با اتمام مرحله سوم سامانه متمرکز برای اپراتورها و مشترکان از سوی سازمان رگلاتوری
سامانه احراز هویت صاحبان سیمکارت راهاندازی شد
ایتنا- با اتمام کار طراحی و انتقال پایگاههای دیتا، سامانه اپراتورهای تلفن همراه در (رگولاتوری) راهاندازی شد.
با راهاندازی این سامانه واگذاری سیمکارتها و هر گونه خدمات به مشترکان با احراز هویت انجام میشود تا از هرگونه سوءاستفاده از مدارک افراد جلوگیری شود.
آغاز فاز سوم ساماندهی سیمکارتها «ساماندهی سیمکارتها قرار بود در سه فاز اجرا شود که دو فاز آن با موفقیت به اتمام رسید و کار اجرای فاز سوم از دو ماه قبل آغاز شده است و در فاز سوم مقرر شد سازمان رگولاتوری دو سامانه متمرکز برای اپراتورها و مشترکان راهاندازی کند تا به مشترکان درباره اینکه چه تعداد سیمکارت به نام آنها ثبت شده است، اطلاعرسانی کند.»
غلامرضا داداش زاده، معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان رگولاتوری با بیان مطلب فوق میگوید: سامانهای که در سازمان رگولاتوری مختص اپراتورها راهاندازی شده، سامانهای متمرکز برای احراز هویت مشترکان از سوی اپراتورها است.
داداشزاده با بیان اینکه اکنون اپراتورها آمادگی دارند به مشترکان خود با استفاده از این سامانه سرویس ارائه دهند، میگوید: بهتر است مشترکان به اپراتورهای تلفن همراه خود مراجعه کرده و حداقل وضعیتشان را با اپراتورهای خود روشن و اگر سیمکارت اضافی به نام آنها ثبت شده است حذف کنند.
طرح ساماندهی سیمکارتهای بینام و نشان از نیمه سال ۹۳ با اجرای فاز اول آغاز شد. در فاز اول دریافت کد ملی و اطلاعات هویتی مالکان سیمکارتها از طریق سامانه اپراتورها صورت گرفت.
در این مرحله بود که افرادی با ۱۵ تا ۳۷ هزار سیمکارت شناسایی شدند. حتی فردی در اصفهان شناسایی شد که ۲۰ هزار سیمکارت به نام او ثبت شده بود
بی اطلاعی مشترکان از تعداد سیمکارت فعال «بسیاری از مشترکان تلفن همراه از اینکه بیش از ۱۰ سیمکارت به نام آنها ثبت شده است، اطلاعی نداشتند و در زمان ساماندهی وضعیت سیمکارتها به این مسأله برخورد کردیم و متوجه شدیم که از اسناد هویتی مردم جعل و سوءاستفاده شده است.»
داداشزاده معاون سازمان رگولاتوری با بیان مطلب فوق میگوید: با راهاندازی این سامانهها، ساماندهی سیمکارتهای جعلی به نفع مردم و مشترکان اپراتورها است و ضمن از بین رفتن امکان سوءاستفاده از اطلاعات مشترکان برای ثبت سیمکارت، حاکمیت نیز میتواند از این امکان برای اقدامهای کنترلی بهمنظور مبارزه با قاچاق مکالمه بهره ببرد.
غلامرضا داداشزاده با بیان اینکه سامانه متمرکز دیگری که باید در رگولاتوری راهاندازی شود، سامانه مختص مشترکان است میگوید: هر اپراتور تلفن همراه تنها در مقابل مشترکان خود باید تعهد داشته و پاسخگو باشد.
از سوی دیگر احتمال دارد از اسناد مشترکان در سایر اپراتورهای تلفن همراه که مشترکان از آن هیچ اطلاعی ندارند، سوءاستفاده شده باشد، از این رو سازمان رگولاتوری سامانهای را طراحی کرده که بخش عمدهای از کارهای فنی آن انجام شده است.
داداشزاده میافزاید: البته قرار بود این سامانه در مهرماه همراه سامانه اپراتورها راهاندازی شود اما به دلایل پارهای از مشکلات با کمی تأخیر و نهایت تا آخر پاییز به بهره برداری خواهد رسید و امیدواریم مردم بتوانند در همین پاییز با وارد کردن اطلاعات خود مانند کد ملی از تعداد سیمکارتهای ثبت شده به نام خود در تمام اپراتورها مطلع شده و بنا بر نیاز خود آنها را نگاه داشته یا حذف کنند. غلامرضا داداش زاده، معاون رگولاتوری در جواب این سؤال که چرا سامانه مشترکان در زمان وعده داده شده راهاندازی نشد، به میگوید: درست است که قول مهرماه را برای راهاندازی سامانه مشترکان در سازمان رگولاتوری داده بودیم ولی حقیقت امر این است کار متمرکز کردن پایگاههای داده سخت است بنابراین از اجرای برنامه عقب ماندیم.
رگولاتوری در انتظار گزارش کمیته ارتباطات افراد حقیقی از نظر قانونی طبق مصوبه سال ۸۹ و ۹۰ نمیتوانند بیش از ۱۰ سیمکارت داشته باشند، لذا در فاز دوم اجرای طرح ساماندهی سیمکارتهای فاقد اطلاعات مشخص به تمامی مشترکان این سیمکارتها پیامکی ارسال شد تا با مراجعه به امور مشترکان اپراتور خود، سیمکارتهای فعال مورد نیازشان را اعلام کنند.
در اجرای فاز دوم که قطع سیمکارتهای مشترکان بیش از ۱۰ سیمکارت در دستور کار بود، سازمان رگولاتوری با شکایت عدهای از مشترکان مواجه شد و با حکمی از سوی دیوان عدالت اداری، وقفهای در اجرای فاز دوم بهوجود آمد.
غلامرضا داداشزاده در پاسخ به این سؤال که بالاخره جریان این حکم به کجا رسید، میگوید: یکی از مشترکانی که مشمول فاز دوم میشد، شکایتی نزد دیوان عدالت اداری مبنی بر غیر شرعی بودن سلب مالکیت از دارندگان بیش از ۱۰ سیمکارت برد و این دیوان در حکمی مانع اجرای فاز دوم شد.
دیوان عدالت اداری حکمی را صادر کرد که نمیتوانید مالکیت کسانی را که در گذشته بیش از ۱۰ سیمکارت داشتند مخدوش کنید چون از نظر قانونی صحیح نیست.
علی اصغر عمیدیان رئیس رگولاتوری: دیوان عدالت اداری حکمی را صادر کرد که نمیتوانید مالکیت کسانی را که در گذشته بیش از ۱۰ سیمکارت داشتند مخدوش کنید، چراکه قانونی نیست ولی طبق گزارشی، به کمیته ارتباطات شورای ملی امنیت اعلام شده که باید مالکیت سیمکارتهای قبلی نیز مدیریت شود چراکه از این سیمکارتها سوءاستفاده میشود.
ما منتظر حکم و نظر کمیته ارتباطات شورای ملی امنیت هستیم و هر تصمیمی در آنجا گرفته شود ما تابع بوده و اجرا میکنیم.
وی در ادامه میگوید: ما نیز در سازمان رگولاتوری به آن کاملاً اعتقاد داریم و رعایت میکنیم بنابراین سیمکارتهایی که قبل از مصوبه سازمان رگولاتوری در سال ۸۹ و ۹۰ بدون محدودیت خریداری شدهاند از نظر مالکیت خدشه دار نیست.
وی میافزاید: البته این به این مفهوم نخواهد بود که سیمکارتهایی که قبل از سال ۸۹ و ۹۰ خریداری شدهاند همه فعال خواهند ماند بلکه خطهایی که از آنها سوءاستفاده میشود، قطع خواهد شد.
علی اصغر عمیدیان رئیس رگولاتوری نیز در اینباره میگوید: دیوان عدالت اداری حکمی را صادر کرد که نمیتوانید مالکیت کسانی را که در گذشته بیش از ۱۰ سیمکارت داشتند مخدوش کنید، چراکه قانونی نیست ولی طبق گزارشی، به کمیته ارتباطات شورای ملی امنیت اعلام شده که باید مالکیت سیمکارتهای قبلی نیز مدیریت شود چراکه از این سیمکارتها سوءاستفاده میشود.
عمیدیان میافزاید: ما منتظر حکم و نظر کمیته ارتباطات شورای ملی امنیت هستیم و هر تصمیمی در آنجا گرفته شود ما تابع بوده و اجرا میکنیم.
طرح ساماندهی سیمکارتهای بینام و نشان از نیمه سال ۹۳ با اجرای فاز اول آغاز شد.
در فاز اول دریافت کد ملی و اطلاعات هویتی مالکان سیمکارتها از طریق سامانه اپراتورها صورت گرفت.
در این مرحله بود که افرادی با ۱۵ تا ۳۷ هزار سیمکارت شناسایی شدند. حتی فردی در اصفهان شناسایی شد که ۲۰ هزار سیم کارت به نام او ثبت شده بود.
در همین مرحله شناسایی مشخص شد، ۳۵۰ هزار و ۳۲ مشترک اعتباری و ۵۲۰ مشترک دائمی همراه اول، ۱۵۰۰ مشترک اپراتور دوم (ایرانسل) بیش از ۱۰ سیم کارت دارند.
در این زمینه حتی متخلفان فروش سیمکارت به مشترکان که بیشتر از دفاتر پیشخوان دولت بودند، شناسایی شدند بهطوریکه ۱۰۰ دفتر پیشخوان متخلف در همراه اول جریمه و قطع سرویس شدند.
حتی گفته شد در اپراتور سوم (رایتل) کمتر از ۱۰ مورد تخلف دیده شده و تخلفی از بابت اپراتور دوم در دست نیست.
حال امیدواریم با راهاندازی سامانه مشترکان تا آخر آذرماه افراد از تعداد سیمکارتهایی که به نامشان در اپراتورها ثبت شده، مطلع شوند و فاز سوم نیز به طور کامل اجرایی شود، از سوی دیگر با اعلام گزارش کمیته ارتباطات شورای ملی امنیت سیمکارتهایی که مالکیت آنها نیز به قبل از مصوبه ۹۰ بر میگردد ولی از آنها سوءاستفاده میشود، ساماندهی و غیرفعال شوند. منبع:ایران