امنيت سيستم عامل، مهمترين مولفه در امنيت اطلاعات است، چرا كه سازندگان سيستم عامل به راحتي ميتوانند به دادههاي كاربران دست پيدا كنند.
فرامرز خالقي سرپرست مركز آموزش عالي انفورماتيك شركت دادهپردازي ايران در گفتوگو با ايلنا در خصوص نفوذپذيري شبكه با بيان اين مطلب اظهار داشت: براي جلوگيري از ورود ويروس بايد از فايروال استفاده كنيم، اما براي عدم انتشار بايد سراغ فايل سيستمها و مديريتهاي داخلي برويم كه در حال حاضر سيستم عامل لينوكس يكي از سيستمهاي مهم در بحث امنيت است.
وي گفت: حفرههاي امنيتي سيستم عامل ويندوز باعث ميشود كه اكثر كاربرهاي آن به طور دائم با مشكلات هك , ويروس و اسپم روبرو شوند.
خالقي با اشاره به شركت دادهپردازي به عنوان مجري لينوكس فارسي يادآور شد: سازندگان سيستم عامل ويندوز به راحتي ميتوانند با ايجاد حفرههايي به اطلاعات كاربران دست پيدا كنند و به اين دليل استفاده از سيستم عاملهايي مانند لينوكس توصيه ميشود.
وي، افزود: يكي از معضلات امنيت شبكه ناشي از لايههاي مختلف دسترسي سازندگان سوئيچ به اطلاعات است و همچنين سيستمها بايد به نوعي مجهز شوند به فايروالها كه اين نيز هزينه سنگيني را در بر دارند كه مراكز كمتر حاضرند اين هزينه را پرداخت كنند.
خالقي با بيان اين كه در بحث اينترنت حتماً بايد از فايروالهاي قوي براي امنيت شبكه استفاده كرد گفت: سيستم عامل ويندوز از نظر امنيتي اعتبار لازم را ندارد، چرا كه مايكروسافت هم متوجه شده كه اگر بخواهد امنتر برخورد كند بايد از سيستم عامل لينوكس به عنوان بحث امنيتي استفاده كند.
سرپرست دانشكده دادهپردازي تصريح كرد: استفاده از سيستم عامل لينوكس براي كارمندان دولت تا سال 86 اجباري ميشود.
وي افزود: از نگاه اول كار با لينوكس دشوار به نظر ميآيد ؛ اما كشورهايي مانند آلمان و برزيل نيز گامهايي به سمت لينوكس برداشتهاند كه اين مسئله نشاندهنده فراگير شدن لينوكس است.