دستگاههای اجرایی ملزم به استفاده از گذرگاه ملی دولت شدند
ایتنا- در چهاردهمین جلسه کمیسیون توسعه دولت الکترونیکی مقرر شد تمامی دستگاههای اجرایی برای اخذ تبادل اطلاعات و استعلامات الکترونیکی، ظرف ۶ماه آینده از گذرگاه ملی خدمات دولت (GSB) استفاده کنند.
به گزارش ایتنا از مهر، در چهاردهمین جلسه کمیسیون توسعه دولت الکترونیکی، مصوبه استقرار و بهرهگیری از خدمات گذرگاه ملی خدمات دولت، بهمنظور تحقق و اجرایی کردن بند ب ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه در راستای به اشتراکگذاری اطلاعات دستگاههای اجرایی، و همچنین مواد فصل چهارم ضوابط فنی اجرایی توسعه دولت الکترونیکی درخصوص تامین نیازمندیهای اطلاعاتی پایه دستگاههای اجرایی و استعلام الکترونیکی بر بستر مراکز تبادل اطلاعات، به تصویب رسید.
همچنین در چهاردهمین جلسه این کمیسیون، دستگاههای اجرایی متولی پایگاههای اطلاعاتی پایه مکلف شدند که ظرف ۳ ماه آینده به منظور ارائه خدمات استعلام الکترونیکی به دستگاههای اجرایی ذیربط، به گذرگاه ملی خدمات دولت متصل شوند. بر همین اساس سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز موظف است ظرف مدت ۱۵ روز، الگوی توافقنامه سه جانبه جهت تبادل اطلاعات و استعلامات بین دستگاه مبدا، دستگاه مقصد و مرکز ملی تبادل اطلاعات را تهیه کند.
درهمین حال سازمان فناوری اطلاعات ایران از طریق سامانه گذرگاه ملی خدمات دولت، گزارشهای دورهای لازم از میزان بهرهگیری از تراکنشهای خدمات الکترونیکی بین دستگاهی (G2G Services) و آمار آنها را (گیرنده و فرستنده) به دستگاههای اجرایی ذیربط و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور اعلام میکند تا برای اجرای هر گونه دستورالعمل مصوبه قانونی در مورد هزینهها، تامین بودجه و تعرفههای ارائه خدمات مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
همچنین در این جلسه مقرر شد در طراحی و راهاندازی پرتالهای سازمانی، بکارگیری جویشگرهای بومی الزامی شده تا از این طریق، زمینه حمایت از محصولات بومی فراهم شود.
در این جلسه، گزارشی از سوی مسئولان سازمان دامپزشکی ارائه شد که با توجه به نیازمندیهای اطلاعاتی نظیر کدملی و املاک و اراضی و همچنین اطلاعات دارویی و غذایی، مقرر شد تعامل لازم با شرکت پست، سازمان ثبت احوال، سازمان ثبت اسناد و وزارت بهداشت از طریق دبیرخانه کمیسیون به منظور بر طرف شدن مشکلات صورت گیرد.
اجرای قانون منع مداخله کارکنان دولت از طریق GSB نیز یکی دیگر از مصوبات چهاردهمین جلسه کمیسیون توسعه دولت الکترونیکی کشور بود که بر اساس آن مقرر شد ظرف مدت یک ماه، با همکاری میان سازمان مدیریت، سازمان ثبت احوال و سازمان ثبت اسناد و املاک، سرویس الکترونیکی GSB در راستای اجرای قانون مذکور، عملیاتی شود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در این جلسه با اشاره به نامگذاری سال ۹۵ به نام سال «اقتصاد مقاومتی،اقدام و عمل»، ادامه داد: با توسعه دولت الکترونیکی بسیاری از برنامههای دولت در راستای پیادهسازی اقتصاد مقاومتی عملیاتی میشود.
نصرالله جهانگرد اجرای پروژه پایگاه ملی نظام آدرس مکان محور کشور - GNAF - را اقدام ارزشمندی دانست که در پیادهسازی دولت الکترونیک کمک بسزایی خواهد کرد و گفت: انتظار داریم در فصل اول سال جدید ابزارهای توانمند جهت پیادهسازی پروژه دولت الکترونیکی مهیا شود.
وی ادامه داد: با توسعه ظرفیتهای زیرساختی، شبکه ملی اطلاعات به صورت کاملی طراحی میشود که این مهم با همکاری بخشهای مرتبط تسریع یافته است.