ایتنا- رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا به شهروندان در خصوص کلاهبرداری میلیونی از طریق فروش ارز الکترونیکی در فضای مجازی هشدار داد.
کلاهبرداری میلیونی از طریق فروش ارز الکترونیکی در فضای مجازی
5 اسفند 1394 ساعت 3:00
ایتنا- رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا به شهروندان در خصوص کلاهبرداری میلیونی از طریق فروش ارز الکترونیکی در فضای مجازی هشدار داد.
ایجاد سایتهای فروشگاهی در فضای مجازی چندی است که رشد چشمگیری داشته و با سرعت در حال گسترش میباشد؛ این سایتها علاوه بر کاهش هدر رفت زمان و هزینه، تنوع و مقایسه محصولات مختلف را در هنگام خرید فراهم میکند که با استقبال هموطنان همراه بوده است.
به گزارش ایتنا از پلیس فتا، رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا گفت: گسترش سایتهای فروشگاهی به شکلی بوده است که امروز شاهد راهاندازی سایتهای خرید و فروش ارز به صورت الکترونیکی هستیم و سایتهای زیادی در این زمینه مشغول فعالیت بوده که اغلب فاقد مجوزهای لازم میباشند.
سرهنگ علیرضا آذردرخش با اشاره به یکی از جدیدترین پروندههای تشکیل شده در پلیس فتا افزود: برخی از افراد سودجو با راهاندازی سایتهای خرید و فروش ارز اقدام به تبلیغ در فضای واقعی و جذب متقاضیان خرید ارز در سطح جامعه نمودهاند.
وی ادامه داد: این افراد با جلب اعتماد مشتری مبنی بر بازدید از سایت خرید ارز الکترونیکی، بعد از پرداخت وجوه مورد درخواست دیگر پاسخگوی مشتری نبوده و هیچگونه ارزی تحویل مشتری داده نمیشد.
سرهنگ آذردرخش گفت: متاسفانه این افراد با استفاده از این شگرد توانستهاند اخیراً در یک پرونده بیش از ۲۰۰ میلیون تومان به سرقت ببرند.
این مقام مسئول با بیان اینکه مرکز توسعه تجارت الکترونیکی متولی اعطای نماد اعتماد الکترونیکی به سایتهای فروشگاهی مجاز میباشد، ادامه داد: بنابراین هموطنان عزیز دقت داشته باشند برای جلوگیری از سوءاستفاده سودجویان سایبری تا حد امکان از سایتهای فروشگاهی که دارای نماد اعتماد الکترونیک(enamad) هستند خرید اینترنتی انجام دهند.
سرهنگ آذردرخش تاکید کرد: بر اساس تبصره ماده ۲۸ دستورالعمل اجرايي تأسيس، فعاليت و نظارت بر صرافيها، انجام هرگونه عمليات صرافي در فضاي اينترنتي و يا مجازي توسط صرافي ممنوع ميباشد.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ادامه داد: بنابراین کاربران فضای مجازی بدانند هرگونه مبادله ارزی فقط باید در صرافی صورت گیرد و این مبادله نمیتواند آنلاین باشد به این معنا که شما ارز را به حساب صراف واریز نمایید و صرافی به شما وجه درخواستی را تحویل دهد.
برخی از صرافیهای فضای مجازی که مجوزی نیز ندارند با تعیین شروط خاصی برای کاربران مثل ثبتنام در سایت و وارد نمودن اطلاعات کامل فرد به همراه شماره حساب به دنبال سرقت اطلاعات توریستها میباشند.
وی افزود: طبق ماده ۳۳ دستور العمل اجرایی تاسیس، فعالیت و نظارت بر صرافیها، صرافی ملزم به ارائه رسید و فاکتور معتبر با امضاء مجاز و ممهور به مهر صرافی و به نام و امضای مشتری میباشد.
بنابراین صرافیهای دارای مجوز از بانک مرکزی تخلف نمیکنند و در صورت تخلف با مراجعه به بانک مرکزی و ارائه رسید و فاکتور خرید میتوان از آنها شکایت نمود.
سرهنگ آذردرخش در خاتمه اظهار داشت : هموطنان عزیز در صورت مواجهه با موارد مشکوک میتوانند آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش ثبت گزارش مردمی با ما در میان بگذارند.
کد مطلب: 41449
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/41449/کلاهبرداری-میلیونی-طریق-فروش-ارز-الکترونیکی-فضای-مجازی