ، بزرگترین نهاد خبری کره جنوبی، تاکید کرد: کشورهای اروپایی اگرچه ما را تحریم کردند اما به دلیل ویژگیهای غیرقابل انکار اقتصادی ایران، از تعامل با ما چشمپوشی نکردند و با ایران وارد معامله شدند به طوری که بیشترین هیاتهای تجاری از اروپا به کشور ما وارد شدند، همچنین در زمان تحریمها کشورهای دیگری مانند چین جایگاه خود را در بازار ایران باز کرده اما در این میان جایگاه کشور کره جنوبی کمرنگتر شده است.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار کرهای در خصوص علل کمرنگ شدن نقش کره در بازار ایران یادآور شد: در زمان تحریم برخی کشورها ارتباط خود با ایران را حفظ کردند، چین در تمام این مدت با ما همکاری کرده و شریک اول تجاری ما هم در صادرات و هم در واردات بوده است.
اما ژاپن و کره سیاستی متفاوت داشتند یعنی نه تنها تحریمها را صد در صد رعایت کردند بلکه از آن هم فراتر رفته و در مواردی که شامل تحریمها نبود هم ارتباط خود با ایران را قطع کردند مثلاً حتی در زمینههایی مثل خودرو که بازار ایران علاقه بسیاری به محصولات کرهای نشان داد، این کشور فروش خود به ایران را متوقف کرد.
افخمیراد با اشاره به اینکه در دورهای خودروهای هیوندای و کیا در بازار ایران با اقبال مردم همراه شد، تصریح کرد: کره جنوبی با وجود استقبال و تقاضای بازار ایران، از فروش این خودروها به ایران
خودداری کرد به همین خاطر ما مجبور شدیم هیوندای و کیا را از کشورهای دیگری مانند امارات خریداری کنیم.
کره جنوبی در اقدام دیگر خود و با وجود اینکه خط تولید هیوندای را در بم داشت اما صدور قطعات به این کارخانه را قطع کرد به همین دلیل ایران با چینیها وارد معامله شد.
افخمیراد انتقاد دیگر به سیاستهای تجاری کره جنوبی را در عدم سرمایهگذاری این کشور در ایران و تمایل به فروش کالای تمام شده دانست و افزود: محصولات شرکتهایی مانند سامسونگ و ال.جی در ایران بازار خوبی دارد، به همین دلیل ما از مدیران عامل این دو شرکت دعوت کردیم به ایرن بیایند و در ایران سرمایهگذاری کنند تا محصولات آنها به صورت مشترک با ایران تولید شود، اما سامسونگ و ال.جی از پذیرش این پیشنهاد امتناع کردند.
باید به این نکته توجه کرد که در ایران وضعیت در حال دگرگونی است و ما به دنبال سرمایهگذاری مشترک با کشورهای خارجی هستیم و کمتر به خرید کالای تمام شده تمایل داریم.
رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه عملکرد کره در چند وقت اخیر ما را به سیاستهای دیگری واداشته است، تصریح کرد: آنچه از عملکرد کره گفته شد ما را بر آن داشت که دستورالعملی را وضع کنیم که کالاهای کرهای مشمول تعرفه گمرکی بالاتری شوند، به طوری که مثلاً تعرفه لوازم خانگی کرهای از ۴۰ به ۴۲ تا ۸۰ درصد افزایش یابد.
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار خبرگزاری یانهاپ کره جنوبی که آیا ورود کره به بازار ایران دیر شده است، گفت: بسیاری از کشورها اسناد همکاری خود با ما را تنظیم کرده و برای شروع کار منتظر رفع تحریمها هستند، طبیعی است که کشورهایی که با ما در شرایط تحریم همراهی کردند در اولویت قرار دارند اما اگر کشوری سیاست خودش را با ما عوض کند ما آن را در برنامه کاری خودمان قرار میدهیم.
افخمیراد با تاکید بر اینکه ایران امنترین مکان برای سرمایهگذاری است، خاطرنشان کرد: منافع کره ایجاب میکند که با ایران همکاری داشته باشد؛ ایران نیروی متخصص زیادی دارد، ضمن اینکه ۴۰۰ میلیون جمیعیت مصرفی کشورهای همسایه آن زمینه خوبی برای سرمایهگذاری و صادرات فراهم کرده است، مثلاً کره سالانه ۴ تا ۵ ميليارد دلار در ایران گوشی تلفن همراه میفروشد، موبایل هم در لیست اقلام تحریم شده نیست، کره میتواند یکی از شعب خود را در ایران دایر و در اینجا تولید کند و به کشورهای همسایه صادرات داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه قوانین ایران زمینه را برای همکاری بلندمدت فراهم کرده است و هر کشوری که دیرتر اقدام کند قطعاً متضرر میشود، ادامه داد: کره اگر با همین روش ادامه دهد ضرر میکند چون ما نیاز خود را از جای دیگری تأمین میکنیم، ضمن اینکه وقتی محصولی بازارش را از دست بدهد، دیگر سخت میتواند جایگاه خودش را پیدا کند، زمینه همکاری ایران و کره بسیار گسترده است، کره میتواند با ۱۰۰ درصد سرمایه کرهای در ایران کارخانه بزند و تولید داشته باشد.
کد مطلب: 37204
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/37204/تعرفه-کالاهای-سامسونگ-ال-جی-۸۰-درصد-افزایش-می-یابد