۰
plusresetminus
سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۴

انقلاب مخابراتی با سرعت بارگذاری 5 گیگابیت در ثانیه

آغاز تولید سخت افزارهای نسل پنجم از ۲۰۱۸
ایتنا - شرکت کوالکوم تا دو سال دیگر تولید سخت افزارهای مورد استفاده در تجهیزات مخابراتی نسل پنجم را آغاز می‌کند تا این تجهیزات در نیمه اول سال ۲۰۱۸ در دسترس قرار بگیرند.
انقلاب مخابراتی با سرعت بارگذاری 5 گیگابیت در ثانیه


به گزارش ایتنا از فارس به نقل از انگجت، در حالی که هنوز بسیاری از کشورهای جهان استفاده از فناوری نسل چهارم مخابراتی را آغاز نکرده‌اند، برنامه‌ریزی به منظور ارائه خدمات نسل پنجم که سرعت بارگذاری داده‌ها را به نحو چشم‌گیری افزایش می‌دهد، آغاز شده است.


اتحادیه اروپا و کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا برنامه ریزی های خود را در این زمینه آغاز کرده‌اند. شرکت مخابراتی وریزون هم امیدوار است ارائه این خدمات را از سال ۲۰۱۷ آغاز کند. مدیران Qualcomm نیز با حضور در همایش ۴G/۵G در هنگ‌کنگ از عرضه اولین مودم نسل پنجم موسوم به Snapdragon X50 با سرعت بارگذاری ۵ گیگابیت در ثانیه خبر دادند.

در مقام مقایسه باید گفت که سرعت بارگذاری داده‌ها با استفاده از شبکه‌های مخابراتی نسل چهارم از ۱۵۰ مگابیت در ثانیه تا حداکثر ۴۵۰ مگابیت در ثانیه متغیر است و حتی به یک گیگابیت در ثانیه هم نمی‌رسد.

مودم یاد شده در نیمه اول سال ۲۰۱۸ توسط کوآلکوم عرضه می‌شود و پیش‌بینی می‌شود استاندارد نسل پنجم تلفن همراه تا همان زمان نهایی شود و این به معنای انقلابی بی‌سابقه در عرصه ارائه خدمات اینترنتی و مخابراتی است. زیرا با تحقق چنین سرعتی در زمینه بارگذاری اطلاعات می‌توان اطلاعات کل یک دی.وی.دی را در کمتر از یک ثانیه بارگذاری کرد.

پیش‌بینی می‌شود تست مودم‌های نسل پنجم از اوایل سال ۲۰۱۸ با همکاری شرکت‌های مخابراتی مانند وریزون آغاز شود. وریزون تست‌های ضروری را بر روی باند طول موج ۲۸ گیگاهرتزی آغاز کرده است. قرار است مودم‌های X50 بر روی همین طول موج فعال شوند.

کوالکوم مدعی است که این مودم تنها برای مرحله ابتدایی استفاده از خدمات نسل پنجم تلفن همراه طراحی شده و در مراحل بعد مودم‌های پیشرفته‌تری طراحی و ارائه خواهد شد. البته هنوز خبری از طراحی گوشی‌های هوشمند و روترهای موبایل سازگار با فناوری نسل پنجم تلفن همراه نیست.

برای دسترسی به سرعت بارگذاری ۵ گیگابیت در ثانیه باید از پهنای باند ۸۰۰ مگاهرتز و فناوری آنتن MIMO استفاده شود تا حفظ کیفیت این شبکه در محیط های دربسته و در پشت دیوارها و سازه‌های بلند هم ممکن شود. بنابراین می‌توان انتظار داشت که در اولین ماه‌های راه‌اندازی شبکه‌های نسل پنجم کیفیت آن‌ها در حد وعده داده شده نباشد ولی در نهایت و در زمان تحقق سرعت وعده داده شده می‌توان استفاده‌های بسیار گسترده‌تر آموزشی و حرفه‌ای و تجاری و تفرحی از تلفن‌های همراه و تبلت‌ها به عمل آورد، امری که فعلا در مخیله انسان ها نمی‌گنجد.

از جمله این کاربردها می‌توان به تبدیل گوشی‌ها به هدست‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، دسترسی به محتوای چندرسانه‌ای فوق دقیق، استفاده آنی از خدمات کلود، اجرای آنلاین بازی‌های ویدئویی پیچیده و غیره اشاره کرد.
کد مطلب: 46019
نام شما
آدرس ايميل شما