ایتنا- پیشرفت قابل توجه رایانهها در ۵۰ سال گذشته تا حد زیادی مدیون توانایی ساخت ترانزیستورهای سیلیکونی کوچک است.
با تراشههای 3 بعدی
سرعت رایانهها 1000 برابر میشود
خبرگزاری ايسنا , 4 مهر 1394 ساعت 9:44
ایتنا- پیشرفت قابل توجه رایانهها در ۵۰ سال گذشته تا حد زیادی مدیون توانایی ساخت ترانزیستورهای سیلیکونی کوچک است.
تحقیقات نشان میدهد روش جدید طراحی و ساخت تراشههای رایانهای میتواند به پردازش دستکم ۱۰۰۰ برابر سریعتر از بهترین تراشههای موجود در بازار بینجامد.
به گزارش ایتنا از ایسنا، این روش جدید که روی مواد بنام لولههای کربنی نانو متکی است به دانشمندان این امکان را میدهد که تراشه را سه بعدی بسازند.
ماکس شولاکر یکی از طراحان این تراشه و دانشجوی دکترای مهندسی الکترونیک در دانشگاه استنفورد کالیفورنیا گفت: طراحی سه بعدی این تراشه دانشمندان را قادر میسازد که حافظه (مموری) را که دادهها را ذخیره میکند در یک فضای کوچک در کنار پردازنده های قدرتمند تعبیه کنند.
شولاکر افزود: کاهش فاصله بین این دو قطعه میتواند زمان پردازش را به شکل قابل توجهی پایین بیاورد.
پیشرفت قابل توجه رایانهها در ۵۰ سال گذشته تا حد زیادی مدیون توانایی ساخت ترانزیستورهای سیلیکونی کوچک است که عملکردهای منطقی رایانهها را انجام میدهند.
براساس قانون مور(قانونی که اولین بار توسط گوردون ایمور محقق آمریکایی در سال ۱۹۶۵ ارائه شد، تعداد ترانزیستورها در یک تراشه سیلیکونی هر دو سال تقریبا دو برابر خواهد شد.
مطابق پیشبینی این محقق ترانزیستورها روز به روز کوچک تر شده و به کوچکترین بخش رایانهها که اندازهشان حتی پنج نانومتر شده تبدیل شدهاند و سایز کاربردیترین تراشهها در حال حاضر تنها هفت نانومتر است.
کارشناسان میگویند، اما کاهش سایز به این معنی است که اثرات کوانتومی ذرات در این مقیاس میتواند عملکرد آنها را مختل کند. بنابراین این احتمال وجود دارد که قانون مور تا ۱۰ سال آینده به پایان خودش برسد.
بعلاوه کاهش سایز ترانزیستورها بیش از این ممکن است در سریعتر شدن رایانهها تاثیری نداشته باشد.
شولاکر گفت: مانع اصلی سر راه سریعتر شدن رایانهها سرعت کم پردازنده نیست بلکه مشکل حافظه است.
کد مطلب: 38324
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/38324/سرعت-رایانه-ها-1000-برابر-می-شود