ایتنا- فیروزآبادی: برای همکاری و تدوین سیاستهای کلان در حوزه ارتباطات و فناوری آمادگیهای لازم در این شورا وجود دارد.
ابوالحسن فیروزآبادی امروز در مراسم افتتاحیه نمایشگاه تلکام اظهار کرد: بازار فضای مجازی یا بازار برآمده از تلکام بازار بسیار بزرگ و رو به جلویی محسوب میشود که در این فضا تلاش و فعالیت جوانان آن هم با رویکرد جاه طلبانه میتواند آینده خوبی برای کشور رقم زند.
به گزارش ایتنا از ایسنا، فیروزآبادی در عین حال به مدلهای کسب و کار اشاره کرد و گفت: با گسترش فعالیتهای این بخش، در حوزه خدمات شاهد ایجاد مشاغل متعددی خواهیم بود در حالی که حوزه صنعت، رشد صنعتی بدون ایجاد اشتغال جدید خواهد بود.
دبیر شورایعالی فضای مجازی همچنین عنوان کرد: پس از ورود به عرصه اینترنت اشیا، شاهد بازار بزرگی خواهیم بود که هنوز ابعاد آن مشخص نیست و تنها مشخص است بازار بزرگی پیش روی این بخش قرار دارد.
بر همین اساس افرادی در دنیا موفق خواهند بود که بتوانند دراین فضا کارآفرینی همراه با نوآوری داشته باشند پس لازم است در کشور بیش از آنچه قائلیم، گام برداشته شود.
فیروزآبادی ادامه داد: اکنون برخی شرکتهای ارائه کننده نرمافزارهای اجتماعی حتی با ۵۰۰ هزار کاربر میگویند هنوز نرمافزار آنها آماده ارائه به بازار نیست حال در چنین بازاری اگر میخواهیم موفق باشیم نباید بازار خود را به داخل محدود کرده و باید بازار جهانی برای خود به عنوان بازار هدف در نظر بگیریم.
وی همچنین اظهار کرد: ما مشکلات را میدانیم اما دانستن کافی نیست؛ دانستن و حل کردن مشکل مهم است. اکنون باید سایز شرکتهای ما متناسب با فعالیتهایی که میخواهند انجام دهند باشد.
دبیر شورایعالی فضای مجازی همچنین متذکر شد: در حوزه صنعت چند شرکت سنتی هم که داشتیم در این سالها از بین رفته و خطری که اکنون پیش روی بازار فضای مجازی ما هست از ۲۰ سال پیش بیشتر شده است.
وی ادامه داد: اتفاقات مختلف فضای مجازی در خارج مرزها صورت میگیرد که این خطر است البته در حوزه اپراتوری موبایل کارهایی انجام شده و با ارائه نسل سه و چهار اتفاقات مثبتی رخ داده است اما از فضای مجازی تعابیر مختلفی وجود دارد چراکه در این عرصه هم میتوان اطلاعات علمی، اقتصادی، سرگرمی و ... باشد.
دبیر شورایعالی فضای مجازی همچنین گفت: بخش مهمی از کار تهیه محتواست که در این حوزه هنوز مشکل داریم.
این در حالی است که شرکتهای جهانی حتی دنبال آن هستند که در کشورهای مختلف به ارائه خدمات نیز بپردازند و حتی بعضا طرحهای بلند پروازانهای دارند.
وی در عین حال اظهار کرد: بر همین اساس از همه فعالان اقتصادی کشور درخواست دارم با هماهنگی با دولت و دانشگاهها، بر اساس طراحی سیستمهای نوآوری پیش بروند چراکه تهاجمی که از سوی شرکتهای بینالمللی نسبت به کشور ما رخ داده دنبال آن است که حتی بخش خدمات را هم دربرگیرد.
فیروزآبادی متذکر شد: فکر میکنم عمده کار بر عهده بخش خصوصی است. این بازاری است که برای همه دنیا ایجاد شده و در آن بی عدالتی وجود نداشته و همه میتوانند خدمات خود را بنا بر ایدهای که برگرفته از نیازهای مردم جهان است مورد استفاده قرار دهند.
وی ادامه داد: برای شروع بازار داخل کشور به شدت بکر است و در مدلهای کسب و کار الکترونیک و در حوزه صنعت نیز همین شرایط وجود دارد.
اکنون هم در حوزه سختافزار، هم در حوزه نرمافزار و محتوا جا برای کار هست و ما در شورایعالی فضای مجازی آمادگی داریم دراین زمینه با فعالان این بخش همکاری کنیم.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به این که معمولا در ورود فناوریها کمی تاخیر وجود دارد،اظهار کرد: در این رابطه ما آمادگی داریم با همکاری شما سیاستهای کلان را جهت تسهیل فضای کسب و کار آماده کنیم.