استفسار از شورایعالی فضای مجازی درباره صوت و تصویر فراگیر
ایتنا- ابطحی: راهاندازی سامانه نمایش خانگی کاملا جزو وظایف ارشاد است و هیچ دستگاه دیگری در چارچوب قوانین مصوب اختیار راهاندازی این سامانه را ندارد.
در پی بروز برخی مخالفتها از سوی صدا و سیما با راهاندازی سامانه نمایش خانگی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیری میشود، مدیر موسسه رسانههای تصویری تاکید کرد: این مخالفتها هیچ گونه سستی در ماموریتهای وزارت ارشاد ایجاد نمیکند و این پروژه به قوت خود پیگیری میشود.
به گزارش ایتنا از ایسنا، مصطفی ابطحی توضیح داد: بر اساس قوانین مصوب از جمله ماده ۲ قانون اهداف و وظایف وزارت خانهای، مصوبه ۶۶ وزارت ارشاد بر هرگونه فعالیت در زمینه امور خبری، تصویری، اطلاعرسانی و سمعی و بصری در هر نوع و در هر بستری اعم از دیجیتالی و غیر دیجیتالی حق نظارت دارد و همگان بایستی از این وزارتخانه مجوز بگیرند.
وی اضافه کرد: قانونگذار وزارت ارشاد را به عنوان متولی نظارت بر امور سمعی و بصری دانسته است و همه اشکال خبررسانی و اطلاعرسانی در هر شکل و قالب اعم از برخط یا برون خط و نظارتهای پیشین و پسین را بر عهده این وزارتخانه گذاشته است.
ابطحی خاطر نشان کرد: بنابر این راهاندازی سامانه نمایش خانگی کاملا جزو وظایف ارشاد است و هیچ دستگاه دیگری در چارچوب قوانین مصوب اختیار راهاندازی این سامانه را ندارد. بلکه هر سازمانی که بخواهد با شرکتهای مختلف قرارداد امضا کند، باید برای انتقال صوت و تصویر از وزارت ارشاد مجوز بگیرد.
مدیر موسسه رسانههای تصویری متذکر شد: با این دیدگاه قانونگذار کاملا دست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در این امر باز گذاشته است. نکته جالب این است که در پروژه سامانه نمایش خانگی ما به دنبال ارائه محتوای مورد درخواست مخاطبان هستیم و این امر با صوت و تصویر فراگیر که جزء ماموریتهای سازمان صدا و سیما است، تفاوت ماهوی دارند.
وی با اشاره به شیوه فعالیت سامانه نمایش خانگی افزود: VOD محتوایی است که هر فرد در هر بستری و هر ساعت و با هر محتوای مجاز قانونی که درخواست کند، میتواند آن را تماشا کند در حالیکه صوت و تصویر فراگیر اساسا انتخابی نیست و مخاطب به لحاظ زمان بستر و محتوا، حق انتخاب ندارد.
ابطحی ادامه داد: طبیعی است صوت و تصویر فراگیر جز ماموریت های صدا و سیما است اما VOD غیر از صوت و تصویر فراگیر است. به هر حال ممکن است بین دستگاههای فرهنگی اختلاف نظر وجود داشته باشد اما این مسأله توسط نهادهای بالادستی قابل برطرف شدن است.
این مدیر فرهنگی هنری تصریح کرد: نهاد بالادستی همه نهادهای فرهنگی و اطلاعرسانی، شورایعالی فضای مجازی است و به همین دلیل از این شورا در خواست کردهایم تفسیر قانونی و رسمی خود را از صوت و تصویر فراگیر ارائه دهند تا همه دستگاهها بتوانند در چارچوب ماموریتهای خود وظایفشان را انجام دهند و در این راهگذر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مرجع منحصر به فرد نظارتی بر همه حوزههای محتوایی، چندرسانهای ، دیجیتالی و... اعمال نظارت میکند و این امر توسط قانونگذار در اختیار این وزارت خانه گذاشته شده و دستگاههای دیگر باید تابع قوانین مصوبه کشور باشند.
ابطحی یادآور شد: ما صدا و سیما را به عنوان بخش عظیم اطلاعرسانی که وظیفه منحصر به فرد آن ارائه صوت و تصویر فراگیر است ، میپذیریم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برادر امین و متین صدا و سیما میدانیم که هر یک از این دو دستگاه وظایف و ماموریتهای خود را انجام میدهند و با ارائه نظر قانونی شورایعالی فضای مجازی این بحثها به پایان خواهد رسید.
وی در ادامه با اشاره به رویکردهای راهاندازی سامانه نمایش خانگی توضیح داد: ما به دنبال استفاده از فرصتهای جدید محتوای مجازی هستیم تا بتوانیم از ماهیت و هویت دینی، ملی، فرهنگی و هنری خود پاسداری کنیم. از طریق VOD امکان انتقال محتوای فرهنگی ایرانی به سراسر جهان فراهم خواهد شد و مخاطبان جدیدی پای سفره متنوع فرهنگی ما خواهد نشست که به معنای مقابله با پروژه نفوذ است که مقام معظم رهبری بارها از آن یاد کردهاند.
ابطحی سپس به دیگر مزیتهای راهاندازی سامانه نمایش خانگی اشاره کرد و افزود: تاسیس این سامانه نقش برجستهای در عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی دارد چون با تاسیس آن نهضت تولید محتوا به پا خواهد شد و این نه تنها موجب اشتغال فراوان میشود بلکه زمینههای افزایش محتوای ملی بومی و ایرانی را فراهم خواهد آورد و ما با این محتواها مخاطبان جدیدی پیدا خواهیم کرد.
مدیر عامل موسسه رسانههای تصویری در پاسخ به این پرسش که با وجود مخالفت صدا و سیما، تعاملتان با این رسانه چگونه خواهد بود؟ گفت: رونمایی VOD که با حضور وزرا و مقامات کشوری برگزار گردید آغازی برای اقدام مستمر و پیگیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میباشد و هر گونه سوء برداشت از این اقدام قانونی از سوی هر نهادی با ارجاع به دبیرخانه شورایعالی فضای مجازی به عنوان نهاد فرادستی برطرف خواهد شد. بنابراین دفاع از کیان فرهنگ دینی و ملی امری است که هیچگونه غفلت و سستی بر نمیتابد.
این مدیر فرهنگی و هنری ادامه داد: در حال حاضر با شرکتهای قدرتمندی قرار داد منعقد شده است و نهادهای تابعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم محتوای خود را در اختیار آنها قرار میدهند تا این شرکتها با قرار دادن محتوا بر روی سرورهای خود مخاطبان جدیدی را از طریق نصب اپلیکیشن بر روی تلفن همراه ، تبلت، کامپیوتر شخصی و نیز ستاپ باکس در تلویزیونها به تماشای محتوای فرهنگ ایرانی فرا خوانند.
مصطفی ابطحی در پایان در پاسخ به این پرسش که اولین آثار VOD چه زمانی در دسترس مخاطبان قرار میگیرد؟ گفت: عید امسال کسانی که اپلیکیشن VOD را بر گیرندههای خود نصب کنند یا ستاپ باکس در اختیار داشته باشند میتوانند شاهد تماشای فیلمها و محتواهای جذاب و غنی ایرانی باشند.