ایتنا- پروژه «رصد فناوری و تدوین برنامه جامع توسعه شبکه ۴G و ۵G » در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، شروع به کار کرد.
به گزارش ایتنا از مهر، هدف از این پروژه ارائه راهبرد و برنامه اجرایی در حرکت به سمت شبکه های نسل پنجم موبایل (5G ) با در نظر گرفتن تمامی ذینفعان و بازیگران این حوزه است.
شناخت فناوری مذکور و ابعاد مختلف آن، تحلیل و بررسی کاربردهای مختلف 5G و فناوریهای مورد نیاز، شناخت اکوسیستم این فناوری و تکامل آن، بررسی زنجیره ارزش با توجه به هر مورد کاربرد و تحلیل بازیگرانی که در آینده با ظهور این فناوری ایجاد خواهند شد، از اهداف این پروژه است.
همچنین شناسایی عوامل کلیدی و پیشرانهای این شبکه، بررسی اسناد بالادستی و بررسی وضعیت و توانمندیهای داخلی به همراه برگزاری جلسات و پنل با نخبگان و متخصصان این حوزه به اتخاذ استراتژیها و راهبردهای مناسب کمک خواهند کرد.
نسل پنجم شبکه موبایل (5G)، باید قادر باشد موارد کاربرد متنوعی را پشتیبانی کند. نمونههایی از این کاربردها شامل تامین ظرفیت بالا در ناحیه با چگالی زیاد (مانند محیط شهری)، ادارات با واقعیت مجازی، دسترسی پهن باند در هر جا، حجم وسیعی از اتصالات سنسورها (با توان مصرفی کم و هزینه کم) و اتومبیلهای متصل به هم می شود.
این موارد کاربرد را میتوان در قالب ۳سرویس اتصال بسیار پهن باند موبایل (xMBB)، اتصال حجم وسیعی از وسایل (mMTC) و اتصال دستگاهها با ماموریت بحرانی (uMTC) مانند اتومبیلهای متصل به هم قرار داد.
مسلما نسل پنجم شبکه موبایل باید قادر باشد الزامات متنوع این موارد کاربرد را تامین کند. برای این منظور تکنیکهای مختلفی در بخش رادیو معرفی شده و در حال استاندارد سازی است.
همچنین لازم است که شبکه به صورت انعطافپذیری عمل کرده و هر سرویس را با توجه به الزامات مورد نیاز آن تامین کند. رسیدن به این منظور با مجازیسازی تمامی بخشهای شبکه حتی دسترسی رادیویی حاصل خواهد شد.
ظهور این فناوری مسلما بازیگران ارتباطی جدیدی را ایجاد خواهد کرد و با توجه به هر مورد کاربرد زنجیره ارزشی تشکیل میشود که به طور قطع اپراتورهای موبایل در مرکز آن زنجیره خواهند بود.
در این راستا مرکز تحقیقات مخابرات ایران، برای استفاده از توان کارشناسی متخصصان و پژوهشگران این حوزه، فراخوان همکاری را در سایت 5g.itrc.ac.ir اعلام کرده است.