با ترویج مهارتهای تمرکز حواس و هوش هیجانی انجام میشود
برنامه بلند پروازانه گوگل برای آرامش ذهن
ایتنا- درجدول برنامه گوگل پروژه افزایش طول عمر انسان تا اتومبیلهای بدون سرنشین و فناوریهای پوشیدنی به صورت همزمان پیش میرود.
گوگل که خود را غول اینترنتی جهان معرفی میکند، در زمینههای مختلف برنامههای بلند پروازانهای تدوین کرده است.
دراین میان طی روزهای اخیر گوگل یک آگهی استخدام عجیب را با توضیحات زیر منتشر کرده است: «نیروی کاری جدید برای شاد کردن مردم و زندگی در جهانی صلحآمیزتر».
نسبت گوگل با نشاط چند سال قبل «چاد-مِنگتان» یکی از نخستین مهندسان استخدام شده در شرکت گوگل اعلام کرد بسیاری از همکارانش مضطرب هستند و در محل کار خود احساس شادمانی نمیکنند.
او تصمیم گرفت برای حل مشکل مذکور راهکاری بیندیشد. چاد-مِنگ مدیر خود را متقاعد کرد یک دوره آموزشی برای کارمندان برگزار کند و در آن مهارتهای تمرکز حواس به منظور افزایش هرچه بیشتر هوش هیجانی و سلامت روانی را ترویج دهد.
او سرانجام دوره خود را برای مدیران رده بالا هم برگزار کرد و این دوره آموزشی را با عنوان «جستوجو درون خود» در همه بخشهای مرکز توسعه جستوجوگر گوگل به اجرا رساند.
این اتفاق، پایه برنامهریزیهای گسترده گوگل برای شاد کردن کارمندان بود و سرانجام بخش ویژه برای کاهش اضطراب کارمندان گوگل تأسیس شد. این هفته در جریان برگزاری کنفرانس 2015 SXSW در تگزاس امریکا، گوگل با عنوان زیر سخنرانی خود را آغاز کرد: «خود را به شادترین فرد زمین تبدیل کنید».
در این کنفرانس از تکنیکهای ویژه استفاده شد تا در جریان ارائه مباحث سنگین، همه حضار شادی و لبخند را پیش روی خود ببینند.
گوگل توضیح داد به الگوریتمهای پیچیدهای دست یافته است تا از طریق دنیای اینترنت، شادی را به همه انتقال دهد و این فرآیند را از طریق سه گام به نتیجه میرساند.
گام اول: آرام کردن ذهن خود چاد-مِنگ از حاضرین در این مراسم خواست چند نفس عمیق بکشند و با آرام کردن ذهن خود به ادامه سخنرانیها گوش دهند.
او توضیح داد گوگل این اقدام را نخستین تکنیک برای شاد کردن مردم میداند. بسیاری از افراد بخش اعظم روز خود را با اینترنت میگذرانند و برای انجام فعالیتهای مختلف به سرویسهای گوگل مراجعه میکنند.
اگر در این فرآیند به صورت مستقیم و غیرمستقیم تنفسهای اینترنتی برای کاربران جهانی ایجاد شود، آنها میتوانند از مغز خود بهتر استفاده کنند و کاهش اضطرابها را در زندگی کاری و شخصی ببینند.
این تکنیک در خدمات مختلف گوگل با عنوان «کره برفی» اعمال میشود و قرار است همه سرویسها خدمات خود را بر اساس آن ارائه دهند.
البته گوگل به درستی توضیح نداده است که تکنیک «کره برفی» چگونه این نوع تنفس اینترنتی را در خدمات مجازی لحاظ میکند.
در جریان برگزاری کنفرانس 2015 SXSW در تگزاس امریکا، گوگل اعلام کرد که به الگوریتمهای پیچیدهای دست یافته است تا از طریق دنیای اینترنت، شادی را به همه انتقال دهد.
با این وجود چاد-مِنگ در سخنرانی خود توضیح داد این فرآیند بر اساس بررسی جدید مرکز پزشکی دانشگاه ماساچوست تأیید شده است. این دانشگاه معتقد است که مراقبه و تمرکز حواس میتواند از طریق سرویسهای اینترنتی برای کاربران اعمال شود. در بررسی این دانشگاه ۲۰۹ داوطلب حضور داشتند و از طریق تکنیک مذکور افسردگی، اضطراب و استرس در آنها درمان شد.
گام دوم: ثبت لحظات شادمانی این اتفاق در زندگی روزمره به وفور انجام میشود. بسیاری از مردم خاطرات خوشایند را تا سالهای بعد مرور میکنند و کاربران امروزی هم میکوشند با عکسهای سلفی این خاطرات را به ثبت برسانند.
اما گوگل تصمیم گرفته است با خدمات اینترنتی خود قابلیت مذکور را در اختیار مردم بگذارد تا امکان ثبت لحظات خوش برای همه فراهم شود.
این کمپانی به همگان امکان میدهد به کمک یک فناوری پوشیدنی مانند عینک هوشمند Google Glass در هر لحظه از زندگی خود صدا و تصویر را ثبت کنند.
دوربین این فناوری پوشیدنی میتواند به صورتی تنظیم شود که از همه لحظات زندگی فیلم بگیرد. زمانی که این ویدئوها روی سرورهای گوگل قرار میگیرد، کاربر میتواند در هر مکان و زمانی به آنها دسترسی داشته باشد و یک جستوجوگر اختصاصی را برای پیدا کردن خاطرات گذشته مورد استفاده قرار دهد.
این سیستم خاطرات خوشایند زندگی هر کاربر را دیجیتالی میکند تا دسترسی به آنها وجود داشته باشند و موجبات شادمانی دوباره برای کاربران فراهم شود.
بررسی دانشگاه ماساچوست نشان داد از هر سه نفری که به اضطراب یا افسردگی مبتلا بودند، یک نفر با مرور خاطرات خوشایند توانست تأثیرات مثبت را دریافت کند.
این روش که هیچ هزینهای به مردم تحمیل نمیکند، میتواند در دنیای اینترنت هم اثرات قابل ملاحظه برجا بگذارد. گام سوم: آرزوی شاد بودن دیگران این طور که چاد-مِنگ میگوید، تفکرات نوعدوستی میتواند به صورت غیرمستقیم اثرات مثبت فراوانی را برجا بگذارد.
همین مسأله باعث شده است تا گوگل هم چنین سیستم تفکری را به کاربران خود القا کند. به عنوان مثال در جریان شیوع بیماری ابولا شرکت گوگل خدمات مختلف ارائه کرد، پس از فاجعه منا اخبار این اتفاق به صورت جداگانه در سایت گوگل منتشر شد، برای کمک به پناهجویان سوری بخش ویژه در اختیار کاربران گوگل قرار گرفت و... گوگل برای سومین گام خود در جریان القای شادمانی به مردم جهان این استدلال را میآورد که شادی دیگران میتواند روی هر کاربر تأثیر بگذارد و اگر در این فرآیند مردم آرزوی شاد شدن دیگران را در ذهن داشته باشند، ناخودآگاه حس شادمانی را به خود منتقل میکنند.
در کنفرانس هفته جاری گوگل اعلام شد: «مهربانی یک منبع پایدار برای شادمانی محسوب میشود. اگر کاربران اینترنتی جهان بتوانند یک گام به سمت مهربانی بردارند، شادی را به جهانی که در آن زندگی میکنند هدیه خواهند داد. این اتفاق میتواند با همدلی بیشتر میان کاربران اینترنتی جهان صورت گیرد».
دانشگاه ماساچوست در بررسی اخیر خود نشان داد انجام فعالیتهای گروهی و اقدامات داوطلبانه برای حضور در انجمنهای خیرخواهی بیشترین سطح شادمانی را در مردم ایجاد کرده است. بر این اساس اگر شرکت گوگل بتواند در سرویسهای مختلف خود مردم را با چنین اقداماتی درگیر کند، شادی بیشتری را برای آنها به ارمغان میآورد. علم مقابل تجربه بسیاری از افراد بخش اعظم روز خود را با اینترنت میگذرانند و برای انجام فعالیتهای مختلف به سرویسهای گوگل مراجعه میکنند.
اگر در این فرآیند به صورت مستقیم و غیرمستقیم تنفسهای اینترنتی برای کاربران جهانی ایجاد شود، آنها میتوانند از مغز خود بهتر استفاده کنند و کاهش اضطرابها را در زندگی کاری و شخصی ببینند.
این تکنیک در خدمات مختلف گوگل با عنوان «کره برفی» اعمال میشود و قرار است همه سرویسها خدمات خود را بر اساس آن ارائه دهند
دانشگاه ماساچوست به عنوان بازوی علمی گوگل روشهایی ارائه کرده تا مهندسان و کارشناسان این شرکت بتوانند گامهای صحیح در جریان شادمانی کاربران جهان بردارند.
ولی در مقابل، مدیران ارشد گوگل به این نتیجه رسیدهاند که مردم برای خوشحالی هرچه بیشتر به روشهای علمی نیاز ندارند و باید اقدامات بیشتری صورت گیرد. همین مسأله باعث شد از هفته گذشته آگهی استخدام افرادی توانمند برای خوشحال کردن مردم منتشر شود تا آنها هم بتوانند در قالب کارمندان گوگل به جهانیان سرویس دهند. مدیران گوگل بر این باورند که علاوه بر روشهای علمی و یافتههای تحقیقاتی، عوامل شادیآفرین دیگری وجود دارد که باید به آنها توجه فراوان کرد.
استقلال شخصی، داشتن شغل، ارتباطات نزدیک، پول در حد متوسط و امنیت مهمترین مواردی هستند که میتوانند سطح شادی را در ساکنان نقاط مختلف جهان ارتقا دهند.
گوگل در جریان کنفرانس 2015 SXSW توضیح داد سه گام مذکور از تکنیکهای محرمانه در این شرکت بود تا سیاستهای کلی آنها برای تأثیرگذاری مستقیم روی کاربران جهانی برملا نشود و از این طریق بتوانند نسبت به رقبا گامهای بیشتری بردارند.
ولی گوگل به این نتیجه رسید که اگر مردم جهان این سه گام را در زندگی روزمره خود دنبال کنند و بجز تأثیراتی که از دنیای اینترنت میگیرند، به صورت شخصی برای شادمانی خود تلاش کنند، در جهانی صلحآمیزتر زندگی خواهند کرد.
معرفی این سه تکنیک مخفی گوگل همچنین باعث شد بسیاری از مراکز توسعهدهنده نرمافزار تصمیم بگیرند آنها را در ساخت ابزارهای کاربردی موبایلی به کار برند و از این طریق در شادی مردم جهان نقش داشته باشند.