ایتنا- بر اساس تحقیقات لابراتوارکسپرسکی شصت و دو درصد از کاربران اصلا ذبه امنیت برنامههای پیامرسان توجه نمیکنند.
استفاده از ابزارهای ارتباطی ناامن کاری اشتباه است. با این حال هر روز این اشتباه توسط کاربران زیادی صورت میگیرد بدون اینکه نتیجه آن را در نظر بگیرند.
به گزارش ایتنا از مهر، لابراتوار کسپرسکی و کمپانی B2B بینالمللی در تحقیقات اخیر خود در مورد برنامههای پیامرسان به نتایجی دست پیدا کردهاند. براساس این تحقیقات مشخص شده که ۶۲ درصد از کاربران اصلا به امنیت برنامههای پیامرسان فکر نمیکنند.
۶۱ درصد به خدمات سرویس VoIP اعتماد ندارند. ۶۰ درصد هنگام چت تصویری احساس امنیت نمیکنند. ۳۷ درصد ترجیح میدهند که فقط از این برنامهها استفاده کنند. ۲۵ درصد از کاربران از برنامههای پیامرسان شبکههای اجتماعی استفاده میکنند. ۱۵ درصد هم VoIP را ایمن میدانند.
علاوه بر این ۱۷ درصد از این کاربران استفاده از ابزارهای الکترونیکی ارتباطی را به نرمافزارهای ارتباطی ترجیح میدادند و این بسیار مهم است که آنان نمیدانند تا چد حد اطلاعات خود را در معرض خطر قرار میدهند.
تمامی امنیت برنامههای پیامرسان برای کاربران شک برانگیز است. تحقیقات بنیاد مرکزی الکترونیک (EFF) نشان داده است که اکثر برنامههای محبوب پیامرسان در بین کاربران از سطوح امنیتی بالایی برخوردار نیستند.
بالاترین نمرهای که یک برنامه پیامرسان در این تحقیق دریافت کرد ۷ از ۱۰ بود. متاسفانه برنامههای اسکایپ، AIM و بلک بری در بخش نمرات ۱ از ۱۰ گرفتند و برنامههای وایبر، گوگل Hangouts، پیامرسان فیسبوک و اسنپ چت ۲ نمره از ۱۰ دریافت کردند.
در میان این برنامهها WhatsUp هم ۲ نمره دریافت کرد اما این برنامه همچنان در مرحله توسعه خود قرار دارد و به زودی میتواند بروزرسانی داشته باشد تا قابلیت رمزگذاری بر روی اطلاعات صورت گیرد و این به دلیل راهاندازی یک پروتکل امنیتی است که توسط WhatsUp پشتیبانی میشود.
همه این برنامهها در ارتباطات خود از رمزگذاری استفاده میکنند اما هنوز هیچ یک از آنها در کلیدهای رمزگذاریشان هویت مخاطب را نمیتوانند تائید کنند.
علاوه بر این تمامی تولیدکنندگان اینگونه برنامهها میتوانند مکاتبات خصوصی کاربرانشان را بخوانند.
تمامی عوامل این نقایص توسط EFF ارزیابی شد و با توجه به ماهیت آسیبپذیری این جریان مشخص شد که حتی کارکنان این کمپانیها هم میتوانند به مکاتبات کاربران دسترسی داشته باشند.
در بین تمامی برنامههای محبوب پیامرسان اپل iMessage، نمره ۴ و پیامرسان تلگرام ۵ نمره را دریافت کردند.
اما مشخص شد که توسعه دهندگان تلگرام شروع به خواندن مکاتبات و بلاک کردن کانالهای نامربوط برخی کاربران کردهاند.
این کاربران کسانی بودهاند که متهم به داشتن رابطه با سازمانهای تروریستی بودهاند. در بین برنامههای ارتباط تصویری امن برنامه Facetime اپل هم نمره ۴ را به دست آورد.
طبق این تحقیقات، مشخص شد در مورد تضمین امنیت کاربر در برنامههای پیامرسان نیز برنامههای انگشت شماری وجود دارند که دارای چنین شرایطی هستند.
آیا اسامی CryptoCat، Chatsecure، Signal و یا SilentText به گوشتان خورده است؟ احتمالا خیر. اما باید بدانید که این برنامهها در نظر سنجی EFF بالاترین امتیازها را بدست آوردند.
برخی دیگر از نوع برنامهها هم بودند که دارای محبوبیت کمی بودند اما امنیت بالاتری نسبت به بقیه داشتند. مانند: پیامهای OTR که توسط Adium و Pidgin ارسال میشد و همچنین دو برنامه Retroshare و Subrosa که هر کدام ۶ نمره در نظرسنجی دریافت کردند.
در خصوص امنیت ارتباط VoIP هم باید به سه برنامه RedPhone و Silent Phone و Jitsi اشاره کرد که هر کدام ۶ نمره کسب کردند.
کاربران باید توجه داشته باشند که یک برنامه امن پیامرسان به هیچ عنوان به تنهایی به رمزگذاری اطلاعات نمیپردازد.
این برنامهها با استفاده از کلیدهای رمزگذاری پویا به شکلی که مهاجمین سایبری قادر به نفوذ نباشند کار میکند و اساسا این یک مزیت است که برنامههای پیامرسان متکی به کدهای با منبع قابل دسترس هستند تا اجازه دهند کاربران اشکالات و نقاط آسیبپذیر این مسائل را ببینند و آنها را رفع کنند.
علاوه بر این، توسعهدهندگان این خدمات نمیخواهند با اطلاعات خصوصی که در مکاتبات رد و بدل شده دست پیدا کنند بلکه میخواهند طراحی درستی برای این حریم خصوصی داشته باشند.
بنابراین اگر تصمیم دارید که در پیامهایتان امنیت را برقرار کنید به شما توصیه میکنیم از برنامههای پیامرسانی استفاده کنید که کمترین محبوبیت را در کنار بالاترین امنیت دارند.
به طور کلی استفاده از برنامههای پیامرسان ثابت میکند که مردم در جهت حفظ حریم خصوصیشان بسیار سهلانگاری میکنند.
اکثر مردم علاقهمند هستند که از نرمافزارهایی استفاده کنند که آشنایی بیشتری با آن دارند و بدون در نظر گرفتن سطح امنیت و حفظ حریم خصوصی و بدون داشتن هیچ تضمینی این انتخاب را انجام میدهند.
کسپرسکی تاکید کرده است: اگر میخواهید بدانید اقداماتی که در محیطهای آنلاین انجام میدهید تا چه حد در معرض تهدید و یا برعکس در جهت حفاظت از زندگی سایبریتان تاثیرگذار است میتوانید در امتحان cybersavvy شرکت کنید. قطعا از نتیجه امتحان شگفتزده خواهید شد.