کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

بلومبرگ فاش کرد

دلیل مخالفت HP با برداشته شدن تحریم‌های ایران

خبرگزاری ايسنا , 24 شهريور 1394 ساعت 14:43

ایتنا- فیورینا با بیان اینکه تحریم‌های ایران به سرعت برچیده می‌شوند، این مسئله را تحول خطرناکی توصیف کرده بود.




کارلی فیورینا، مدیرعامل سابق هولت پاکارد (HP) و نامزد جمهوری‌خواه ریاست جمهوری آمریکا یکی از طرفداران سرسخت حفظ تحریم‌های ایران است در حالیکه این شرکت فناوری تحت مدیریت وی با وجود تحریم‌های صادراتی سخت‌گیرانه، محصولاتی به ارزش میلیون‌ها دلار به ایران فروخت.


به گزارش ایتنا از ایسنا، جاش راگین - ستون نویس بلومبرگ ویو - در گزارش مفصلی نوشت: فیورینا که از سال ۱۹۹۹ تا سال ۲۰۰۵ به عنوان مدیرعامل هولت پاکارد خدمت کرد، اغلب از توافق دولت اوباما با ایران به این بهانه که رئیس جمهور آمریکا با تسهیل سریع تحریم‌ها علیه ایران موافقت کرده و در مقابل امتیازات زیادی به تهران داده است، انتقاد می‌کند.

فیورینا اغلب به این اشاره می‌کند که به عنوان یک مدیر باسابقه، صلاحیت حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری را داردو در ماه ژوئیه گفته بود اگر در انتخابات پیروز شود و مجددا مذاکره کند، از توافق با ایران کنار خواهد کشید.

وی همچنین هشدار داده بود که کشورهای اروپایی و همچنین روسیه و چین برای گشایش اقتصاد ایران تلاش می‌کنند و ایران را به دور زدن تحریم‌ها متهم کرده است.

آنچه که فیورینا هرگز به آن اشاره نکرد این است که در زمان مدیریت وی در هولت پاکارد، این شرکت از یک زیرمجموعه اروپایی و یک شرکت توزیع کننده در خاورمیانه برای فروش چاپگر و سایر تجهیزات رایانه به ارزش میلیون‌ها دلار به ایران استفاده کرد.

حضور هولت پاکارد در ایران نخستین بار در سال ۲۰۰۸ توسط بوستون گلوب گزارش شد.

بررسی‌های این نشریه آمریکایی نشان داد که هولت پاکارد در سال ۱۹۹۷ با یک شرکت هندی جدید در دوبی به نام ردینگتون گلف پیمان همکاری بست.

این شراکت در فروش محصولات هولت پاکارد به ایران به اندازه‌ای موفق بود که با کسب سهم ۴۱ درصدی تا سال ۲۰۰۷، این شرکت را در بازار ایران شماره یک ساخت.

همه شرکت‌هایی آمریکایی در سال ۱۹۹۵ که بیل کلینتون، رئیس‌جمهور وقت آمریکا با صدور دو فرمان تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کرد، از صادرات به ایران منع شدند.

اگر مدیران هولت پاکارد از عملکرد شرکت ردینگتون در دوبی مطلع بودند، در این صورت قانون آمریکا را زیرپا گذاشتند.

پس از انتشار مقاله بوستون گلوب، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا که نقض تحریم‌ها را مورد تحقیق قرار می‌دهد، در نامه‌ای به هولت پاکارد خواستار توضیح درباره فعالیتش در ایران شد.

این شرکت در پاسخ اعلام کرد محصولاتی به ارزش بیش از ۱۲۰ میلیون دلار به ردینگتون گلف برای توزیع در ایران توسط یک زیرمجموعه مستقر در هلند فروخته است و به دلیل اینکه این فروش از طریق یک زیرمجموعه خارجی انجام گرفته بود، هولت پاکارد منکر نقض قانون تحریم شد.

زمانیکه فیورینا در سال ۲۰۱۰ برای حضور در سنای کالیفرنیا در برابر باربارا باکسر تبلیغ می‌کرد، ستاد انتخاباتی وی اطلاع داشتن فیورینا از فعالیت هولت پاکارد در ایران را تکذیب کرد و ستاد انتخاباتی وی درباره این گزارش هم حاضر به اظهارنظر نشد اما در سال ۱۹۹۹ مدیرکل هولت پاکارد برای امور منطقه خاورمیانه اظهار کرده بود ایران بازار بزرگی برای چاپگرهای هولت پاکارد است.

طبق گزارش سن خوزه مرکوری نیوز، خود فیورینا هم افزایش فروش هولت پاکارد در خاورمیانه را در سال ۲۰۰۳ تمجید کرد با اینهمه وی نامی از ایران نبرد.

همچنین هولت پاکارد در سال ۲۰۰۳ شرکت ردینگتون گلف را به عنوان فروشنده سال خود انتخاب کرد و شرکت مذکور با انتشار بیانیه‌ای، اظهار کرد بذر شراکت ردینگتون-هولت پاکارد شش سال قبل برای بازار ایران کاشته شد.

البته همکاری هولت پاکارد با ردینگتون گلف در پی تحقیقات کمیسیون بورس و اوراق بهادر آمریکا محدود شد.

بعدها فیورینا در مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۰ تا حدودی به فعالیت هولت پاکارد در ایران اذعان کرد و در مصاحبه با مجله لیدی گلوب با این عنوان که فناوری می‌تواند ایران را به روی دنیا باز کند، از آن دفاع کرد.

وی اظهار کرده بود که فعالیت هولت پاکارد در ایران فروش جوهر چاپگر بود که تحت قانون صادرات، مجاز بوده است.

مقامات سابق در امور تحریم‌های ایران اظهار کرده‌اند که هولت پاکارد از حفره‌هایی که در سیستم تحریم‌ها وجود داشته بهره برده و فروش به ایران را از طریق یک زیرمجموعه خارجی انجام داده است.

طبق اطلاعات لابی سنای آمریکا، لابیست‌های هولت پاکارد از سال ۱۹۹۹ تا سال ۲۰۰۴ کنگره را برای پیگیری اصلاحات قانون تحریم‌ها تحت فشار قرار دادند.

در سال ۲۰۱۳ اصلاحاتی در زمینه مقررات تحریم‌ها انجام گرفت که فروش تجهیزات ارتباطات شخصی مانند آیفون و رایانه‌های شخصی به ایران را مجاز کرد.

فیورینا در مصاحبه با شبکه سی.بی.اس در ماه ژوئیه اظهار کرده بود من هرگز درباره توافق هسته‌ای با ایران مذاکره نکردم اما توافق‌های مهمی را انجام داده‌ام.

بر اساس این گزارش، فعالیت هولت پاکارد در ایران هم توافق مهمی بود که وی انجام آن را برگردن نگرفت با اینهمه این موضوع خواه درباره آن اطلاع داشته یا خیر به استدلال فیورینا مبنی بر اینکه تجربه مدیرعاملی وی را شایسته ریاست جمهوری می‌کند، کمک نمی‌کند.


کد مطلب: 38160

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/38160/دلیل-مخالفت-hp-برداشته-شدن-تحریم-های-ایران

ايتنا
  https://www.itna.ir