۰
plusresetminus
چهارشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۰
به دنبال حوادث تروریستی پاریس رقم خورد

شکست طرح کنترل انبوه کاربران فضای مجازی در غرب

احتمال تصویب قوانینی برای تسهیل جاسوسی
ایتنا- سازمان‌های جاسوسی معتقدند اگر امکان نفوذ آسان به محصولات پیشرفته ارتباطی مانند گوشی آیفون را داشته باشند می‌توانند از وقوع رویدادهای تروریستی در آینده مطلع شوند.
شکست طرح کنترل انبوه کاربران فضای مجازی در غرب


با گذشت چند روز از حملات تروریستی پاریس نهادهای اطلاعاتی در اروپای غربی و آمریکا با دامن زدن به نگرانی‌های مردم رمزگذاری ارتباطات تلفن همراه و اینترنتی را عامل این مساله دانسته‌اند.


به گزارش ایتنا از فارس، در چند روز اخیر درخواست سازمان‌های جاسوسی غربی از شرکت‌های فناوری برای امکان‌پذیر کردن جاسوسی از تلفن‌های همراه و نرم‌افزارهای گوناگون تشدید شده و آنان می‌گویند اگر امکان نفوذ آسان به محصولات پیشرفته ارتباطی مانند گوشی آیفون را داشته باشند به سادگی می‌توانند از وقوع رویدادهای تروریستی در آینده مطلع شوند.

این در حالی است که منتقدان می‌گویند اولا افشاگری‌های ادوارد اسنودن نشان می‌دهد کنترل انبوه ارتباطات اینترنتی و تلفن همراه کاربران توسط سازمان‌های اطلاعاتی غرب از مدت‌ها پیش در جریان بوده و وقتی جاسوسی از میلیاردها کاربر به نتیجه نرسیده و باز هم این حملات تروریستی با موفقیت صورت گرفته می‌توان به این نتیجه رسید که اصولا روش‌های نظارت فله‌ای پاسخگوی دغدغه‌های امنیتی نیست.

نکته دیگری که این افراد مطرح می‌کنند امکان سوءاستفاده هکرها و جانیان آنلاین از آسیب‌پذیری‌های عمدی ایجاد شده در روش‌های کدگذاری اطلاعات است که می‌ءتواند خطرات تروریستی را تشدید کند.

با این حال نظام‌های سیاسی در غرب تصور می‌کنند بهانه مناسب برای حمله به رمزگذاری اطلاعات دیجیتال را به دست آورده‌اند و خبرهایی در دست است که نشان می‌دهد لابی‌های گسترده‌ای برای وضع قوانین جدید در مجالس قانون‌گذاری این کشورها برای نقض حریم شخصی میلیاردها کاربر اینترنت و مشترک تلفن همراه در جریان است.

در ایمیلی که رابرت‌اس‌لیت وکیل برجسته نهادهای اطلاعاتی آمریکا ارسال کرده و چندی قبل در روزنامه واشنگتن پست منتشر شد، تصریح شده که در صورت وقوع حملات تروریستی یا رویدادهای جنایت کارانه محیطی به شدت مخالف رمزگذاری اطلاعات در مجالس قانون‌گذاری به وجود می‌آید و این کار مانعی برای اعمال قانون دانسته خواهد شد.

مایکل مورل معاون سابق سازمان سیا به فاصله کوتاهی بعد از حملات پاریس در مصاحبه با شبکه سی.بی.اس گفت: من فکر می‌کنم این رویداد باعث شکل‌گیری مباحثات کاملا تازه‌ای در مورد امنیت در برابر حریم شخصی خواهد شد.

ما در نتیجه فروش وسایلی که به خاطر شیوه ساخت توسط شرکت سازنده و از آن مهم‌تر توسط نیروهای انتظامی و حتی با حکم قضایی قابل دسترسی نیستند کور شده‌ایم.

روزنامه نیویورک تایمز هم با انتشار مقاله‌ای در روز شنبه که در حال حاضر از وب‌سایت آن حذف شده است مدعی شد مقامات اروپایی که در مورد این حملات تحقیق می‌کنند و مجاز به اظهارنظر علنی در این مورد نیستند، می‌گویند مهاجمان از فناوری رمزگذاری برای برقراری ارتباط استفاده کرده‌اند.

به نظر می‌رسد رسانه‌های شناخته شده در غرب در حال شستشوی اذهان افکار عمومی هستند تا آنها از حریم شخصی خود بگذرند و دسترسی به اطلاعات شخصی خود به بهانه حفظ امنیت را از سوی سازمان‌های جاسوسی و اطلاعاتی مجاز بدانند.

این در حالی است که در دو سال اخیر و بعد از افشاگری‌های ادوارد اسنودن در مورد حجم جاسوسی‌های سایبری و مخابراتی آژانس امنیت ملی آمریکا مقاومت گسترده‌ای در این زمینه شکل گرفته و افکار عمومی در برابر چنین اقداماتی موضع گرفته بودند.

بسیاری از کارشناسان و از جمله مدیر برنامه تلگرام در واکنش به استفاده تروریست‌ها از این برنامه برای اطلاع‌رسانی گفته است: در نهایت داعش راهی برای برقراری ارتباط با دیگران می‌یابد و اگر پی ببرد که یک مجرای ارتباطی امنیت لازم را ندارد از روش دیگری استفاده می‌کند.

من هنوز فکر می‌کنم ما با حفاظت از حریم شخصی کاربران کار درستی انجام می‌دهیم. دیگر صاحب نظران هم ممنوع کردن رمزگذاری اطلاعات یا مجبور کردن شرکت‌های فناوری به دستکاری عمدی خدمات رمزگذاری با هدف جاسوسی از آنها را روشی نادرست برای متوقف کردن تروریست‌ها می‌دانند.

زیرا آنها با استفاده از دستاوردهای دنیای فناوری همیشه می‌توانند راهی برای برقراری ارتباط ایمن بیابند و با چنین اقداماتی تنها کاربران عادی دچار ضرر شده و اطلاعات خصوصیشان هک می‌شود.

آنها می‌توانند از شیوه‌های نامتعارفی مانند کاربرد کنسول بازی پلی استیشن ۴ بهره بگیرند و همین‌طور از ابزار رمزگذاری متداول در کشورهای ثالث که تابع قوانین رمزگذاری در سایر کشورها نیستند هم استفاده کنند.

آنها حتی می‌توانند برنامه‌های رمزگذاری خاص خودشان را طراحی کرده و مورد استفاده قرار دهند. ملاقات‌های حضوری و استفاده از روش‌های قدیمی و فراموش شده ارتباطی هم می‌تواند به کمک تروریست‌ها بیاید.

بنابراین به نظر می‌رسد اروپا و امریکا در سطوح مدیریتی و تصمیم‌گیری از دو مشکل عمده برای مقابله با تروریست‌ها رنج می‌برند.

یکی کمبود نیروهای متخصص و آشنا با تحولات فناوری و سیستم‌های رمزگذاری دیجیتال در سطوح بالای تصمیم‌گیری و مدیریتی و دیگری کمبود سرمایه‌گذاری در زمینه منابع فیزیکی قابل استفاده برای مقابله با تروریسم.

به هر حال برخورد با تروریسم به نیروهای امنیتی آموزش دیده و روش‌های مناسب برخورد عملی نیاز دارد و مستلزم توانمدی در جمع‌آوری اطلاعات محیطی است.

البته به غیر از این موارد توجه به این نکته هم ضروری است که در دنیای جهانی شده ایجاد ثبات در جهان با بی ثبات کردن بخش‌های دیگری از جهان از طریق به راه انداختن جنگ‌های نیابتی یا فروش اسلحه به رژیم‌های تروریست پرور مانند عربستان سعودی ممکن نیست.

این احتمال به طور جدی وجود دارد که در ماه‌های آینده شاهد تصویب قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای ساده‌تر شدن جاسوسی سایبری و مخابراتی از مردم، اختصاص بودجه‌های هنگفت به سازمان‌های اطلاعاتی و دیگر اقدامات تهدیدکننده حقوق و آزادی‌های مردم به بهانه مقابله با تروریسم در غرب باشیم.
کد مطلب: 39347
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ