ایتنا- وزیر ارتباطات: فیلترینگ تاکنون در ورودی کشور انجام میشد اما با فاز سوم فیلترینگ هوشمند، اپراتورهای اینترنت و دانشگاهها مسئول اجرای فیلترینگ میشوند.
آغاز فاز سوم فیلترینگ هوشمند
فیلترینگ به اپراتورهای اینترنت و دانشگاهها محول شد
خبرگزاری مهر , 17 اسفند 1394 ساعت 12:52
ایتنا- وزیر ارتباطات: فیلترینگ تاکنون در ورودی کشور انجام میشد اما با فاز سوم فیلترینگ هوشمند، اپراتورهای اینترنت و دانشگاهها مسئول اجرای فیلترینگ میشوند.
محمود واعظی در دومین همایش فضای مجازی پاک که امروز (دوشنبه) در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، در جمع خبرنگاران در مورد برنامههای سال آینده این وزارتخانه، گفت: رونمایی از شبکه ملی اطلاعات، افزایش چهار برابری شبکه انتقال زیرساخت ارتباطی و افزایش سه برابری پهنایباند برای سال آینده در دستور کار قرار دارد.
به گزارش ایتنا از مهر، وی گفت: در سال ۹۴ به دلیل کمبود بودجه، بسیاری از برنامهها و توسعه زیرساختها به کندی پیش رفت که امیدواریم در سال آینده با رونق اقتصادی بسیاری از اهداف مد نظر در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات محقق شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه فرصتها و تهدیدهای فضای مجازی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، گفت: میتوان با ارتقای آگاهی مردم، از دستاوردهای علمی فضای مجازی در جهت سرعت بخشیدن به زندگی مطلوب مردم بهره جست.
واعظی با بیان اینکه اجرای سریعتر شبکه ملی اطلاعات و دولت الکترونیک در دستور کار وزارت ارتباطات برای سال ۹۵ قرار دارد، خاطرنشان کرد: هماکنون گام اول دولت الکترونیک برداشته شده است و به زودی تعداد زیادی از دستگاههای حاکمیتی به شبکه NIX (نقطه تبادل ترافیک) وصل خواهند شد. در همین حال پهنایباند اینترنت که در سال ۹۴ از ۶۲۰ گیگابیت به ۴۰۰۰ گیگابیت افزایش یافته، در سال ۹۵ نیز افزایش خواهد یافت.
فاز سوم فیلترینگ هوشمند آغاز شد
واعظی در مورد آخرین وضعیت اجرای فیلترینگ هوشمند در کشور با توجه به آنکه برخی انتقادات از ناکارآمدی این طرح حکایت دارد، گفت: از هفته گذشته فاز سوم پروژه فیلترینگ هوشمند را با تمرکز بر اجرای آن از سوی شرکتهای اینترنتی در دستور کار قرار دادهایم؛ به این معنی که فیلترینگی که در ورودی کشور تاکنون انجام میشد با طراحی جدید انجام شده و به اپراتورهای اینترنت و دانشگاهها محول شده است و این شرکتها خود مسئول اجرای فیلترینگ میشوند.
به گفته واعظی، با اجرای این طرح، سرعت ارائه اینترنت افزایش پیدا کرده و اعمال فیلترینگ بر اساس نیاز جامعه کاربران متفاوت خواهد بود.
پیوست فرهنگی فضای مجازی ۱.۵ سال پیش تدوین شد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد آخرین وضعیت پیوست فرهنگی فضای مجازی نیز گفت: این پیوست از ۱.۵ سال قبل در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تدوین آغاز شد و برای آن مشاور نیز گرفتیم. نتیجه آن را نیز به مرکز ملی فضای مجازی ارسال کردهایم.
وی افزود: جلسات بسیاری در این زمینه گذاشته شده است و هماکنون آنچه که اطلاع دارم، این است که پیوست فرهنگی فضای مجازی در دستور کار شورایعالی فضای مجازی برای تصویب قرار دارد.
واعظی در مورد آخرین وضعیت اپراتور چهارم فیبرنوری کشور نیز گفت: این اپراتور در حال مذاکره با شرکتهای خارجی برای سرمایهگذاری است و با توجه به اهمیت پروژه، اجرای آن در کشور مقداری زمانبر خواهد بود.
بررسی مجدد قیمتگذاری اینترنت در سال آینده
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد تغییر قیمت اینترنت و تغییر نحوه تعیین قیمت اینترنت، گفت: هماکنون در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات، کمیتهای برای بررسی مجدد قیمت اینترنت تشکیل شده است و در این زمینه قرار است نگاه به اقتصاد اینترنت نیز مد نظر قرار گیرد.
وی با بیان اینکه پیشبینی میکنیم در نیمه اول سال آینده این طرح با هدف تعرفهگذاری مجدد در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب شود، گفت: موضوع حذف خرید حجم اینترنت نیز در این مصوبه دیده خواهد شد.
کد مطلب: 41754
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/41754/فیلترینگ-اپراتورهای-اینترنت-دانشگاه-ها-محول