۰
plusresetminus
يکشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۳

توصیه‌هایی کلی در دنیای دیجیتال برای والدین کودکان زیر 5 سال

ایتنا - کودکان زیر سه سال ادراک بی‌نظیری نسبت به محیط پیرامون خود دارند. همه چیز به طور کامل برای آنها تازگی دارد و تنها با یکبار تلاش برای یادگیری تکنولوژی می‌توانند آن را به طور عجیبی فراگیرند.
توصیه‌هایی کلی در دنیای دیجیتال برای والدین کودکان زیر 5 سال


امروزه پدر و مادرها با چالش بزرگی در رابطه با با فرزندانشان روبرو هستند:


"چگونه به فرزندانمان دانش استفاده از کامپیوتر را بیاموزیم؟ چه برنامه‌هایی از نظر سنی برای کودکان ما مناسب هستند؟ چگونه از دیدن محتوای نامناسب و اعتیاد اینترنتی که در حال گسترش است، جلوگیری کنیم؟ چگونه از اطلاعات و پول‌هایمان در برابر سهل‌انگاری و بی‌دقتی فرزندان محافظت کنیم؟ در این مقاله به تمام این سوالات پاسخ خواهیم داد و البته این مطالب توصیه‌هایی است که برای سنین خاص در نظر گرفته شده است و جهت سودمندی بیشتر کل مطالب در تمامی سنین را مطالعه فرمایید.

از تولد تا دو سالگی: اولین گام به دنیای دیجیتال
کودکان زیر سه سال ادراک بی‌نظیری نسبت به محیط پیرامون خود دارند. همه چیز به طور کامل برای آنها تازگی دارد و تنها با یکبار تلاش برای یادگیری تکنولوژی می‌توانند آن را به طور عجیبی فراگیرند. آنها در همان ابتدای تولد با تکنولوژی شروع به تعامل می‌کنند و تکنولوژی آنان را به سمت خود می‌کشد. این‌گونه کودکان را که از نوپایی با تکنولوژی درگیر می‌شوند را" بچه‌های تکنولوژی" می‌نامند. در حالی که ممکن است خیلی از شما در سنین بالاتری با تکنولوژی آشنا شده و با آن خو گرفته‌اید.

در این سن، کودک هنوز قادر به تایپ کردن، گشت‌وگذار در اینترنت یا نصب برنامه نمی‌باشد. از یک طرف هم دنیای دیجیتال هیچ استفاده‌ای برای کشف و تحقیق توسط کودکان نوپا ندارد. البته شما باید در هر صورت مراقب فرزندان خود و رفتار آنها باشید، ممکن است به صورت اتفاقی به دستگاه شما و یا اطلاعات ذخیره شده آسیب بزنند.

محافظت به چه معناست؟
• چیزی که شما به عنوان اولین اولویت برای حفاظت از دستگاه نیاز دارید به این شرح است: در این سن، کودکان نه تنها عادت دارند که دستگاه را به طور تصادفی به زمین بیندازند، بلکه این هدف را با منظور انجام می‌دهند و این مقتضای سن آن‌ها است. کاملا آشکار است که انگار بسیاری از والدین تهدیدات آن را به راحتی فراموش می‌کنند. یک کیف محافظ و یک محافظ برای صفحه نمایش تهیه کنید و سعی کنید تفریح کودک خود را با یک گوشی هوشمند و یا یک تبلتی که دسترسی آن تا حد امکان محدود شده است، آغاز کنید. بهترین مکان در هنگام بازی کودکان، قرار دادن آن‌ها بر روی فرش نرم و یا تخت بزرگ است.

• برنامه‌ای به منظور جلوگیری از اجرای اپلیکیشن‌ها(بدون دسترسی قبلی) نصب کنید و آن را تا قبل از اینکه دستگاه را برای بازی به فرزندتان بدهید، اجرا کنید. حتی اگر کودک به طور اتفاقی کارتون در حال پخش را متوقف کند، فقط این اپلیکیشن در دسترس خواهد بود.

چه چیزهایی را باید به فرزندان بگوییم و نشان دهیم؟
• هرگز از نشان دادن تبلت و یا گوشی هوشمند به کودکتان دریغ نکنید. زندگی آینده آنها حول تکنولوژی در حال رشد خواهد بود. این یک شانس برای کودکتان خواهد بود، زیراکه این تکنولوژی یک جنبه عادی از زندگی روزمرئه می باشد و بهتر است آن را از کودکی فراگیرد.

• و البته افراط نکنید. کودک نوپا باید درک کند که دستگاه یک اسباب‌بازی نیست، البته این تعریف به عهده پدر و مادر است و آن ها در تفهیم این موضوع به فرزندان، نقش اصلی را ایفا می‌کنند.

• بهتر است از همین سن صحبت کردن با کودکتان را آغاز کنید و به او یادآور شوید که نباید طولانی مدت مشغول بازی کردن و دیدن کارتون شود. یک بار تذکر برای کودک دو ساله کافی است تا نسبت به این موضوع محتاطانه رفتار کند و این تذکر باعث می‌شود کودکان در سنین بالاتر در این رابطه کمتر سرپیچی کنند.

• سعی کنید به فرزندتان بگویید که دستگاه قابل شکستن است و باید با احتیاط از آن استفاده کرد.

از سه تا پنج سالگی:آموزش برای پیش دبستان
اگر فرزندانتان شانس بازی کردن با تلفن هوشمند را تا قبل از سه سالگی داشته باشند، در سالروز تولد سه سالگیشان می‌توانند شما را با مهارت‌هایشان غافلگیر کنند. آنها می‌توانند خود به تنهایی یک بازی را شروع کرده یا اینکه عکس ها را سریعا بیاورند. به احتمال زیاد در سن یک یا دو سالگی کودک نوپای شما، با اینگونه توانایی‌ها رشد کرده پس بهتر است آدرس بار سرچ‌ها را کنترل و آنها را دنبال کنید.

محافظت به چه معناست؟
• ممکن است کودکان پیش دبستانی اعتیاد خفیفی به بازی کردن در فضای مجازی داشته باشند. در این مورد، بهترین راه محدود کردن زمان بازی کودکان است. یک ویژگی خاص در ساخت کنسول‌های بازی و برنامه‌های کنترلی پدر و مادر که بر روی موبایل و کامپیوترهایشان هست وجود دارد که می‌تواند برای کنترل زمان بازی فرزندان مفید واقع شود.

• در سن چهار سالگی، بچه به طور ناخودآگاه قادر به کشف ویژگی‌های خرید یا همان خرید برنامه بر روی گوشی‌ها می‌شود. ما توصیه می‌کنیم که شما خرید اپلیکیشن‌ها را غیر فعال و احراز هویت خود را برای خرید در فروشگاه های برنامه فعال کنید. اگر هم شما و هم کودکتان از دستگاه اپل استفاده می‌کنید، یک ویژگی مفید به نام FamilySharing (اشتراک‌گذاری خانواده ) وجود دارد: که در آن هرگونه اقدام در App Store نیاز به تایید پدر و مادر دارد و توسط آنها فعال می‌شود.

• از کنسول‌های خاص، دستگاه‌های هوشمند و تنظیمات App Store استفاده کنید یا از برنامه‌های کنترل والدین برای محدود کردن بازی یا نرم‌افزارهایی که برای سن‌های بالاتر است، بهره ببرید.

• اگر کودک شما به پیش‌دبستانی می‌رود و با خود گوشی هوشمند به همراه می‌برد، از برنامه‌های کنترل والدینی استفاده کنید که موقعیت جغرافیایی فرزندانتان را به شما نشان می‌دهد. این به شما کمک می‌کند تا هر لحظه‌ای که بخواهید کودکتان را در هرجای که قرار دارد را کنترل کنید. حتی شما قادرید گوشی گم‌شده او را مکان‌یابی کنید.

چه چیزهایی را باید به فرزندان بگوییم و نشان دهیم؟
• هنگامی که دستگاه کودکتان را برای استفاده از بازی محدود کرده‌اید: برای او شرح دهید که که چرا زمان را محدود کرده اید و به او بگویی که دستگاه شما هم نیاز به استراحت دارد.

• برنامه‌های آموزشی و کتاب‌های تعاملی را به فرزندان خود معرفی کنید: استفاده از برنامه‌های آموزشی را با استفاده از تلفن‌های هوشمند به آنها بیاموزید.

• با یکدیگر از تلفن‌های هوشمند، تبلت و کامپیوتر استفاده کنید. هنگام بازی، به فرزندتان اجازه دهید جزئیات بازی را برای شما شرح دهد یا اینکه کتاب‌های تعاملی را با یکدیگر مطالعه کنید. دستگاه جداگانه‌ای نباید برای فرزند در خانواده وجود داشته باشد. فقط از آن برای به عنوان یک کانال اضافی برای یک کار شخصی استفاده کنید.

• پیشنهاد فعالیت‌های دیگر در کنار بازی یا تماشای کارتون به فرزندانتان دهید. اینگونه فعالیت‌ها باعث اعتیاد می‌شود زیراکه کودک نمی‌داند فعالیت‌های دیگری هم برای سرگرمی‌اش وجود دارد. بهتر است که فرزند خود را برای پیدا کردن سایر فعالیت‌های فراگیر در سراسر دنیای دیجیتال فعال کنید.

منبع: کسپرسکی‌آنلاین
کد مطلب: 44682
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ