ایتنا- انتظاری:فضای مجازی کشور و تاثیراتی که در ساختارهای حکومتی، سیاسی و اجتماعی میگذارد، رو به گسترش است.
دبیر شورایعالی فضای مجازی بر اهمیت بحث فناوری در حوزه فضای مجازی به عنوان یکی از مباحث مهم و تاثیرگذار بر پایههای اقتدار کشور تاکید کرد.
به گزارش ایتنا از ایسنا، محمد حسن انتظاری - دبیر شورایعالی فضای مجازی کشور - در کمیته تخصصی فناوری کارگروه برنامه ششم توسعه مرکز ملی فضای مجازی گفت: حوزه فناوری در فضای مجازی در توسعه کشور با توجه به این که قدرت کشور را افزایش میدهد از مباحث مهم بوده و صرفا بحث تخصصی مربوط به فضای مجازی نیست بلکه بر اقتدار کشور و اتکا برروی توانمندی و نیروهای داخلی تاثیرگذار است.
وی افزود: بهترین نیروها در کشور در حوزه فضای مجازی در حال تحصیل هستند و ما بیشترین نیروهای متخصص را در این حوزه داریم این در حالی است که در دوران جنگ و حتی در دوران تحریم نیز ما به اتکای نیروهای داخلی توانستیم این بحرانها را از پیش ببریم.
انتظاری با بیان این که حوزه فناوری نباید در ICT صرفا دیده شود بلکه باید تاثیرات آن را در سایر حوزهها نیز در نظر گرفت، تصریح کرد: فضای مجازی کشور و تاثیراتی که در ساختارهای حکومتی، سیاسی و اجتماعی میگذارد، رو به گسترش است.
همچنین باید تاثیر فناوری را در حوزههای نوظهور ماننده دادههای عظیم، اینترنت اشیا که حتی بحثهای ساختاری کشور را تحت تاثیر قرار میدهد و نگهداری و حفاظت از زیرساختهای حیاتی را مورد توجه قرار داد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: وظایف شورایعالی فضای مجازی هماهنگی، تصمیمگیری و سیاستگذاری در فضای مجازی باتوجه به حکم تاسیس آن به دستور مقام معظم رهبری است و ماموریت ما ملی و فراقوهای بوده و در همین راستا مشارکت ملی تمامی دستگاهها را میطلبد.
وی افزود: ما در برنامه چهارم و برنامه پنجم توسعه کشور موارد بسیار خوبی را در حوزه فضای مجازی داشتیم اما به دلیل عدم امکان تصمیمگیری متمرکز، عدم وجود نقطه کانونی برای این که بتواند اقدامات موثر در فضای مجازی را همگرا و هماهنگ کند و همچنین عدم وجود نظارت کلان بر این نوع اقدامات، خیلی از اهداف این برنامهها به منصه ظهور نرسید.
کمیته تخصصی فناوری کارگروه برنامه ششم توسعه فضای مجازی با حضور نمایندگان نهادها و سازمانهای مرتبط در مرکز ملی فضای مجازی برگزار شده و در این کمیته محورهای توسعه هماهنگ، یکپارچه و موثر فناوریهای فضای مجازی در برنامه ششم توسعه کشور تبیین و مورد بررسی قرار گرفت که براساس آن مقرر شد تا پیشنهاد سیاستها و احکام پیشنهادی در این حوزه از طرف نهادها و سازمانهای مربوطه ارسال شود.
فضای مجازی داره صدا و سیمای انحصاری رو که تبدیل شده به تریبون یک اقلیت از میدان به در میکنه. افکار عمومی در حال قدرت گیری است، هر فرد داره تبدیل به یک رسانه میشه. و شما نمیتونید جلوی این روند رو بگیرید. البته پدیده ناخوشایندی نیست و باعث پیشرفت کشور و جامعه میشه. منتها شما نمیخواستید افکار عمومی قدرت داشته باشه، صداها شنیده بشه و مردم برای حل مشکلاتشون اعتراض کنند. چون اعتراض رو به اشتباه به تقابل و ضدیت تفسیر میکنید. غافل از این که اعتراض و فشار افکار عمومی باعث اصلاح امور کشور میشه و نباید از این پدیده ترسید.