ایتنا- رتبه محیط کسب و کار ایران در جهان از ۱۵۳ به ۱۳۰ رسیده و امید است این رتبه تا پایان سال ۲۰ پله کاهش یابد.
مروری بر مهمترین برنامههای یک ساله وزارت ارتباطات
خبرگزاری ايسنا , 27 بهمن 1394 ساعت 9:51
ایتنا- رتبه محیط کسب و کار ایران در جهان از ۱۵۳ به ۱۳۰ رسیده و امید است این رتبه تا پایان سال ۲۰ پله کاهش یابد.
دولتها و وزارتخانههای داخل آنها همواره با آغاز سال جدید، برنامههایی را در جهت راهبرد اهداف سازمانی خود تعیین و معرفی میکنند و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به سکانداری محمود واعظی از این قاعده مستثنی نبود و از ابتدای سال ۹۴ که به انتهای آن نزدیک میشویم برنامههایی را تدارک دید.
به گزارش ایتنا از ایسنا، محمود واعظی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در سال جاری همواره در برنامهها و مراسمهای مختلف به موضوع افزایش پهنایباند اشاره داشت و بعضا با بیان اینکه پهنایباند اینترنت داخلی در ابتدای دولت تدبیر و امید ۶۲۰ گیگابیت بر ثانیه بوده و به ۲۴۰۰ گیگابیت بر ثانیه رسیده است، از تلاش برای رسیدن به پهنایباند ۴۰۰۰ گیگابیت بر ثانیه خبر میداد.
در این راستا وی اخیرا در مراسم افتتاحیه پروژههای فجر از افزایش ۸۰۰ گیگابیت بر ثانیهای شبکه انتقال کشور و رسیدن از ۲۵۰۰ به ۳۳۰۰ گیگابیت بر ثانیه خبر داد و افزایش شبکه پهنایباند IP کشور را نیز ۱۶۰۰ گیگابیت بر ثانیه اعلام کرد که به سقف ۴۰۰۰ گیگابیت بر ثانیه رسیده است.
واعظی همچنین در شهریور ۹۴، با اشاره به ظرفیت ۱۱۶ گیگابیت بر ثانیه ظرفیت ترانزیت ترافیک بینالمللی در ابتدای کار دولت تدبیر و امید، از افزایش این رقم به حدود ۵۵۸ گیگابیت بر ثانیه خبر داد که در حال حاضر این ظرفیت تا ۷۱۰ گیگابیت بر ثانیه افزایش یافته است.
وزیر ارتباطات اواخر سال ۱۳۹۳ با تاکید بر فراهم شدن زمینه استفاده از توان نخبگان و فعالان دانشگاهی در فرایند تولید محتوا و اپلیکیشنهای بومی و با اشاره به حمایتهای دولت یازدهم از فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، از قرار دادن اعتبارات مناسب در بودجه سال ۱۳۹۴ برای حمایت از ایجاد کسب و کارهای جدید و شرکتهای دانشبنیان خبر داد.
طبق گفته وی در سال ۱۳۹۳ برای حمایت از کسب و کار شرکتهای دانشبنیان و پژوهش، ۹۰ میلیارد تومان بودجه قرار داده شد و در سال ۱۳۹۴، این بودجه به ۱۲۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
وزیر ارتباطات همچنین اوایل سال جاری، با اشاره به حضور دانشآموختگان برجسته، بر وعده ایجاد ۱۰۰ هزار شغل در شبکه ارتباطات توسط این وزارتخانه تا پایان سال صحه گذاشت و شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر، حل مشکلات نخبگان و محققان کشور، بسترسازی برای ادامه فعالیت محققان و تجاریسازی ایدههای نخبگان را از جمله وظایف مسئولان در راستای حمایت از نیروی انسانی دانست.
او با بیان اینکه رتبه محیط کسب و کار ایران در جهان از ۱۵۳ به ۱۳۰ رسیده و ابراز امیدواری کرده است که این رتبه تا پایان سال ۲۰ پله کاهش یابد.
واعظی همچنین از دسترسی به خدمات ایترنتی برای روستاهای بالای ۳۰ خانوار تا پایان سال و روستاهای بالای ۱۰ و ۲۰ خانوار تا پایان دولت یازدهم خبر داده و با اعلام اینکه سال گذشته ۸۰۰۰ روستای کشور به اینترنت مجهز شدهاند، از هدفگذاری برای دسترسی ۳۰ هزار روستا تا پایان سال اطلاع داد.
سازمان فناوری اطلاعات چه اهدافی را دنبال کرد؟
نصرالله جهانگرد - رییس سازمان فناوری اطلاعات - در اولین ماه از سال ۱۳۹۴، اهداف سال سازمان فناوری اطلاعات را توسعه خدمات مشترک فناوری اطلاعات بین مردم، پنجره واحد خدمات کشوری، ساماندهی مراکز داده دولتی و حمایت از مراکز داده خصوصی، پایش پروژههای کلیدی کشور و همکاری برای توسعه خدمات دستگاهی اعلام کرده و مواردی مانند تولید محتوا، خدمات ابری، دولت همراه، دسترسی آزاد به اطلاعات، مهاجرت به IPV6 و اینترنت اشیا را از دیگر خدمات سازمان دانسته بود.
وی از سال گذشته، دولت الکترونیکی را از مهمترین اقدامات این سازمان دانست که در سطح ملی تاسیس شده و سال ۹۴ را سال بروز این خدمات اعلام کرد.
معاون وزیر ارتباطات در این خصوص اظهار کرده بود: از نظر سرویسهای اجتماعی نیز ما با هماهنگی دولت و بودجه اختصاص که در این زمینه گذاشته است در سال آینده انتظار داریم برنامههای دولت الکترونیک در کلیه دستگاههای کشور اجرایی شده و خدمات آن را مردم ببینید.
از سوی دیگر از سال ۸۴ و ابتدای راهاندازی اینترانت، حدود هزار میلیارد تومان و امسال نیز بودجهای دو هزار میلیارد تومانی به شبکه ملی اطلاعات اختصاص یافته است و جهانگرد این شبکه را شفافترین برنامه اجرایی سازمان فناوری اطلاعات دانسته بود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات همچنین اظهار کرده بود بخش اصلی کار دسترسی مردم به شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال انجام میشود و طی سال ۹۴ راهاندازی شبکه ملی اطلاعات در شهرهای مختلف به تدریج اعلام میشود.
همچنین جهانگرد سال گذشته ابراز امیدواری کرده بود که تا سال ۹۴ با رعایت ملاحظات امنیتی و فنی هیچ محدودیتی برای سرعت نداشته باشیم و تا پایان سال به اهداف تعریف شده نزدیک شده و با توجه به سرمایهگذاریهای مربوط به تامین زیرساختها، حتی تا بالای هشت مگ نیز در اختیار افرادی که نیاز دارند قرار بگیرد.
سال گذشته علی اصغر انصاری - معاون توسعه و مدیریت شبکه ملی اطلاعات - از فراهم شدن زیرساخت فنی مورد نیاز برای پشتیبانی از آدرسهای عددی نسخه شش و آمادگی زیرساخت فنی برای پشتیبانی از IPV6 از سال آینده خبر داد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در این باره معتقد است براساس برنامهریزیهای صورتگرفته این گذر حدود پنج تا شش سال زمان خواهد برد و میگوید: ما نمیخواهیم به سازمانهای مختلف و بخشهایی که تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری مطابق با IPV4 را خریداری کردهاند فشاری وارد شود، اما هرچه ورود به IPV6 سریعتر اتفاق افتد صرفه اقتصادی بیشتری به دنبال خواهد داشت.
به گفته جهانگرد، تسهیل شرایط کسب و کار حوزه فاوا برای شرکتهای جوان و دانشبنیان از دیگر محورهای مصوب برای توسعه فاوا در دولت یازدهم محسوب میشود.
وی همچنین با بیان اینکه تا سال ۹۴ بیشتر نقاط پرترافیک مجهز به اینترنت وای.فای میشود عنوان کرد: کاربران میتوانند در دانشگاه تا ترمینالهای بزرگ، میدانهای بزرگ، معابر بزرگ و عمومی به راحتی با هر ابزاری که وای.فای دارد به اینترنت وصل شوند.
برنامههای زیرساختی سال ۹۴
به گفته محمود خسروی- مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت- در خرداد ماه سال ۱۳۹۳ پروژهای به نام ضربت طراحی و با اجرای آن، ظرفیت پهنایباند اینترنت دو برابر ظرفیتی شد که از زمان تاسیس شرکت ارتباطات زیرساخت تا آن زمان واگذار شده بود.
پروژه تدبیر نیز که در انتهای سال ۱۳۹۲ کلید زده شده بود در سال ۱۳۹۳ دستاوردهای قابل توجهی داشت.
همچنین در تیر ماه سال جاری، پروژه تلاش برای افزایش ظرفیت IP کشور تا ۱۲۰۰ گیگابیت بر ثانیه افتتاح شد و خسروی از ایجاد ۱۲۸ ایستگاه برای نصب تجهیزات پروژه تلاش و تحت پوشش درآمدن ۱۰۰ شهر در قالب این طرح خبر داد.
در ادامه طراحی این پروژهها در راستای افزایش ظرفیت پهنایباند، در بهمن ماه سال جاری، پروژه فجر که شامل سه پروژه بزرگ زیرساختی با عنوانهای تلاش (۲) و تجمیع (۱) و (۲) بود با هدف توسعه پهنایباند شبکه زیرساخت در کشور اجرا شد.
بنا به گفته خسروی با به انجام رسیدن پروژه تلاش که در ادامه مجموعهای از پروژههای بزرگ ارتباطی کشور با عنوان توسعه لایه انتقال شبکه زیرساخت اجرا میشود، ظرفیت پهنایباند داخل کشور در حوزه انتقال از ۲۵۰۰ به ۳۳۰۰ گیگابیت بر ثانیه ارتقاء مییابد و زیرساخت لازم برای توسعه شبکه ملی اطلاعات توسط متخصصان داخلی به شکل واقعی و موثر فراهم میشود.
همچنین با اجرایی شدن پروژههای تجمیع (۱) و (۲) در لایه دیتا به عنوان سومین لایه زیرساختی، ظرفیتهای ارتباطی برای اجرای پرشتاب سایر طرحهای توسعهای در این عرصه فراهم شده و ظرفیت بستری شبکه دیتای کشور تا پنج برابر افزایش مییابد.
همچنین بنا به اظهارات خسروی، پهنایباند بینالمللی در ابتدای کار دولت ۷۲ گیگابیت بر ثانیه بوده که هم اکنون به ۳۰۷ گیگابیت بر ثانیه رسیده است و وی در مراسم افتتاح پروژههای فجر وعده افزایش ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه ای این ظرفیت را تا پایان سال داد.
سیاستهای وزارتخانه در جهت تکمیل برنامههای توسعه
برات قنبری - معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات محور اصلی برنامه سال ۹۴ وزارت را گسترش پهنباند در کشور دانسته و همچنین گفته بود: یکی از مهمترین پروژههای وزارت برای سال بعد طرح «توازن منطقهای، کاهش شکاف اطلاعات و دیجیتالی بین مناطق و استانهای کشور» با اعتباری بالغ بر ۶۵۰ میلیارد تومان است.
بنا به گفته وی، سیاستهای این وزارتخانه به گونهای است که تکمیل زیرساختها، تدوین برنامه ششم توسعه و تدوین برنامههای اقتصاد مقاومتی، ساماندهی نظام آماری، سند رونق فضای کسب و کار از اهمیت ویژهای برخوردار شده و نیاز به سرمایهگذاری دارد.
همچنین ارتباطرسانی به روستاها، برگزاری انتخابات الکترونیکی، صیانت اجتماعی و فرهنگی درباره فناوری اطلاعات، توسعه کاربردها و نهضت تولید محتوا، انجام سرمایهگذاری مناسب برای توسعه و تکمیل زیربناهای فنی و مکانی از دیگر اولویتهای وزارت ارتباطات در سال پایانی برنامه پنجم توسعه به شمار میرود.
علیاصغر عمیدیان - رئیس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات - مهمترین برنامههای سال گذشته این سازمان را طرحهایی مانند رومینگ ملی، ارتقای پروانه اپراتورهای همراه به نسلهای سوم و چهارم، ساماندهی وضعیت تعرفهای خدمات ارتباطی دانسته بود.
وی توسعه بخش رومینگ، نظارت برخط بر فعالیتهای اپراتوری و گسترش مطالعات مقرراتگذاری در شبکه نسل پنجم را از برنامههای سال ۹۴ دانست و از طراحی چند پروژه در راستای گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور خبر داد و گفت: در سال ۱۳۹۴ صدور پروانههای ارتباطات ثابت (FCP)، صدور پروانه اپراتورهای مجازی موبایل (MVNO)، صدور پروانههای مراکز تماس، برگزاری مزایده و اعطای پروانه اپراتور دوم پست و همچنین صدور مجوز استفاده از شبکههای دسترسی ثابت مبتنی بر LTE از جمله این طرحها به شمار میرود.
این موارد بخشی از برنامههایی است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمانهای زیرمجموعهاش برای سال ۹۴ ترتیب دادهاند، بنابراین با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال باید شاهد به انجام رسیدن آنها و آمادگی برای برنامههای اجرایی سال آینده بود.
کد مطلب: 41230
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/41230/مروری-مهم-ترین-برنامه-های-یک-ساله-وزارت-ارتباطات