شکست اپل از اف.بی.آی پایان حریمخصوصی برای مردم آمریکا خواهد بود
ایتنا- مدیر ارشد گروه امنیتی لویاتان: ما معتقدیم کاربران مالک دادههای خود هستند و خودمان را موظف به حفاظت از آنها میدانیم.
امروزه بسیاری از وسایل مورد استفاده مردم در آمریکا به شیوههای مختلف به اینترنت یا شبکههای رایانهای متصل هستند و پلیس این کشور در تلاش برای دسترسی به اطلاعات ذخیره شده در آنهاست.
به گزارش ایتنا از فارس، با همهگیرشدن اینترنت اشیا تعداد وسایلی که دارای حسگرها و ابزار شبکهای برای اتصال به اینترنت هستند افزایش یافته و نتیجه جدال اپل با اف.بی.آی بر سر دسترسی به اطلاعات خصوصی ذخیره شده بر روی آیفون کاربران بر سرنوشت اطلاعات ذخیره شده بر روی این ابزار هم تاثیر میگذارد.
اپل در تلاش است مانع دسترسی اف.بی.آی به اطلاعات خصوصی کاربران آیفون شود و میگوید نظام رمزگذاری آیفون به گونهای است که دسترسی به اطلاعات یاد شده را تنها توسط کاربران ممکن میکند، اما اف.بی.آی میگوید برای مقابله با تروریسم و جانیان خطرناک باید بتواند به هر گوشی آیفونی که تمایل داشت دسترسی داشته باشد و بتواند از آن جاسوسی کند.
کارشناسان میگویند اگر اف.بی.آی بتواند حرف خود را به کرسی بنشاند راه برای دسترسی به دادههای شخصی کاربران انواع ابزار و لوازم الکترونیک هموار خواهد شد. زیرا با همین استدلال میتوان از تولیدکنندگان و سازندگان آنها خواست تا اطلاعات خصوصی کاربرانشان را افشا کنند.
در آینده نزدیک قفل کردن درب منازل، تنظیم نور لامپها و دمای منزل، مدیریت سیستم تهویه مطبوع، پردهها، تمامی لوازم خانگی و آشپزخانه، خودروها و ... از طریق اینترنت و برنامههای تلفن همراه صورت میگیرد و میتوان تصور کرد که اطلاعات ذخیره شده در این ابزار در صورت افشاشدن نمایی کامل از زندگی خصوصی افراد در اختیار دیگران قرار میدهد. یک هکر میتواند با سؤاستفاده از این اطلاعات امنیت افراد را تهدید کند و پلیس هم میتواند با بررسی آنها درک کاملی از سبک زندگی و سلائق و علائق افراد به دست آورد.
بسیاری از شرکتهای تجاری برای ترغیب افراد به منظور خرید محصولات مبتنی بر اینترنت اشیا از امنیت و حفظ حریم شخصی کاربران آنها سخن میگویند، اما آنچه که در عمل در حال رخ دادن است تلاش برای دستکاری این وسایل به منظور دسترسی دائمی به اطلاعات کاربران آنهاست.
برخی از این وسایل مانند دوربینهای امنیتی که تمامی تحرکات صورت گرفته در یک خانه را در غیاب مالکان آن ثبت میکنند و دسترسی هکرها و دولتها به اطلاعات ضبط شده بر روی این دوربینها میتواند زندگی و امنیت افراد را به طور جدی در معرض خطر قرار دهد.
از جمله دیگر ابزار و وسایلی که اف.بی.آی و نهادهای جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا میتوانند با جاسوسی از آنها مردم را با مشکلات جدی مواجه کنند میتوان به دوربین Nest Cam با قابلیت ردگیری تمامی تحرکات افراد و دستگاه Echo ساخت آمازون با میکروفونهای دریافت کننده فرامین صوتی افراد و همینطور تلویزیونهای هوشمندی اشاره کرد که صدا و حرکات افراد را به خاطر میسپارند.
جیمز آرلن، از مدیران ارشد گروه امنیتی لویاتان در این مورد میگوید: نحوه استفاده از این حجم از اطلاعات مایه نگرانی است. دنیای اینترنت اشیا که در آن انبوهی از پوشیدنیها، خودروها و اشیا قابل اتصال به اینترنت وجود دارند باعث میشود بسیاری از شرکتهای تجاری حجم بیسابقهای از اطلاعات شخصی کاربران را در اختیار داشته باشند و نحوه محافظت از این اطلاعات از اهمیت فراوانی برخوردار است.
شرکتهایی مانند آمازون و نست میگویند اطلاعات کاربران محصولات خود را رمزگذاری میکنند، اما وزارت دادگستری آمریکا مدعی است با حکم دادگاه حق دارد به این اطلاعات دسترسی پیدا کند و مشخص نیست در چنین شرایطی که میتوان به اطلاعات هر کاربری به بهانه دست داشتن در فعالیتهای تروریستی یا جنایی دسترسی داشت شانسی برای دفاع از امنیت و حریم شخصی کاربران باقی میماند یا خیر.
جیمز آرلن در این مورد میگوید: ما معتقدیم کاربران مالک دادههای خود هستند و خودمان را موظف به حفاظت از آنها میدانیم. اما نکته این است که وقتی دستوری از سوی یک قاضی صادر میشود چشمان دیجیتال میتوانند از تمامی شکافهای جزئی و کوچک عبور کرده و به دادههای کاربران دسترسی پیدا کنند.
با توجه به استفاده از بسیاری از محصولات اینترنت اشیا توسط کاربرانی در خارج از آمریکا این خطرات شهروندان دیگر نقاط دنیا را هم تهدید میکند و باید منتظر ماند و دید برای مقابله با این تهدیدات جدی چه راهکارهایی به وجود خواهد آمد.