کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

ساخت کوچک‌ترین و سریع‌ترین نانوتراشه جهان

خبرگزاری ايرنا , 16 آبان 1394 ساعت 15:52

ایتنا- آی.بی.اِم مبلغ ۳ میلیارد دلار برای ارتقای نسل جدید نانوفناوری هزینه کرد.




ریزترین نانوتراشه جهان به ابعاد ۷ نانومتر رونمایی شد. این نانوتراشه می‌تواند سرعت پردازش در تلفن‌های هوشمند و پردازنده‌های داده‌های بزرگ را تا دو برابر افزایش دهد.


به گزارش ایتنا از ایرنا، شرکت کامپیوتری آی.بی.اِم (IBM) خبر تولید نانوتراشه‌هایی با اندازه تنها هفت نانومتر را منتشر کرده است.

اگر بخواهیم این ابعاد را مقایسه کنیم، می‌توانیم به طول یک رشته دی.اِن.اِی (DNA) و قطر یک گلبول قرمز اشاره کنیم که به ترتیب ۲.۵ و ۷۵۰۰ نانومتر هستند.

شرکت آی.بی.اِم در سپتامبر گذشته با امید عملیاتی شدن این نوع تراشه‌های در دو سال آینده، مبلغ ۳ میلیارد دلار برای ارتقای نسل جدید نانوفناوری هزینه کرد.

فناوری تراشه‌های هفت نانو متری و سرعت پردازش پیشرفته آن‌ها از منظر کارشناسان صنعت، برای فائق آمدن بر تقاضای رو به افزایش محاسبات ابری (cloud computing) و سایر فناوری‌های نوظهور ضروری است.

اندازه استاندارد فعلی نانو تراشه‌ها که در میکروپردازنده‌ها به کار می‌رود، ۱۴ نانومتر است.

طبق گزارشات آخرین ورژن لپ‌تاپ مک‌بوک اپل (Apple's MacBook laptop)، فناوری ۱۴ نانومتری را به کار می‌برد و آیفون۶ نیز از تراشه ۲۰ نانومتری استفاده می‌کند.

این دستاورد جدید شرکت IBM از اصول قانون مور (principle of Moore's Law) پیروی می‌کند. این قانون نخستین‌بار توسط گوردون مور ، یکی از موسسان اینتل (Intel)، در سال ۱۹۶۵ مطرح شد.

طبق آن، در هر دو سال قدرت محاسبات دو برابر می‌شود، به عبارت دیگر طبق قانون مور، با گذشت دو سال، اندازه تراشه‌های سیلیکونی به نصف اندازه خود می‌رسند. این قانون پیشرفت‌های فناورانه نیم قرن گذشته را هدایت کرده است.

اولین تراشه ۱۴ نانومتری در سال ۲۰۱۴ در معرض عموم قرار گرفت. در نتیجه با رسیدن اندازه این تراشه در سال ۲۰۱۵ به ۷ نانومتر، می‌توان پایداری قانون مور را مشاهده کرد.

برای رسیدن به این پیشرفت، تیم محققان از چندین فناوری نوین بهره بردند. به عنوان مثال می‌توان از چاپ جدید تراشه‌ها، با نام لیتوگرافی با اشعه ماورابنفش (Extreme Ultraviolet Lithography) یا به اختصار اِی یووی نام برد.

این فناوری از امواج فرابنفش با طول موج تنها ۱۳.۵ نانومتر بهره می‌برد. همچنین از ماده سیلیسیم-ژرمانیوم (نسبت به سیلیسیم خالص) در بخش‌های مشخصی از تراشه استفاده کردند.

یکی از بزرگ‌ترین رقیبان آی‌بی‌اِم، اینتل است که در تلاش است به فناوری نسل بعدی تراشه‌ها دست یابد.

آنها هم‌اکنون برای رسیدن به پردازنده ۱۰ نانومتری تلاش می‌کنند. یکی دیگر از رقبا، شرکت تولید نیمه هادی تایوان (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) است که هم‌اکنون تراشه‌های اپل را تامین می‌کند. آن‌ها نیز تاکنون نتوانسته‌اند به فناوری ۷ نانومتری دست یابند.

گام بعدی در فناوری نانوتراشه‌ها، تراشه‌هایی با اندازه ۵ نانومتر است. اگرچه احتمال رسیدن به چنین چیزی، با روش‌ها و مواد جدید هنوز مشخص نشده است.


کد مطلب: 39136

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/39136/ساخت-کوچک-ترین-سریع-ترین-نانوتراشه-جهان

ايتنا
  https://www.itna.ir