۰
plusresetminus
شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۴

دسترسی به شبکه فیبرنوری و اینترنت ۲۰مگابایتی از رویا تا حقیقت

ایتنا- سال گذشته مدیر عامل اپراتور چهارم (فیبر نوری) از ایجاد شبکه فیبر نوری در هفت کلانشهر تا پایان سال ۱۳۹۵ خبر داده بود، اکنون که تقریبا پنج ماه تا پایان سال جاری باقی مانده تکلیف پروژه فیبرنوری کشور نامعلوم است.
دسترسی به شبکه فیبرنوری و اینترنت ۲۰مگابایتی از رویا تا حقیقت


به گزارش ایتنا از ایسنا، دسترسی به شبکه فیبر نوری یا FTTX شرایطی فراهم می‌کند تا پهنای باندی معادل ۲۰ مگابیت بر ثانیه در اختیار شهروندان قرار گیرد، پهنای باندی که می‌تواند در حوزه‌های مختلف مانند آموزش الکترونیکی، بانکداری الکترونیکی، دولت الکترونیکی یا IPV و ده‌ها مورد دیگر مورد استفاده قرار گیرد.


اما برای ایجاد این شبکه لازم است بیش از پنج میلیارد دلار برای ایجاد ۶.۸ میلیون پورت هزینه و سرمایه‌گذاری شود موضوعی که طی سال‌های گذشته فعالیت‌های اپراتور فیبر نوری یا اپراتور چهارم در کشور را با اما و اگرهای متعدد همراه ساخته است.

در این میان باتوجه به اهمیت ایجاد این شبکه و کندی‌های موجود، در مقطعی از زمان حتی بحث‌هایی مبنی بر تعلیق شرکت ایرانیان نت یا اپراتور چهارم نیز مطرح شد که البته بعد از مدتی مدیرعامل شرکت ایرانیان نت اینگونه عنوان کرد که چنین موضوعی تاکنون نه در دستور کار سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی و نه در دستور کار کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات قرار نداشته بلکه تنها هشداری بوده که سازمان تنظیم مقررات ارتباطات ارائه کرده و ما هم به جان و دل پذیرفته و تمام تلاش خود را خواهیم کرد که تا پایان سال آینده سرویس‌دهی به شهرها را آغاز کنیم.

البته در نهایت حتی این هشدارها نیز تاثیر چندانی نداشته و این طرح همچنان در شرایط قبلی خود قرار دارد با این تفاوت که پس از این جریانات در مقطعی از زمان وزیر ارتباطات از افزایش مدت دوره انحصار این اپراتور خبر داد.

داستان سهام طلایی زیرساخت در ایرانیان نت
در نمایشگاه تلکام امسال در پیگیری آخرین وضیت این طرح از مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت که سهام ۲۰ درصدی ایرانیان نت را در اختیار دارد، محمدجواد آذری جهرمی عنوان کرد: ما ۲۰ درصد سهام شرکت ایرانیان نت را در اختیار داریم که این شرکت وظیفه داشته بسترهای لازم در حوزه فیبر نوری را ایجاد کند و حال که این اتفاق نیفتاده ما نیز در این زمینه تکلیفی داشتیم اما در کنار این تکلیف شرکایی هم داشتیم که با وجود سرمایه‌گذاری شرکت ارتباطات زیرساخت این شرکا سهم خود را سرمایه گذاری نکردند.

معاون وزیر ارتباطات همچنین در خصوص احتمال بازپس گیری سهام شرکت ارتباطات زیرساخت از اپراتور فیبر نوری اظهار کرد: به عنوان مدیر عامل شرکت زیرساخت تمام تلاشم بر این است که این سهم را حفظ کنیم چرا که شبکه فیبر نوری به هر حال یک زیر ساخت مخابراتی محسوب می‌شود اما ما در شرکت زیرساخت اکنون شاهد سهام طلایی ایرانیان نت هستیم که ممکن است در آینده این سهم را کم کنیم.

MTNمی‌آید، نمی‌آید؟
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز درباره آخرین وضعیت اپراتور فیبر نوری و دوره انحصار آن، از تصمیم MTN برای سرمایه‌گذاری در اپراتور چهارم ایران خبر داد.

علی‌اصغر عمیدیان همچنین اظهار کرد: طبق آخرین نشست‌ها کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی ۱۰ نظر درباره این طرح داشت که از میان این تعداد در هشت مورد با ایرانیان‌نت به تفاهم رسیدیم، اما بر سر دو نقطه اختلاف‌نظر وجود دارد.

معاون وزیر ارتباطات در تشریح این دو مورد گفت: مورد اولی که ما قطعا ما با آن مخالفت کرده و امکانی برای موافقت با آن وجود ندارد، بحث انحصار FTTC بود که در این خصوص شرکت ایرانیان‌نت می‌خواست این انحصار را در اختیار داشته باشد، اما ما تاکید داریم باید این امکان در اختیار همگان قرار گیرد.

وی موضوع دوم را به بحث تعرفه‌گذاری مربوط دانست و افزود: در خصوص تعرفه نیز پیشنهاد اپراتور فیبر نوری آن است که تعرفه‌ها بین ایرانیان‌نت، ۱۷ اپراتور FCP و مخابرات تنظیم شود، اما نظر ما بر آن است که باید تعرفه از سوی رگولاتور و براساس شرایط بازار تعیین شود که حال این موضوعات را در جلسات آتی مورد بررسی مجدد قرار خواهیم داد.

عمیدیان در ارتباط با تمدید دوران انحصار اپراتور فیبر نوری نیز توضیح داد: کمیسیون فرصتی برای مذاکرات به اپراتور فیبر نوری داد تا تعیین تکلیف کند اکنون نیز ایرانیان‌نت در این بازه زمانی قرار دارد و در حال مذاکره است.

رییس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر عدم سرمایه‌گذاری سهامداران این شرکت، اظهار کرد: این شرکت اقدام به جذب سرمایه‌گذار خارجی کرده است، حال نکته آنکه دوره حفاظت معمولا براساس عملکرد تعیین شده و این موضوع نیز بستگی به سرمایه‌گذاری دارد. البته باید توجه داشت که زمان پروانه قابل تمدید است، اما دوره حفاظت براساس عملکرد است.

وی همچنین اظهار کرد: با توجه به این‌که MTN به عنوان سرمایه‌گذار خارجی اپراتور فیبر نوری وارد عمل شده و این شرکت در کشور نیز پول داشته و آماده سرمایه‌گذاری است، برهمین اساس کمیسیون به ایرانیان‌نت این مجوز را داد تا برای مدتی مذاکرات خود را دنبال کند اکنون نیز مذاکرات این شرکت در مراحل نهایی قرار دارد.

البته چندی پس از این صحبت‌ها وزیر ارتباطات که زمانی به یکباره و غافلگیرکننده خبر از تمدید دوره انحصار ایرانیان نت داده بود در خصوص سرمایه‌گذاری MTN در اپراتور فیبر نوری تاکید کرد: هنوز قراردادی که در این زمینه وجود دارد به طور قطعی به امضا نرسیده و هر یک از طرفین بر سر دو یا سه بند با یکدیگر اختلاف نظر داشته و در حال مذاکره هستند.

محمود واعظی همچنین عنوان کرد: طبق صحبت‌های صورت گرفته قرار بر آن است که در صورت همکاری MTN به میزان ۴۹ درصد سهام ایرانیان نت را در اختیار داشته باشد.
کد مطلب: 46551
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ