حکايت است مرد هيزمشکن تبربهدستي با خرسي دوست بود. طبق داستان معروف، تبرش را با ارهبرقي عوض ميکند اما دريغ از پيشرفتي چشمگير در کارش.
چراکه هیزمشکن نمیدانسته اره برقی روشن میشود و همچنان به شکل دستی از آن استفاده میکرد! روزي خسته از کار، او ميخوابد و دوست خرسش در راستاي پيشبرد داستان، اره را بر سر او فرود ميآورد. از قضا اره شروع بهکار کرده هر دو با تعجب ميگويند: اااا... اين چه صداي عجيبي است؟
۱ اينترنت هم گاهي صداهاي عجيبي دارد. در مورد اخيرش، El Chapo اين صدا را ميشنود. بعد از ماهها بيخبري از اين قاچاقچي مکزیکی متواری از زندان، پسر هوشمندش سالازار لطف ميکند و عکس ۳ نفرهاي منتشر ميکند.
با اين عنوان: من و ۲ نفر يهويي. و البته ابتکار بهخرج داده صورت آن دو عزيز را شکلکي ميکند. اما آن بزرگوار سبيلدار چه کسي جز ال چاپوي افسانهايست؟
سالازار گويا با مفهوم Geotag هم چندان آشنايي ندارد. در زير پست توئيتري او درج شده : Costa Rica. مگر چند کاستاريکا در جهان وجود دارد؟ البته درحال حاضر ديگرچنين پستي وجود ندارد.
۲ اما هميشه قضايا به اين شيريني! هم نيست. درمورد ديگري، انتشار عکس باعث افشاي هويت يک سلاخ حيوانات شد.
والتر پالمر دندانپزشک آمريکايي، چندان ابايي از انتشار تصاویر شکارهایش ندارد. در یکی از این نمونهها در محيط حفاظت شده زامبيا، شير مهرباني ملقب به Cecilبه طرز فجيعي کشته ميشود بدون برجاماندن ردپايي از مسببين اين حادثه. اين دکتر شجاع و دوست شجاعترش، اقدام به انتشار عکسهاي شيرشکار شدهاي ميکنند که از قضا این پرسش پیش میآید که اين شير همان سسيل بيچاره نيست ؟ چرا!
۳ اما این داستان نیز پایان نمونههای عجیبی که صدایش در اینترنت درآمد نیست.Kiwi Jihadi – AbuAbdulRahman – Mohammad Daniel – Mark John Taylor اينها همه يک نفرند. يک استراليايي که پاسپورتش را سوزانده تا بهخيال خودش سفر One Way Trip يا يکطرفهاي داشته باشد به سرزمينهاي اسلامي. اين داعشي گويا حواسش نبوده مکاننماي حساب کاربرياش را غيرفعال کند. او در سوريه بوده!
۴ داستان بعدی نیز جالب است، اين مورد البته بيشتر به مناسبات سياسي کشورها برميگردد. ماجرا از این قرار است که بعد از مراسم انتخاب بانوي برگزيده، دو برگزيده اسرائيل و لبنان با هم عکس به اصطلاح سلفي ميگيرند. گويا رسانهاي شدن اين عکس اينستاگرامي براي هردو نفر دردسر ساز شده است.
۵ يک مورد ديگر اما درباره فلسفه وجودي شبکههاي اجتماعي است يعني همان Show Off يا چشم و همچشمي که من دارم تو نداري.
چندی پیش دختر جوان چيني با عکسهاي خود دل خيليها را ربوده بود. ماشينهاي گرانقيمت، لباسهاي شيک، ساعتهاي پرزرق و برق. ولي اينها همه با قاموس نظام درتضادند.
نمايش ثروت از خطوط قرمز حزب کمونيست است. با ايجاد حساسيت و پيگيريهاي ماموران دولتي، کاشف به عمل ميآيد اين خانم گرداننده يک سايت شرطبندي آنلاين بوده؛ ولي او منشا ثروتش را چيز ديگري اعلام کرده بود. لازم بهذکر است شرطبندي نيز از خطوط قرمز حزب است.
۶ البته اين مورد چندان هم جديد نيست. مشخص نيست چرا کريس براون خواننده رنگين پوست آمريکايي سال ۲۰۰۹ با فروشگاههاي زنجيرهاي وال-مارت سر لج ميافتد و بهصورت توئيتري آن را مينوازد شايد هنوز آلبومهاي خودش را در قفسههايش نديده بود اما به محض ديدن آنها پست را پاک ميکند و مثلا ما نميفهميم!
۷ اما از قديم باب بوده پسران را بابت اشتباهاتشان شماتت و سرزنش ميکردند که پدر به آن خوبي تو چرا اينگونه شدي و پسر کو ندارد نشان از پدر نشايد که نامش نهند آدمي و قص عليهذا! ولي اين خارجيان از اساس اعتقاداتشان متفاوت است.
در اين نمونه دختر يکي از بازيکنان مطرح فوتبال در آمريکا با انتشار عکسهاي نهچندان متعارف و معقول، به فکر آبروي پدرش نبوده. البته او عکسهای جنجالی را پاک ميکند ولي حواسش نبوده زود دير ميشود!
۸ قاعدتا سوانح و فجايع طبيعي احساس همدردي مردمان سراسر جهان را برميانگيزاند و هرکس به نحوي سعي در کمک ميکند؛ اما اين آقاي استندآپ کمدين گويا بامزهتر از اين حرفهاست.
بعد از سوماني دهشتناک ژاپن، گيلبرت گاتفريد شروع به لطيفهسازي ميکند. حالا اين لطايف در جهت تلطيف فضا بود يا چيز ديگر نميدانيم! البته اين قضيه برايش گران تمام ميشود و او ديگر در کنداکتور کمدینها جايي نداشت.
۹ داستان دیگر نیز مربوط به آنتوني وينر ملقب به مرد ۱۴۰ کاراکتري است؛ يعني قاعدتا بايد با خطرات بازي کردن با دم اين شير بيشتر از بقيه آشنا باشد؛ اما معلوم نيست چرا و از چه روي عکس مسالهدار خود را منتشر ميکند آنهم براي يک دانشجوي خانم! البته اين عکس از طريق توئيتر نبود اما لينکش روي حساب کاربري توئيتر قرار ميگيرد.
احتمالا حدس زدهايد اين پست پاک ميشود اما آنچه نبايد میشد رخ داد! ابتدا ماجرا تکذيب و کمی بعد تائيد ميشود. اين آقاي سياستمدار چندان از گذشته پندبگير نيست.
شما قضاوت کنيد: ۲۹ ژوییه, ۲۰۱۰ - ۲۷ مه, ۲۰۱۱ - ۳۰ مه, ۲۰۱۱ - اول ژوئن, ۲۰۱۱ - ۶ ژوئن, ۲۰۱۱ - ۹ژوئن, ۲۰۱۱ و غیره کافي نيست؟ نهايت ماجرا نیز به استعفا ختم ميشود.
۱۰ گذري هم به نمونههاي وطني داشته باشيم. ماجراهاي پيج اينستاگرام rich kids of Tehran تا مدتها نقل محافل بود.
بزرگزادگاني که صدقه سر والدين گرانقدرشان زندگاني گرانقيمتي را تجربه کرده و ديگران را هم شريک اين تجربيات ميکنند اما تنها در عکس و فيلم خوشگذراني.
اين صفحه ۸۰ هزار و اندي فالوئردار مدتي از دسترس خارج بود اما کماکان به فعاليتش ادامه ميدهد. اگر شما هم از قافله آن عزيزان بالايي هستيد ما را در تجربياتتان شريک کنيد.
۱۱ اما چندوقتي ميشود بحث شمايل درون و بيرون عزيزان بازيگر فکر و ذکر نمايندگان مردم را به خود مشغول کرده است.
هياتي متشکل از نمايندگان ۳ قوه بيانيه ميدهند مسئول رسيدگي به اين ماجرا شدهاند؛ بازيگراني که در تلويزيون آنطور باشند و در غيرتلويزيون اينطور يا بالعکس با آنها برخورد شده ممنوعالکار و ممنوعالتصوير ميشوند. حالا بايد ببينيم اين تهديدها تا چه مقدار جدي است.
۱۲ کاري نداريم اين بحث مگو تا چه مقدار اساس فيزولوژيکي دارد، چه مقدارش روانشناسي است، اصلا حقيقي است يا هوا و هوسي بيش نيست، احتمالا هواداران و مخالفان پست جنجالي بهرام رادان هم کاري به اين حرفها ندارند. هميشه پاي چيز ديگري درميان است؛ از ما نشنيده بگيريد سياست...!
۱۳ بهعنوان آخرين نمونه ذکر مهمان يکي از برنامههاي پربيننده ساخت داخل خالي از لطف نيست.
در برنامه امسال ماه عسل يکي از مهمانان تحت عنوان مشاغل سخت معرفي ميشود.
گويا تعريف شغل سخت ديگر آن عرق جبين سابق نيست؛ چون کاشف بهعمل ميآيد اين مهمان پوزر عروس است.
پوزر عروس نوعي همراه و آموزش دهنده به عروس براي نحوه رفتار و اجراي برنامه عروسي است.
البته ماجرا بعد از مراجعه هموطنان به پيج انيستاي اين پوزر! داغتر شد تا آنجا که شنيديم به عوامل اين برنامه در مورد انتخاب مهمان گوشزد شد. امان از دست اين اينستا... منبع : فناوران