ایتنا- گوشیهای هوشمند همانقدر که کارآمد هستند، همان اندازه نیز میتوانند امنیت شما را به خطر بیندازند.
مراقب برنامههای رایگان گوشیهای هوشمند باشید
26 مهر 1394 ساعت 12:14
ایتنا- گوشیهای هوشمند همانقدر که کارآمد هستند، همان اندازه نیز میتوانند امنیت شما را به خطر بیندازند.
رئیس پلیس فتا همدان در خصوص برنامههای رایگان گوشیهای هوشمند هشدار داد.
تلفن هوشمند امروزه یکی از مهمترین ابزارهای مورد استفاده در کارهای روزمره انسان به شمار میرود.
افزایش اپلیکیشنهای فارسی و ایرانی برای سیستمعاملهای موبایل به ویژه اندروید و iOS، استفاده از اسمارتفونها را در کشورمان کاربردیتر کرده و هر روزه افراد بیشتری به سمت استفاده از این ابزار، گرایش پیدا میکنند.
در حال حاضر و با توجه به نظر کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات برآورد میشود شمار کاربران اسمارتفونها تا پایان امسال به ۴۰ میلیون نفر برسد.
تهدیداتی که در این مورد متصور میشود:
همانطور که اشاره شد امروزه کاربران گرایش به استفاده از گوشیهای هوشمند دارند که یکی از دلایل آن را میتوان به ارائه برنامههای کاربردی رایگان اشاره کرد از طرف دیگر رشد تلفنهای هوشمند سبب تقاضای بیشتر کاربران برای ارائه اپلیکیشنهای تلفن همراه میگردد که این امر میتواند بستر مناسبی را برای افراد سودجودر قالب جاسوسی کاربران از طریق ارائه برنامههای رایگان برای گوشیهای هوشمند ایجاد نماید.
برخی اپلیکیشنهای موبایلی موجود در سایتها و فروشگاهها از کدهای مخرب استفاده کرده و کنترل گوشی کاربر را در اختیار میگیرند، فهیمدن این موضوع نیز بسیار مشکل است چراکه کدهای این اپلیکیشنها با ترکیب میلیونها کد مختلف دیگر در سیستمعامل باعث میگردند تا بتوان از گوشی کاربران جاسوسی نمایند.
موارد جاسوسی شامل ارسال پیامکهای دریافتی و ارسالی کاربر بدون آنکه خود متوجه شود، ارسال عکسها، کلیپها و فیلمهای موجود در حافظه گوشی، ارسال لیست تماسهای دریافتی و شماره مخاطبین موجود در گوشی و... است.
از طرف دیگر تهدیدات امنیتی گوشیهای همراه هوشمند بیشتر از لپتاپ و کامپیوترهای خانگی است، چراکه میزان اطلاعات شخصی که کاربران با خود در موبایلهای هوشمند حمل میکنند به مراتب بیش از نوتبوک و و کامپیوترهای خانگی آنها است ضمن آنکه دسترسی سارقان یا هکرها به گوشی همراه به مراتب سهلتر میباشد.
اخاذی از کاربر با توجه به داشتن اطلاعات زیاد از وی یکی از مهمترین تهدیدات است.
توصیه پلیس فتا به دارندگان گوشیهای هوشمند:
درگام اول توصیه پلیس فتا به دارندگان اسمارتفونها این است که کاربران بر روی گوشی خود یک برنامه امنیتی مانند نرمافزار ضد جاسوس نصب نمائید همچنین از دانلود بیمورد نرمافزارها و کلیپهای موجود در سایتها خودداری نمایند و فقط برنامهها و نرمافزارهای لازم و کاربردی را دریافت و تنها به نمونههای رسمی موجود اعتماد کنند در سایتهای معتبر که گاها" هم پولی است دریافت نمایند.
هنگامی که کار شما با یک برنامه یا سرویس وب تمام شد، از برنامه خارج شوید یا Log Out کنید. این کانال را همین طور به حال خود باز نگذارید تا دیگران اطلاعات شما را کنترل کنند.
در پایان توصیه میشود شهروندان در صورت مواجه با موارد مشکوک میتوانند آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسCyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی اعلام نمایند.
منبع : پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا
کد مطلب: 38772
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/38772/مراقب-برنامه-های-رایگان-گوشی-های-هوشمند-باشید