تاثیر بستههای اینترنت موبایل بر وضعیت اینترنت ثابت
آمار کاربران ADSLکشور زیر سوال رفت
ایتنا- با تعیین کف قیمت اینترنت قطعا اپراتورهای تلفن همراه مشترکان خود را از دست نمیدهند.
اینترنت ثابت در ایران تحت تاثیر اینترنت موبایل قرار گرفته و اپراتورهای تلفن همراه در بستههای تخفیفی اینترنت قیمتهایی ارائه میکنند که بسیار پایینتر از قیمت تمام شده آنهاست.
به گزارش ایتنا از ایسنا، احمدرضا نخجوانی مدیرعامل یکی از شرکتهای ارائه کننده ADSL در ارتباط با بستههای تخفیفی اینترنت اپراتورهای تلفن همراه و تاثیر آن بر بازار ارائهکنندگان اینترنت ثابت گفت: اینترنت پهنباند ثابت و موبایل در تمام دنیا بحث خاص خود را داشته و تنظیم رابطه این دو بخش از اهمیت خاصی برخوردار است تا به واسطه تنظیم قیمت مناسب، بازار هر دو بخش حفظ شود و منابع به شکل بهینه تخصیص یابد.
وی گفت: اکنون نیز کار رگولاتور تنظیم بازار است و این که برای اینترنت رقمی به عنوان کف تعیین شود اقدام درستی است که حتی باید زودتر از این به انجام میرسید تا دامپینگ صورت نگیرد. در حقیقت، تعیین قیمت کف، در شرایطی که اپراتور غالب وجود دارد، اجتنابناپذیر است، در غیر این صورت همان مصرف کنندگانی که امروز از دامپینگ و قیمتهای پایین خوش حالند، در آینده مجبور به پرداخت بهای آن هستند.
نخجوانی با بیان این که اینترنت تلفن ثابت در ایران تحت تاثیر اینترنت موبایل قرار گرفته، گفت: از آن جا که اپراتورهای غالب چند اپراتور با توان اقتصادی بسیار بالا هستند پهنایباند را با قیمتی به مراتب پایینتر از قیمت تمام شده خود، در قالب بستههای تخفیفی در اختیار مشترکان خود قرار میدهند و اصطلاحا یارانه متقاطع می کنند.
وی با بیان این که در این شیوه اپراتورها از بخشهای دیگر فعالیت خود، یارانه میدهند تا بازار را تصاحب کنند مدعی شد: یکی از اموری که در دنیای رقابت، مجاز نیست، همین بحث یارانهدهی متقاطع است و معنای این گفتار آن است که از یک بازار برای بازار دیگر یارانه در نظر بگیرند.
به عنوان مثال اکنون اپراتورها بخشی از درآمدی که در حوزه مکالمه یا Voice دارند را در حوزه دیتا مورد استفاده قرار میدهند و بدین ترتیب ترافیک را با قیمت بسیار پایینتر از قیمت تمام شده در اختیار مشترکان خود قرار میدهند. این اتفاق در حالی رخ می دهد که قیمت پهنایباندی که اپراتور میخرد چند برابر این رقم بوده و به نظرم ورود رگولاتور به این موضوع اقدام بسیار درستی است.
نخجوانی در پاسخ به این سوال که با وجود تمام این تفاسیر طی یک سال گذشته تعداد مشترکان اینترنت ثابت که توسط شرکتهای خصوصی سرویس داده میشوند، از سه میلیون به پنج میلیون رسیده است، توضیح داد: واقعا این گونه نیست و به نظر میرسد آمار پنج میلیون کاربر اینترنت ثابت آمار متورم بوده و تعداد کاربران این بخش به سختی به چهارمیلیون میرسد.
وی در پاسخ به این مطلب که در شرایطی که شرکتهای PAP برای واگذاری و ارائه سرویس به همین حجم کاربر هم با مشکل مواجهاند، آیا این انتظار صحیحی است که با ایجاد محدودیت در فعالیت اپراتورهای همراه مشترکان به سمت استفاده از اینترنت ثابت سوق داده شوند، اظهار کرد: با تعیین کف قیمت اینترنت قطعا اپراتورهای تلفن همراه مشترکان خود را از دست نمیدهند.
نکته دیگر آن که در کشور ما در مجموع هزینه دسترسی به اینترنت در سبد خانوار سهم بسیار ناچیزی دارد.
وی ادامه داد: اکنون میانگین درآمد اینترنت چه در بخش ADSL و چه در بخش موبایل ماهانه به ۲۰ هزار تومان هم نمیرسد حال در نظر بگیرید این رقم در بودجه خانواده چه درصدی را شامل میشود به خصوص در حوزه ADSL این نکته را هم در نظر داشته باشید که یک خط اینترنت توسط چندین نفر مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیرعامل این شرکت اینترنتی بار دیگر مدعی قیمت شکنی اپراتورهای موبایل شد و گفت: اکنون اگر برای قیمت اینترنت رقمی هم به عنوان کف قیمت تعیین شود آن گونه نخواهد بود که دیگر مردم از اینترنت موبایل استفاده نکنند، اما به هرحال اگر قیمت تمام شده یک گیگ را در نظر بگیریم میبینیم که دامپینگ اپراتورها آشکار است.
وی در پاسخ به این مطلب که با این وجود همچنان مردم نسبت به هزینهای که بابت اینترنت میپردازند گله دارند، مدعی شد: شکایت مردم نسبت به قیمت نیست بلکه مربوط به بحث کیفیت نسبت به قیمت است.
چراکه مردم حاضرند بهایی بالاتر پرداخته اما اینترنت با کیفیت و با ثبات دریافت کنند. شکایت مردم این است که یک کیفیت ثابت و قابل اتکا را در اینترنت تجربه نمیکنند که پرداختن به دلایل آن فرصت دیگری را میطلبد.
خوب پس بگذارید ورشکسته شوند
کی گفته دارن ضرر میکنند اونم با این اینترنت ارزان جهانی که در داخل میلیاردی میفروشید
آقای شاتل شما رشوه نپردازی هزینه هات کاهش پیدا میکنه
ارزان ترین بسته ایرانسل دقیقا میشه معادل adsl چطور دارن ارزان تر میفروشن
175 هزار تومان برای 100 گیگ
5 3600
5 2600
90 1600
که میشه 175 هزار تومان
آقای نخجوانی رشوه پرداخت کردن جز هزینه ها حساب میشه؟
... چراکه مردم حاضرند بهایی بالاتر پرداخته...
این جان کلام است ، افزایش قیمت به هر بهانه ، در روزگاری که در اغلب کشورها مقوله ابزار نوین ارتباطی را برای رشد جامعه بسیار جدی گرفته و متوجه شده اند هرچه این خدمات برای مردم کم هزینه شود در جایگاه های مهم دیگر بهره بیشتر نصیب می شود ، و حتی تلاش برای رایگان کردن این خدمات دارند ،شنیدن جملات اینگونه فقط حکایت از سود بردن در کوتاه مدت دارد و زیان در دراز مدت ، ما کجا هستیم ؟ برای چند دهه آینده که بزودی فرا می رسد ، جایگاه علمی و اقتصادی ما که در رفاه عمومی نقش بسزایی دارد چه میزان رشد مثبت کسب کرده ؟ مدیریت های با دید محدود برای کسب سود مقطعی عده ای قلیل ، چه نتایجی در آینده نه چندان دور برای ما در پی خواهد داشت؟
بهتره با کاهش هزینه ها و حذف محدودیت حجمی و افزایش سرعت اینترنتون به 20 مگابیت با استفاده از فیبرنوری رقابت کنید
این چنین قوانینی برای ورود به ایران به سازمان تجارت جهانی باید محو بشوند و در حال حذف شدن هم هستند
کی گفته دارن ضرر میکنند اونم با این اینترنت ارزان جهانی که در داخل میلیاردی میفروشید
آقای شاتل شما رشوه نپردازی هزینه هات کاهش پیدا میکنه