۰
plusresetminus
يکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۱۰
رئیس سازمان پدافند غیرعامل خبر داد

آماده شدن دستورالعمل استفاده از گوشی‌های هوشمند

ایتنا- استفاده مسئولین از گوشی‌های هوشمند به دلیل مسائل امنیتی کار عاقلانه‌ای به نظر نمی‌رسد.
آماده شدن دستورالعمل استفاده از گوشی‌های هوشمند


رئیس سازمان پدافند غیرعامل با تاکید بر اینکه استفاده از گوشی‌های هوشمند برای مراکز حکومتی و اشخاص مسئول منطقی به شمار نمی‌رود، گفت: دستورالعملی در حوزه استفاده از گوشی‌های هوشمند آماده شده که در قالب آن این موضوعات توضیح داده می‌شود.

با بیان اینکه در حوزه‌های حیاتی زیرساخت‌های غیرنظامی کشور طی سال‌های گذشته اقدامات بسیار موثری صورت گرفته، گفت: اکنون در ادامه مسیر خود بحث‌هایی مانند مصون‌سازی را نیز مدنظر داشته و با توجه به تغییر ماهیت تهدیدها از نظر تکنولوژی شیوه‌های پدافند غیرعامل نیز دستخوش تغییراتی شده است.


به گزارش ایتنا از  ایسنا، غلامرضا جلالی صبح امروز در آستانه دوازدهمین سالگرد راه‌اندازی سازمان پدافند غیرعامل در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حضور یافته و به ارائه توضیحاتی درباره سازمان متبوع خود پرداخت.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به اینکه در حال حاضر در حوزه پدافند غیرعامل هشت تهدید شناسایی شده و در دستور کار قرار گرفته، متذکر شد: بخش اعظم به پدافند سایبری برمی‌گردد چراکه در این حوزه ارتش‌های سایبری مختلفی بر علیه زیرساخت‌های کشورهای مختلف در حال تلاش هستند.

جلالی پدافند زیستی، پدافند پرتوی، پدافند شیمیایی، کالبدی، مردم‌محور و اقتصادی را از دیگر محورهای مورد توجه سازمان پدافند غیرعامل نام برد و گفت: در نهایت پس از تمام این مراحل لازم است آمادگی‌های لازم نیز در حوزه تمام تهدیدها ایجاد شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به سوالات مختلف خبرنگاران از جمله این سوال که اکنون تا چه اندازه به واسطه ورود انواع گوشی‌های هوشمند به کشور امکان ایجاد مشکل و خطر وجود دارد، توضیح داد: تاکید ما آن است که باید استفاده از گوشی‌های هوشمند به شکل هوشمندانه‌ای صورت بگیرد چرا که فناوری‌های جدید در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به طور دائم در حال توسعه است و این موضوع در بخش‌های دیگر هم تاثیر می‌گذارد.

وی همچنین اظهار کرد: ظرف کمتر از پنج سال آینده این احتمال وجود دارد که تاثیرات حوزه فناوری سایبری در سایر حوزه‌ها از جمله حوزه‌های نظامی هم دیده شود و این موضوع اکنون تنها مورد توجه ما قرار نداشته و حتی در سند راهبرد امنیت انگلستان هم اینگونه تاکید شده که تا سال ۲۰۱۷ تمام مدیران نسبت به مسائل سایبری توجیه شده باشند.

جلالی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه لازم است سواد سایبری مسئولان ارتقا پیدا کند، اظهار کرد: در خصوص گوشی‌های هوشمند باید برخی نکات را مورد توجه قرار داد از جمله اینکه این گوشی‌ها می‌توانند ابزاری برای استفاده از اطلاعات افراد بوده و امکان شنود اطلاعات وی و حتی فیلمبرداری از او را فراهم کنند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: اکنون سیستم بک‌آپ این گوشی‌ها در کشور نیست و ما نمی‌دانیم این اطلاعات در کجا و به چه شکل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بر همین اساس این موضوع یکی از تکالیف امنیتی به شمار می‌رود چراکه شیوه فعلی می‌تواند اطلاعات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کشور و مردم را در اختیار بیگانگان قرار دهد.

جلالی در ادامه با یادآوری اینکه برداشت سلبی صرف نسبت به شبکه‌های اجتماعی برداشت درستی محسوب نمی‌شود، متذکر شد: اکنون بحث تهدیداتی که در حوزه گوشی‌های هوشمند وجود دارد نه تنها در ایران بلکه در کل کشورهای دنیا مطرح است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل همچنین متذکر شد: در این زمینه یکی از راهکارهایی که می‌توان مورد استفاده قرار داد آن است که در حوزه‌های حکومتی ساختارهای بومی مورد استفاده قرار گیرد تا اطلاعات کشور به خارج از کشور منتقل نشود.

در این زمینه نیز تاکنون چند ساختار بومی را به شکل آزمایشی طراحی کرده و مورد استفاده قرار داده‌ایم تا به واسطه آنها مخاطرات کاهش پیدا کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سوال در خصوص برخی پروژه‌های بومی مانند VPN یا آنتی ویروس بومی، اظهار کرد: استراتژی ما آن است که برقراری امنیت در کشور با استفاده از ابزارهای غیربومی یا محقق نشده و یا امری بسیار مشکل است.

بر همین اساس تلاش‌های مختلفی صورت گرفته که در خصوص زیرساخت‌های حیاتی این مساله مورد توجه قرار گیرد.

جلالی با اشاره به نرم‌افزارهایی مانند اسکادا که بر اساس این هدف طراحی شده‌اند، گفت: در خصوص ضد بدافزارهای بومی نیز تلاش‌هایی در دانشگاه‌های شیراز و مراکز دانش بنیان صورت گرفت اما شرکت‌های مختلف خارجی برای مقابله با این تلاش‌ها اقدام به دامپینگ کرده و قیمت‌های خود را بسیار پایین آوردند تا جایی که برخی از این شرکت‌ها به ارائه محصول رایگان پرداخته و برخی از آنها تعرفه‌های خود را تا ۸۰ درصد کاهش دادند که این یک اقدام کاملا خیانت‌بار به شمار می‌رود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل در ادامه صحبت‌هایش در خصوص مخاطراتی که طی یک سال گذشته فضای مجازی کشور را مورد تهدید قرار داده، اظهار کرد: از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت به طور ماهانه و سالانه گزارش‌هایی در خصوص میزان حملاتی که به سامانه‌های کشور صورت می‌گیرد اعلام می‌شود که بر این اساس می‌توان این حملات را به سه گروه نفوذ و هک‌های فردی، هک‌های گروهی و اقدامات خرابکارانه سیاسی تقسیم کرد که در این میان ۹۶ تا ۹۷ درصد این حملات از سوی گروهک‌های تروریستی و سیاسی صورت می‌گیرد.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: بر این اساس ما زیرساخت‌های حیاتی کشور را در اولویت قرار داده‌ایم و بر همین اساس طی یک سال گذشته هیچ حمله موثری در برابر این زیرساخت‌ها وجود نداشته است.

جلالی در بخش پایانی صحبت‌های خود در خصوص شبکه‌های اجتماعی موبایلی و مخاطراتی که استفاده از آنها می‌تواند برای مردم و کشور به دنبال داشته باشد، تاکید کرد: اطلاعاتی که بر روی این شبکه‌ها منتقل می‌شود نوعی ثروت ملی است و مالکیت آینده سرمایه‌ها از طریق مالکیت بر اطلاعات طراحی شده‌ است و اکنون در اروپا و آمریکا هم بر سر این موضوع کشمکش‌هایی وجود دارد اما به هر حال این موضوع امر جدیدی در دنیا نیست و تاکنون درباره آن تصمیم جدی صورت نگرفته اما همه ما باید بدانیم این ثروت به کجا می‌رود تا بتوانیم برای آن برنامه‌ریزی کنیم البته اکنون چند شبکه اجتماعی داخلی هم داریم و نگاه ما به شبکه‌های اجتماعی صرفا تهدیدمحور نیست بلکه بر این باوریم که آنها می‌توانند اثرات مثبت خود را نیز به دنبال داشته باشند.
کد مطلب: 39042
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ