کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

گزارش جالب فارس: ارتباطات غیرشفاف شاتل با وزارت ارتباطات!

ماجرای اولین مجوز ارتباطات ثابت که انکار شد

خبرگزاری فارس , 5 آبان 1394 ساعت 13:48

ایتنا- ارتباط یک شرکت اینترنتی با وزارت ارتباطات مدتی است که در مرکز توجه قرار گرفته است.




 پس از اعلام آمادگی غیر واقعی این شرکت برای خرید سهام مالک مخابرات و سپس عذرخواهی وزیر بابت اعلام کم‌فروشی اینترنت توسط این شرکت، اکنون ارائه نخستین پروانه ارتباطات ثابت به این شرکت حاشیه‌دار شده است.


به گزارش ایتنا از فارس، روز چهارشنبه هفته گذشته احمد نخجوانی مدیرعامل یک شرکت اینترنتی در پاسخ به تماس تلفنی که یکی از سوالات وی درباره وضعیت دریافت پروانه FCP (شبکه ارتباطات ثابت) توسط شاتل بود، اعلام کرد: صبح امروز همکاران من به دعوت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به این سازمان رفته‌اند و پروانه FCP شاتل را تحویل گرفته‌اند.

با پایان مهلت مجوز شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت از این پس قرار است انواع مجوز شرکت‌های اینترنتی با اضافه شدن قابلیت‌هایی به مجوز FCP (شبکه ارتباطات ثابت) تغییر کند، اما اعطای مجوزها به دلیل در نظر گرفتن مسائلی از جمله برقراری عدالت برای همه شرکت‌ها ادامه‌دار شده و چندین‌بار به تعویق افتاده است.

مدیرعامل این شرکت اینترنتی همچنین در پاسخ به سوال که پرسید آیا از وضعیت دیگر رقبا در دریافت پروانه اطلاع دارید یا خیر، تاکید کرد که از وضعیت رقبای دیگر اطلاعی ندارم و تنها درباره شرکت خودم اطلاع دارم که پروانه را دریافت کرده‌ایم.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر که برای اطلاع خود پرسید پروانه‌ای که در قالب پروانه FCP دریافت کرده‌اید در چه قالبی است، آیا مجموعه اسنادی در قالب پروانه یا تک برگه‌ای حاوی مجوز جدید است، گفت: از صبح که همکاران پروانه را تحویل گرفته‌اند، آن را ندیده‌ام اما تلفنی به من گفته‌اند که در قالب لوح مانند است.

نخجوانی همچنین متذکر شد خبر پروانه گرفتن این شرکت را منتشر می‌کند، اعلام رضایت و تشکر کرد.

این خبر با واکنش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی روبه‌رو شد و پس از این واکنش نخجوانی توضیحاتی را در قالب مصاحبه‌ تنظیم شده ارسال کرد.

مدیرعامل شاتل اظهارات خود مبنی بر اخذ پروانه FCP را غیرواقعی دانست
پس از آن در مصاحبه‌ای که توسط این شرکت تنظیم و ارسال شده، آمده است: «احمد نخجوانی اظهار داشت: شاتل با سابقه بیش از ۱۵ سال فعالیت در حوزه ارتباطات کشور یکی از متقاضیان برخورداری از پروانه FCP است که درخواست و مدارک خود را در زمان انتشار فراخوان به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارائه داد.

وی اظهار داشت: بررسی‌های فنی از شاتل انجام شده و موافقت‌های اولیه صورت گرفته و در حال حاضر پروانه شاتل در مرحله نهایی‌سازی است و پس از اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی صادر و اعطا خواهد شد.

به گفته نخجوانی، پروانه فعالیت اپراتورهای ارائه‌دهنده خدمات اینترنت پرسرعت از این پس در قالب پروانه ایجاد و بهره‌برداری از شبکه ارتباطات ثابت (FCP) صادر خواهد شد و اپراتورها مستقل از فناوری مجاز به ارائه خدمات ارتباطات ثابت خواهند بود.»

تجربه اظهاراتی که خلاف آن اثبات می‌‌شود/ خریدار مخابرات که غیرواقعی از آب درآمد
عملکرد ابهام‌آمیز این مدیر خصوصی در اظهارنظر قطعی و حتمی درباره یک موضوع مهم در حیطه شرکت خود و سپس اذعان به غیرواقعی بودن آن یا اثبات خلاف واقع بودن آن، پیش از این نیز مشابهاتی در کارنامه عملکرد مدیران این شرکت داشته است.

در جریان آگهی کردن فروش سهام شرکت مالک مخابرات، به محض اینکه مهلت فراخوان اعلام شده به پایان رسید و فروشنده (مالک ۵۰ درصد +۱ سهم مخابرات) اعلام کرد هیچ خریداری در مهلت قانونی برای خرید مراجعه نکرده است، محمد حسن شانه‌ساز زاده رئیس هیات مدیره شاتل اعلام کرد که این شرکت متقاضی خرید سهام مالک مخابرات بوده است؛ اما درباره وضعیت املاک مخابرات قبل و بعد خصوصی‌سازی ابهام داشته و از وزارت ارتباطات استعلام کرده است.

این اظهار نظر به سرعت با واکنش مدیران مالک ۵۰ درصد +۱ سهم مخابرات روبه‌رو شد و آنها با ارائه دلیل اظهار نظر این مدیر خصوصی را رد و شفاف‌سازی کردند.

مهدی صفری مدیرعامل شرکت مالک ۵۰ درصد +۱ سهم مخابرات گفت: «اعلام آمادگی برخی شرکت‌ها برای خرید سهم پس از مهلت مقرر، جنبه تبلیغی برای برندشان دارد.

مسیر معامله مشخص بود و متقاضیان واقعی در صورت تمایل می‌توانستند اسناد را خریداری کنند و با توجه به ایرادات مدنظر، قیمت پیشنهادی ارائه دهند.

همچنین اعلام نامه‌نگاری با مراجع غیرمرتبط برای روشن شدن ابعاد مزایده فروش سهام توسعه اعتماد مبین نشان می‌دهد آنها یا واقعا علاقه‌مند به قرار گرفتن در مسیر فروش نبوده‌اند یا حداقل تجربه حضور در معاملات این چنین بزرگ را نداشتند، زیرا حداقل انتظار می‌رفت برای روشن شدن ابعاد مالی فروشنده، نامه‌نگاری با وزارت اقتصاد یا سازمان خصوصی انجام شود.

علاوه بر اینکه ارزش دارایی‌های توسعه اعتماد مبین برای شرکت در مزایده شفاف است و براساس صورت‌های مالی این شرکت، اطلاعات ۱۵۰۰ میلیارد تومان کل فروش اموال منقول و غیرمنقول و ۱۱ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری وجود دارد که در نتیجه تراز مثبت شرکت ۹۵۰۰ میلیارد تومان می‌شود.»

سپس براساس اطلاعات غیررسمی منتشر شده، حتی مشخص شد که ادعای یکباره شرکت شاتل برای خرید شرکت مالک مخابرات، بی‌ارتباط با اختلاف وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات نیز نبوده است.

از آنجا که آگهی فروش سهام مالک شرکت مخابرات و نبود متقاضی خرید برای قیمت پیشنهادی ۱۹ هزار میلیاردی بر ادعای وزارت ارتباطات مبنی بر ارزش ۱۴۰ هزار میلیاردی شرکت مخابرات پایان می‌داد، جای یک متقاضی که با اعلام حضور خلاف این رویه را اثبات کند، بسیار خالی جلوه می‌کرد.

اعلام رسمی کم‌فروشی شاتل در اینترنت و عذرخواهی غیررسمی وزیر از شاتل
چندی بعد نیز در حالی که کم‌فروشی شرکت شاتل در سرویس اینترنت از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام شد، وزیر ارتباطات با رد ارزیابی‌های فنی و تخصصی سازمان زیرمجموعه خود، از شرکت شاتل عذرخواهی کرد و به اصلاح خود از دل مدیران این شرکت درآورد.

این در حالی است که حتی پس از عذرخواهی وزیر نیز مدیران فنی سازمان تنظیم مقررات نتایج ارزیابی شرکت‌های اینترنتی را منکر نشدند یا تغییر ندادند.

به این ترتیب رویه ارتباط شرکت شاتل و وزارت ارتباطات چند وقتی است با پرسش‌هایی روبه‌رو است.

اکنون نیز مشخص نیست که آیا پروانه FCP به عنوان نخستین شرکت به شاتل ارائه شده اما مصلحت‌هایی پشت پرده با یاری و توسل از رسانه‌های همکار، جلوی اعلام عمومی این موضوع را گرفته یا به واقع مدیر یک بنگاه خصوصی که اتفاقا توانایی خوبی در سهم‌گیری از بازار اینترنت کشور داشته است، درباره مهم‌ترین موضوعات مربوط به شرکت خود بی‌اطلاع یا دچار اشتباه است.


کد مطلب: 38941

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/38941/گزارش-جالب-فارس-ارتباطات-غیرشفاف-شاتل-وزارت

ايتنا
  https://www.itna.ir