توضیح وزیر درباره فیلترینگ کانالهای غیراخلاقی تلگرام
ایتنا- تلگرام تاکید داشت که به هیچ عنوان در خصوص مسائل مستهجن و مواردی مانند پورن اجازه فعالیت نمیدهد.
وزیر ارتباطات از همکاری مناسب تلگرام در زمینه فیلترینگ کانالهای غیراخلاقی و مستهجن خبر داد.
به گزارش ایتنا از ایسنا، محمود واعظی صبح امروز در حاشیه همایش اقتصاد مقاومتی و نقش آن در ICT در جمع خبرنگاران حاضر شده و به پاسخگویی به برخی سوالات خبرنگاران پرداخت.
وی در ارتباط با فیلترینگ کانالهای غیراخلاقی تلگرام اظهار کرد: در این زمینه از سال گذشته اعلام شده بود که در میان نرمافزارهای ارتباطی آنهایی که به قوانین کشور احترام نگذارند و مطالب نامناسب را حذف نکنند، حذف خواهند شد. برهمین اساس هماهنگیهایی با تلگرام به عمل آمده و بدین ترتیب آنچه دارای محتوای نامناسب است، از سوی این شبکه حذف میشود البته خود این شرکت هم تاکید داشته است که به هیچ عنوان در خصوص مسائل مستهجن و مواردی مانند پورن اجازه فعالیت نمیدهد.
واعظی در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه تاکنون چه تعداد از کانالهای غیراخلاقی تلگرام در ایران مسدود شده، ادامه داد: تعداد این کانالها بسیار زیاد است اما رقم آنها را نمیدانیم، ما لیستی از کانالهای نامناسب را برای این شرکت ایمیل میکنیم و معمولا در مدت کمتر از ۲۴ ساعت تلگرام خبر حذف این کانالها را اعلام میکند.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که گفته میشود تلگرام نمایندهای ویژه در ایران دارد، توضیح داد: چنین موضوعی را نشنیدهام و نمیدانم و همانطور که اشاره شد طریقه همکاری این شرکت از طریق ایمیل است.
وی در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به ایجاد شبکههای قوی داخلی اظهار کرد: اعتقاد ما این است که باید شبکههای اجتماعی داخلی ما با سرعت بیشتری مسیر خود را ادامه دهند.
واعظی در پاسخ به گلایههایی که گاهی از سوی ارائهکنندگان شبکههای اجتماعی داخلی مطرح شده و از مشکلاتی که به واسطه نظارت دولتی ایجاد میشود گلایه دارند، تاکید کرد: ما هیچ محدودیتی برای این شبکهها ایجاد نمیکنیم و اولین شبکه داخلی که شروع به فعالیت کرد حتی ما خود از کاربران آن بودیم.
اکنون بحث محدودیت این شبکهها را نداریم، اما شبکهای مانند بیسفون زمانی که کاربران زیاد شد نتوانست رشد لازم را داشته باشد که امیدواریم مشکلات این اپلیکیشن اصلاح شود. همچنین شنیده میشود برخی دانشگاهها مانند دانشگاه شریف نیز برنامهریزی مناسبی در این زمینه صورت دادهاند.
وزیر ارتباطات در بخشی دیگر از صحبتهای خود هم به ارائه توضیحاتی درباره شبکه ملی اطلاعات پرداخت و با تاکید بر این که این طرح مهمترین طرح وزارت ارتباطات بهشمار میرود متذکر شد: برای فعالیت این شبکه لازم است زیرساختهای متعددی فراهم شود که برهمین اساس پهنایباند داخلی اکنون تا حد چهار هزار گیگ بر ثانیه افزایش پیدا کرده و امیدواریم این رقم تا پایان سال جاری دو تا سه برابر شود.
وی در پاسخ به سوالی که در خصوص بودجه شبکه ملی اطلاعات مطرح شده بود نیز توضیح داد: چه در سال گذشته و چه امسال با توجه به اینکه شبکه ملی اطلاعات مهمترین برنامه وزارتخانه ما بوده به همکاران خود اعلام کردهایم که هر میزان بودجه برای این بخش لازم باشد اختصاص داده خواهد شد.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی مبنی بر رقم بودجه اختصاص داده شده متذکر شد: شبکه ملی اطلاعات یک بخش مشخص نیست و زیرساختهای مختلفی دارد که هر یک از این بخشها بودجه مختلفی را در بر میگیرد.
از نظر طرفداران فیلترینگ شبکه های اجتماعی که عمدتا از شکست خوردگان دو انتخابات اخیر هستند هر محتوایی جز قربان صدقه رفتن انها مجرمانه و غیر اخلاقی است و باید فیلتر بشه.