تقریبا یک سال از زمانی که مایکروسافت همه را یکباره شگفتزده کرد، میگذرد؛ زمانی که این شرکت پروژه جدید خود با نام «هولولنز» را معرفی نمود؛ پروژهای که قرار است تصاویر مجازی را در جلوی چشمان شما و در دنیایی که واقعا در آن زندگی میکنید، تولید و خلق کند.
مایکروسافت نام این تصاویر را «هولوگرام» گذاشته است؛ هرچند شاید این نام از لحاظ تکنیکی اشتباه ه باشد. برخی نام این پروژه را «واقعیت ترکیبی» و عدهای دیگر آن را واقعیت افزوده نامگذاری کردهاند.
اما زمانی که از هولولنز استفاده میکنید، تنها در آن زمان است که میتوانید همه ظرفیتهای دستگاهی که به کلی میتواند آینده ما باشد را درک کنید. این یک گجت غایی است؛ چیزی که هر آنچه لازم دارید، در هر زمانی که اراده کنید در مقابل چشمان شما قرار خواهد داد:
از همین روست که مایکروسافت کار خود را در این حوزه با کسانی آغاز کرده که میتوانند در همه پلتفرمها نفوذ کنند: طراحان نرمافزار و اپلیکیشن.
این درسی بود که مایکروسافت زمانی آن را یاد گرفت که در جذب طراحان نرمافزار برای پلتفرم موبایل خود چندان موفق نبود.
از همین روی، تصمیم گرفته شاید با یک قدم بلند ـ نوعی میانبر؟ ـ به سمت آیندهای جذابتر و مطمئنتر از هر آنچه اکنون هست حرکت کند: هولولنز، هر آنچه میخواهید و در هر زمانی که میخواهید.
قرار است روز سه شنبه هفته پیش روی، مایکروسافت بخش جدیدی را در مهمترین فروشگاه خود در منهتن مخصوص به طراحان نرمافزاری که علاقهمند به تولید اپلیکیشن برای هولولنز هستند، افتتاح کند.
این افتتاح همراه با مراسمی خواهد بود که طی آن مقامات و مسئولان مایکروسافت، طراحان را با قابلیتهایی که این پروژه دارد، آشنا میسازند تا در سال ۲۰۱۶ و همزمان با انتشار نسخه Developer edition هولولنز، برنامهنویسان بدانند که دقیقا با چه چیزی سر و کار دارند.
مهمترین نقطه متمایز دستگاه و پروژه مایکروسافت با آنچه واقعیت مجازی خوانده و در دستگاههایی نظیر Oculus Rift یا سامسونگ Gear 2 یا HTC Vive دیده میشود، در این است که هولولنز بدون از بین بردن ادراک شما از جایی که در آن هستید، دنیای جدیدی برای شما خلق میکند.
هولولنز خود رایانه است. شما در حالی که مشغول کار با ابزارهای مجازی و تعامل با دنیای مجازی ساخته شده هستید، هنوز در فضای واقعی اتاق خود قرار دارید و به هیچ وجه از دنیای واقعی فاصله نگرفتهاید.
بهترین نکته سختافزاری در این است که دستگاه هولولنز یا اپتیکهای آن به هیچوجه بزرگ و آزار دهنده نیستند. کمی بزرگتر از یک عینک معمولی و با فاصلهای زیاد از هدستهای بزرگ و شاید اذیت کننده واقعیت مجازی.
اما شاید جذابترین بخش در مورد هولولنز، درک وجود هولوگرامها به همان اندازه همه اشیای واقعی دیگر در پیرامون شماست.
دستگاه هولولنز در همه بخشهای خود دوربینهایی دارد که فضای اطراف شما را اسکن میکند و در نتیجه شما در حالی که در این فضا پرسه میزنید، همه هولوگرامها واقعا شگفت انگیز حضور دارند و در جای خود ثابت هستند.
این فضا با هولوگرام های آن به قدری برای شما واقعی می شود که حتی میتوانید بازیهای رایانهای خود را نیز در فضای اتاق خود انجام دهید.
این دستگاه هیچ کنترل فیزیکی ندارد و همه چیز از طریق حرکات سر و صدای شما کنترل میشود.
مایکروسافت مکانیزم Air Click را برای تعامل با هولوگرامها معرفی کرده است؛ به این صورت که انگشت اشاره خود را به سمت هولوگرام مورد نظر برده و سپس به سمت پایین روی هوا ضربه بزنید تا دوربینهای هولولنز جای آن را تشخیص دهند.
اما هولولنز هنوز در ابتدای راه است و زمان زیادی برای بلوغ و تکامل خود نیاز دارد. هنوز نرمافزارهای آن تکمیل نشده و به مرحله تجاریسازی به معنی واقعی نرسیده است؛ اما روزی که این اتفاق رخ دهد، به جرأت باید گفت آن روز، تحولی بزرگ در دنیای تکنولوژی رخ میدهد و دستگاهی که چندی است متولد شده ـ در واقع رایانهای که روی سر شماست ـ جای همه گجتهای فعلی در زندگی شما را خواهد گرفت.
منبع : تابناک