کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مارهای فضای مجازی چه کسانی را می‌گزند؟

خبرگزاری ايسنا , 12 مهر 1394 ساعت 11:25

ایتنا- پیامک جعلی یکی از جرائمی است که امروزه در فضای مجازی باب شده و مبالغ بسیاری در همین راستا از هموطنانمان کلاهبرداری می‌شود.





به گزارش ایتنا از ایسنا، در عصر جدید پیشرفت‌های نوین، امکانات و تجهیزات بی‌شماری را برای جامعه به ارمغان آورده است که البته این پیشرفت‌ها سبب بروز معضلات و جرائم نوینی نیز شده است.


سرهنگ سید علی میراحمدی رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان سمنان در همین ارتباط افزود: این تحولات در فعالیت‌های مربوط به امور رایانه‌ای و مخابراتی نیز بی‌تأثیر نبوده است، زیرا استفاده از این امکانات و تجهیزات پیشرفته، امکان تعرض به حقوق جامعه و مردم را از سوی برخی افراد سودجو تسهیل کرده است.

وی گفت: تلفن همراه، یکی از فناوری‌هایی است که به دلیل استفاده آسان در جهت کلاهبرداری از شهروندان مورد توجه بسیاری از افراد فرصت‌طلب قرار گرفته است و این افراد از آن در جهت به دام انداختن شهروندان با ارسال پیامک‌های جعلی استفاده می‌کنند.

رئیس پلیس تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان سمنان تصریح کرد: می‌توان گفت در این روش افراد سودجو با استفاده از حس اعتماد برخی افراد جامعه اقدام به کلاهبرداری از آنان می‌کنند.

میراحمدی گفت: فرد کلاهبردار با ارسال پیامکی به شخص قربانی وی را برنده جایزه اعلام کرده و از وی می‌خواهد مشخصات کامل خود را به شماره‌ای ارسال کند.

وی اظهار کرد: سپس با شگردی خاص افراد را متقاعد به رفتن جلوی عابر بانک کرده و در نهایت از آنان مبالغ قابل‌توجهی کلاهبرداری می‌کنند.

رئیس پلیس فتای استان سمنان توصیه کرد: شهروندان به‌هیچ‌عنوان اطلاعات مهم حساب بانکی خود را در اختیار دیگران قرار ندهند. ضمن اینکه برای واریز هر گونه وجه و مبلغی به حساب افراد، صرفاً داشتن شماره‌حساب یا شماره کارت‌بانکی وی کافی است و بقیه اطلاعات حساب بانکی از جمله رمز اول یا دوم، کد CCV2، تاریخ انقضای کارت و حتی مراجعه شما به دستگاه خودپرداز هیچ لزومی ندارد.

میراحمدی افزود: شهروندان باید رمزهای بانکی خود را به‌صورت دوره‌ای تغییر دهند و از گذاشتن رمزهایی مانند شماره شناسنامه، سال تولد و سایر اعدادی که قابل حدس زدن باشند، خودداری کنند.

وی ضمن هشدار به شهروندان گفت: در صورت دریافت چنین پیامک‌هایی حتماً از صحت پیامک ارسال‌شده، از طریق مراجعه به سایت رسمی آن موسسه یا مراجع صلاحیت‌دار یا تماس تلفنی با سایر شماره‌های تلفن رسمی اطمینان حاصل کنید.

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان سمنان خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف در فضای سایبر نظیر کلاه‌برداری‌های اینترنتی، جعل عنوان، وب‌سایت‌های جعلی، سایت‌هایی با محتوای مجرمانه و مغایر با شئون اسلامی و ... از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice‌ و یا با ایمیل semnan_fata@police.ir به پلیس فتای استان سمنان گزارش دهید.

به هر حال اگر چه "آب رفته را نمی‌توان به جوی بازگرداند" اما در صورت دریافت چنین پیامک هایی‌ یا انجام کلاهبرداری، راههای قانونی برای پیگیری این کلاهبرداری‌های مدرن وجود دارد، لذا بهتر است شهروندان پیش از هر اقدامی پیرامون اصالت پیامک تحقیق کرده و تحت هیچ شرایطی از ارایه اطلاعات شخصی خود به دیگران خودداری کنند، چرا که اصولا چنانچه جایزه‌ای هم در کار باشد که عمدتا در کار نیست، ارایه برخی اطلاعات غیرضروری است و از طریق مطالبه آن می‌توان به غیرواقعی بودن آن پی برد.

همراه اول هیچ برنده پیامکی ندارد
همچنین رییس اداره خدمات مشتریان مخابرات استان سمنان گفت: هرگونه پیامک با محتوای برنده شدن در هر مسابقه، برنامه ‌یا نظرسنجی که از طریق اپراتور همراه اول به مشترکین ارسال شود، فاقد اعتبار بوده و بدون تردید با هدف کلاه‌برداری انجام می‌شود.

حسین‌علی نوری با اعلام این خبر اظهار کرد: اپراتور همراه اول به طور رسمی و طی اطلاعیه‌ای که در سایت این اپراتور نیز قرار داده شده، اعلام کرده که هیچ برنده پیامکی ندارد، لذا هرگونه پیامکی که از طریق این اپراتور ارسال شود، خلاف واقع است.

وی با بیان اینکه پیامک‌های متعددی با هدف کلاهبرداری به مشتریان این اپراتور در استان سمنان ارسال می‌شود، افزود: بسیاری از این افراد با مخابرات استان تماس گرفته و جویای صحت پیامک می‌شوند که این افراد راهنمایی می‌شوند، البته برخی نیز بی‌تردید تماسی نگرفته و خود احتمالا اقدام می‌کنند.

نوری‌ ادامه داد: همین دیروز یک پیامک به یکی از همکاران ما در مخابرات ارسال شده بود که شما برنده چهار میلیون تومان در جشنواره کیش شدید و از وی یک سری اطلاعات خواسته بود. علاوه بر این موارد متعددی متاسفانه در این خصوص وجود دارد که برخی از آنها نیز وسوسه شده و مورد کلاهبرداری قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه پیامک‌هایی از این دست با هر محتوایی که باشند فاقد اعتبار هستند، یادآوری کرد: با وجود اطلاع‌رسانی‌های متعدد همراه اول متاسفانه همچنان برخی افراد مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند.

رییس اداره خدمات مشتریان مخابرات استان سمنان با بیان اینکه همراه اول تحت هیچ‌عنوان مسابقه پیامکی و برنده پیامکی ندارد، افزود: البته از سایر اپراتورها نظیر ایرانسل و رایتل اطلاعی در این خصوص ندارم، اما به هر حال عمده این پیامک‌ها با هدف سوء استفاده مالی صورت می‌گیرد.

وی توصیه کرد: مشترکین به هیچ‌عنوان به پیامک‌هایی با محتوای برنده شدن در هر مسابقه و یا به هر بهانه دیگر ترتیب اثر نداده و به ویژه از ارایه اطلاعات و مشخصات حساب خود به دیگران جدا اجتناب بورزند.

این مدیر مسئول با بیان اینکه تاکنون مورد فراوانی به این شرکت مراجعه کرده‌اند که مورد کلاهبرداری قرار گرفتند، تصریح کرد: پیگیری این افراد کلاهبردار از طریق مراجع قضایی امکان‌پذیر است، اما عمده کسانی که به مخابرات مراجعه می‌کنند، زمانی پیگیر می‌شوند که کلاهبرداری اتفاق افتاده و کار از کار گذشته است.

به هر روی با وجود اطلاع‌رسانی‌های پیوسته و هشدارهای متعدد مسئولان امر از پلیس فتا و دستگاه قضایی گرفته تا مخابرات و اپراتورهای مختلف‌، هنوز هم بسیاری با این حربه دست به کلاهبرداری زده و با ارسال یک پیامک ساده دیگران را با پای خود به پستویی در این دنیای مجازی وسیع می‌برند و جیب او را خالی می‌کنند.

با وجود اینکه در فرهنگ عامه و شفاهی ما ایرانی‌ها نیز به صراحت آمده که مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نمی‌شود، اما مار خوش خط و خال طمع باعث می‌شود ماهانه بسیاری از شهروندان از این سوراخ گزیده شوند.


کد مطلب: 38499

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/38499/مارهای-فضای-مجازی-کسانی-می-گزند

ايتنا
  https://www.itna.ir