ایتنا- فقدان قانون کپیرایت، سرعت پایین اینترنت، فروش ترافیک به صورت حجمی، قیمت بالای اینترنت و حق عضویت نت فلیکس و همچنین وجود سایتهای دانلود ارزان و بدون محدودیت فیلم و سریالهای روز دنیا، کار را برای نتفلیکس بسیار دشوار میکند.
با گذشت ۴ ماه عنوان شد؛
مرکز ملی فضای مجازی: نتفیلیکس در ایران توجیه اقتصادی ندارد
خبرگزاری مهر , 7 ارديبهشت 1395 ساعت 10:12
ایتنا- فقدان قانون کپیرایت، سرعت پایین اینترنت، فروش ترافیک به صورت حجمی، قیمت بالای اینترنت و حق عضویت نت فلیکس و همچنین وجود سایتهای دانلود ارزان و بدون محدودیت فیلم و سریالهای روز دنیا، کار را برای نتفلیکس بسیار دشوار میکند.
سرپرست ارزيابی پيشرفت راهبردهای مركز ملی فضای مجازی کشور، فرصتها و تهدیدهای مربوط به ادعای شرکت نتفلیکس (Netflix) مبنی بر گسترش دامنه ارائه سرویس خود به ۱۹۰ کشور ازجمله ایران را بررسی کرد.
به گزارش ایتنا از مهر، امیر رضا مومن، نتفلیکس را ارائه دهنده سرویس برای تماشای ویدئو بر پایه تقاضا دانست و گفت: شرکت مذکور این سرویس را بر اساس مدل کسب و کار و درقبال حق عضویت ارائه کرده است .
وی ادعای شرکت نتفلیکس (Netflix) در ژانویه ۲۰۱۶ مبنی بر گسترش دامنه ارائه سرویس خود به ۱۹۰ کشور، از جمله ایران را مورد توجه قرارداد و افزود: بهرهبرداری از این سرویس مشکلات، فرصتها و تهدیداتی را برای کشورهای جهان از جمله ایران در پی خواهد داشت .
سرپرست دفتر ارزيابی پيشرفت راهبردها و برنامههای مركز ملی فضای مجازی کشور گفت: این شرکت در سال ۲۰۱۲، برای عرضه و تحویل محتوای مورد نظر خود، شبکه تحویل محتوای ویژهای را ایجاد کرد و سرورهای آن را به صورت رایگان در اختیار مراکز ارائه دهنده خدمات اینترنتی با بیش از ۱۰۰ هزار کاربر قرار داد.
وی افزود: گفت: مهمترین ویژگیهای این سرویس، هزینه اشتراک پایین یعنی ماهانه ۸ دلار برای دسترسی نامحدود به آرشیو، سازگاری با انواع پلتفرمها از جمله تلویزیونهای هوشمند و کنسولهای بازی، ارائه محتوای تولیدی خود و سایر شرکتهای تولید فیلم و سریال با هزاران عنوان، است.
مومن از مخالفت برخی از کشورها با گسترش سرویس نت فلیکس خبر داد و اظهار داشت: کشورهایی همچون اندونزی که دغدغههای بومی و مذهبی در آنها وجود دارد، با فیلتر کردن این سرویس مخالفت خود را با محتوای غیراخلاقی آن نشان دادهاند و آن را تهدیدی برای جامعه و ارزشهای خود بر شمردهاند.
وی اظهار داشت: برخی دیگر از کشورها مانند کشور کنیا، به دلیل آنکه نتفلیکس و سرویسهای مشابه آن حاضر به تبعیت از قوانین و مقررات نهاد حاکمیتی و کسب مجوز از آنها نیستند، از استفاده از این سرویس سرباز زدهاند.
مومن افزود: بنابر اظهار مسئولان آرشیو نتفلیکس انگلستان، از مجموع ۳۴۲۳ فیلم و سریال موجود در آرشیو، فقط ۴۹۰ عنوان آن دارای محتوای خانوادگی و مناسب برای کودکان است که کمتر از ۱۵ درصد آن را شامل میشود.
نتفیلیکس در ایران توجیه اقتصادی ندارد
وی ، عدم رعایت قوانین و مقررات برخی از کشورها توسط نتفلیکس در زمینه پخش ویدئو بصورت برخط و نیز پرداخت مالیات را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: کشورهایی که با قوانین خاصی برای پخش ویدئو بصورت برخط روبرو هستند، مانند کشور فرانسه که تا ۳ سال پس از پخش سینمایی فیلمها، اجازه پخش ویدئو بصورت برخط را ندارند، این اقدام شرکت مشکلاتی را برای آنان بوجود آورده است.
مومن افزود: از طرفی ارائه دهندگان سرویس فیلم و سریال در اغلب کشورها نیز همواره به عدم پرداخت مالیات توسط نت فلیکس به دولتها اعتراض داشته و معتقدند که این اقدام شرکت باعث ضرر و زیان آنان می شود.
این صاحبنظر فناوری ارتباطات و اطلاعات، استفاده از پهنای باند بسیار بالا برای مشاهده ویدئوها را یکی از چالش های استفاده از این سرویس دانست و گفت: این سرویس ترافیک سنگینی بر شبکه اینترنت تحمیل می کند به نحوی که در ایالات متحده بیشترین میزان ترافیک دانلودی (حدود ۳۷درصد کل) از میان تمامی سرویسهای اینترنت را به خود اختصاص داده است .
وی افزود: این موضوع به دلیل ایجاد مشکلات فنی برای مراکز ارائه دهنده خدمات اینترنتی و نیاز به سرمایهگذاری آنها، نتفلیکس را به پرداخت عوارض به این مراکز واداشته است که این روند با وجود نقض اصل بیطرفی اینترنت و مواجهه با اعتراض کمسیون ارتباطات ایالات متحده (FCC)، همچنان ادامه دارد.
این مقام مسئول مشکلات استفاده از سرویس نتفلیکس در ایران را صرف نظر از مسایل محتوایی دو چندان دانست و گفت: فقدان قانون کپی رایت بینالمللی، سرعت پایین اینترنت و مشکلات شبکه توزیع و دسترسی، فروش ترافیک به صورت حجمی، قیمت بالای اینترنت و حق عضویت نت فلیکس (با توجه به ارزش دلار) و همچنین وجود سایتهای دانلود ارزان و بدون محدودیت فیلم و سریالهای روز دنیا، کار را برای نتفلیکس بسیار دشوار میکند و ارائه این سرویس به کاربران ایرانی برای آنان توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
تهدید نتفیلیکس برای ارائهدهندگان بومی
وی صرف نظر از دست آوردهای درآمدزایی برای مراکز ارائه دهنده خدمات اینترنتی بزرگ از طریق اخذ عوارض از نتفلیکس، اظهار داشت: این سرویس تهدید بزرگی برای فرهنگ ایرانی- اسلامی کشورمان به دلیل محتوای غیراخلاقی، متضرر شدن ارائهدهندگان نوپای سرویس جریانسازی بومی از جمله فیلیمو و تولیدکنندگان محتوای بومی بدلیل عدم توان رقابت، محسوب میشود.
سرپرست دفتر ارزيابی پيشرفت راهبردها و برنامههاي مركز ملی فضای مجازی اضافه کرد: افزایش ترافیک در بستر شبکه و درگاههای اینترنت و زیانهای اقتصادی کشورکه به دلیل خروج قابل توجهی ارز از کشور بابت حق عضویت ماهانه و افزایش چشمگیر هزینه ترافیک بینالملل، تحمیل میشود نیز از اثرات زیانبار استفاده از این سرویس در کشور بشمار میآید.
مومن با اشاره به مشکلات، فرصتها و تهدیداتی که سرویس نتفلیکس برکشورمان دارد، تاکیدکرد: تدوین موازین و مقررات برای جلوگیری از پیامدهای اجتماعی-اقتصادی این سرویس و همزمان تشویق، حمایت و ترویج سرویسهای مشابه بومی، به عنوان یک فرصت کسب و کار جدید با پتانسیل بالا، میتواند ضمن مورد توجه قرار دادن ورود این سرویس و سرویسهای مشابه به کشور ، نیاز روز کاربران را به نحو مناسب تامین کند.
کد مطلب: 42563
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/42563/مرکز-ملی-فضای-مجازی-نتفیلیکس-ایران-توجیه-اقتصادی-ندارد