۰
plusresetminus
جمعه ۱۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۲۳
وزیر ارتباطات:

250 شرکت روسی به ایران می‌آیند

مشکل شبکه WLL حل می‌شود
ایتنا- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ازحضور ۲۵۰ شرکت روسی طی هفته آینده در ایران خبر داد و گفت: مشکلات شبکه WLL برطرف خواهد شد.
250 شرکت روسی به ایران می‌آیند



به گزارش ایتنا از ایسنا، محمود واعظی در کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری شورای اداری شهرستان سلسله اظهار کرد: لرستان مواهب طبیعی و نیروی انسانی مستعد جوانی دارد که باید از این ظرفیت‌ها در راستای اشتغال‌زایی استفاده کرد.


وی اضافه کرد: میانگین بیکاری استان در نیمه نخست امسال به ۱۲ درصد رسیده و این در حالی است که میانگین بیکاری در دلفان از ۲۵ به ۱۵ درصد رسیده است و باید در این راستا تلاش کرد تا آمار اشتغال در همه زمینه‌ها افزایش یابد.

واعظی از سیاست‌های دولت رونق اقتصادی را عنوان کرد و افزود: دولت به دنبال اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی بوده و برای همین محور برنامه ششم بر پایه اقتصاد مقاومتی تعیین شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: دولت اقتصاد مقاومتی را روشی برای نجات اقتصاد کشور از وضعیت آشفته‌ای می‌داند که قبلا بود و بر همین اساس باید با همکاری و هم‌فکری سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را اجرایی کرد.

وی کاهش تصدی‌گری دولت و حمایت از بخش خصوصی را از سیاست‌های دولت دانست و ادامه داد: رشد اقتصادی در ابتدای تحویل این دولت منفی ۶.۸ بود که در نیمه نخست امسال به مثبت ۴.۴، صنعت ۸.۸ و کشاورزی به پنج درصد رسیده است و این شاخص‌های مثبت در کنار تورمی که یک‌رقمی شده معنی خوبی دارد.

واعظی یادآور شد: بانک‌ها باید نقدینگی در اختیار بخش خصوصی قرار دهند و وظیفه دولت تنها سیاست‌گذاری، حمایت، هدایت و نظارت است و در سایه انجام این اقدامات رشد اقتصادی افزایش می‌یابد بنابراین دولت نسبت به آینده و عبور از این مرحله بسیار خوش‌بین است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از افزایش سطح تولید روزانه نفت کشور به دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه خبر داد و بیان کرد: این سهمیه که در نوع خود بالاترین نرخ تولید نفت در طول تاریخ بوده، در اپک تثبیت‌ شده و امروز با رفع تحریم‌ها، صادرات نیز در کشور افزایش‌یافته است.

وی گفت: دغدغه اصلی دولت و نظام موضوع اشتغال است و اگر مشکل اشتغال حل شود بسیاری از مسائل جانبی و فرهنگی نیز رفع می‌شود.

واعظی از آغاز طرح سلامت الکترونیک در مناطق مختلف از جمله روستاهای لرستان اشاره کرد و افزود: در این طرح ارتباط روستاها با هر کدام از روستاهایی که دارای مرکزیت هستند با پزشک برقرار می‌شود و مردم می‌توانند بدون مراجعه حضوری، بیماری‌های خود را توسط پزشکان از راه دور درمان کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: وزارت‌خانه آمادگی کامل را برای تخصیص اعتبارات لازم در راستای رفع مشکلات مخابراتی شهرستان و روستاهای تابعه دارا بوده و اولویت با روستاهایی با جمعیت بالا است که در سه مرحله انجام می‌شود.

وی از راه‌اندازی اینترنت نسل سه و چهار دو اپراتور در مناطق و مراکز پرجمعیت این شهرستان خبر داد و افزود: همچنین مرکز سوئیچ این منطقه با برنامه‌ریزی شرکت مخابرات در حال پیگیری است و تلاش می‌شود در کمترین زمان قطعی تلفن روستاهایی که از گذشته تلفن داشته‌اند و به هر دلیلی قطع‌شده است متصل شود.

واعظی خاطرنشان کرد: در رابطه با شبکه WLL سرمایه‌گذاری بسیار بزرگی در کل کشور در یک مقطع زمانی انجام و فقط امکاناتی برای این شبکه‌ها احداث شد و در حال حاضر شرکت مخابرات تلاش می‌کند مشکلات این شبکه داده را نیز حل کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یادآور شد: در حال حاضر در این شهرستان پهنای باند نسبت به سه سال گذشته چهار برابر، شبکه انتقال سه برابر و مشترکین اینترنت دو و نیم برابر شده است و در صورت رفع مشکلات WLL به‌جز چند روستا به همه روستاها حداقل یک خط تلفن داده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: به‌منظور راه‌اندازی مراکز پست‌بانک در این شهرستان نیز پیگیری‌هایی با استاندار لرستان انجام می‌شود تا در ضمن طراحی مکانیزمی خاص که در کل استان ازجمله این شهر پیاده شود امکان راه‌اندازی پست‌بانک در مناطق موردنظر ایجاد شود.

واعظی همچنین در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: اعتقاد ما در دولت این است که اقتصاد باید دست بخش خصوصی باشد و دولت تنها نقش سیاست‌گذاری، حمایت، نظارت و رفع مشکلات را داشته باشد اما اینکه دولت خود بخواهد در این زمینه تصدی‌گری کند و رقیب بخش خصوصی باشد قطعا با این اقدام نمی‌تواند سیاست‌های خود را در رابطه توسعه اقتصادی به پیش ببرد.

وی اضافه کرد: اجرای سیاست واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی مقداری زمان می‌برد، چراکه درصد قابل‌توجهی از آن دولتی است.

واعظی بیان کرد: کاهش تصدی دولت در اقتصاد از جمله راهکارهای مهم اجرای سیاست‌های کلان اقتصاد مقاومتی است و باید در این بخش کار را مردمی کرده و به بخش خصوصی واگذار کرد و این هدفی است که برای آن تلاش می‌شود؛ امیدواریم بتوانیم آن را پیش ببریم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه تا زمانی که بازار خود را در دولت تعریف می‌کنیم نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که کیفیت کالاها و محصولات داخلی بالا رود، اضافه کرد: تجربه ثابت کرده شرکت‌هایی که زودتر از کشور خارج‌شده‌اند موفق‌تر عمل می‌کنند. امروز که موانع و تحریم‌ها برداشته و روابط دولت با کشورهای دنیا و منطقه عادی شده، صادرات جز اهداف اساسی دولت است.

وی با بیان اینکه باید روی موضوع صادرات کار بیشتری انجام داد چرا که این مهم جزو سیاست‌های جدی دولت است، ادامه داد: در حوزه ICT کاری که مربوط به ما باشد را انجام داده‌ایم.

واعظی با اشاره به بازدید از مجتمع کشت و صنعت لرستان بیان کرد: در این مجتمع کار بسیار عظیمی در لرستان ‌شده که بازار تولیدات این مجتمع نیز خارجی و صادراتی است و سبب اشتغال‌زایی تعداد زیادی از جوانان این استان شده اما مزیت مهم‌تر آن برای استان این است که این اقدامات بومی‌سازی شود و از امکانات داخلی مانند خاک، آب و نیروی متخصص داخلی برای پیشبرد اهداف آن استفاده شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: دولت نیز حامی تولیدکنندگان در این راه است و در این راستا بازارهای داخلی را برای عرضه این تولیدات محیا می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در این سه سال هر چه دولت آورده سه برابر سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی شده است، گفت: به دنبال این هستیم که ICT در خدمت موتور توسعه کشور قرار گیرد و در رونق اقتصادی کمک کند و توانمند ساز بخش‌های مختلف باشد، چراکه در حال حاضر در دنیای امروز کشاورزی، بازرگانی، صنعت پیشرفته و سلامت و دیگر بخش‌ها نمی‌توانند بدون ICT موفق باشند.

واعظی با بیان اینکه تا زمانی که بازارهای خود را در ایران تعریف می‌کنیم نباید انتظار داشت که کیفیت‌مان بالا رود، افزود: ICT بهره‌وری در کارها را افزایش می‌دهد؛ بنابراین باید زیرساخت‌های لازم برای این امر را فراهم کنیم خوشبختانه در این سه سال گذشته فعالیت‌های خوبی انجام‌شده و امیدواریم تا پایان دولت هر آنچه انجام‌شده چند برابر کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: باید زیرساخت‌ها را در بخش تولید به کار گرفت و از سوی دیگر به دنبال این هستیم که از فارغ‌التحصیلان و شرکت‌هایی که در استان هستند برای این امر استفاده کنیم علاوه بر آن از شرکت‌هایی که در دیگر شهرهای کشور تجربه موفقی در این زمینه داشته‌اند، دعوت کرده و امیدواریم تا دو ماه آینده بتوانیم قراردادهایی در راستای توسعه کسب‌وکار و ایجاد اشتغال منعقد کنیم.

وی یادآور شد: مسئولیت کمیسیون مشترک اقتصادی توسط تعدادی از کشورها از جمله ترکیه، روسیه، آذربایجان، امارات، اندونزی، فیلیپین و مالزی به عهده ایران گذاشته ‌شده است که حضور هریک از کشورهای یاد شده خود ظرفیتی برای توسعه اقتصادی استان لرستان خواهد بود.

۱۳۰ میلیارد تومان برای گسترش فعالیت‌های ICT سرمایه‌گذاری می‌کنیم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین از پررنگ‌تر شدن ICT در لرستان خبر داد.
واعظی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برنامه داریم در استان لرستان ICT بتواند نقش پررنگ‌تری داشته باشد. برای همین از سه سال گذشته برنامه‌ریزی گسترده‌ای کرده‌ایم و زیرساخت‌های ICT استان توسعه خوبی داشته است.

وی با بیان اینکه شبکه پهنای استان حدود ۶.۵ و شبکه انتقال نزدیک به چهار برابر شده است، افزود: همچنین تعداد شهرهای بیشتری به نسل سوم و چهارم در آینده مجهز می‌شوند چراکه با سرعت کار انجام می‌شود.

واعظی با اشاره به سفر خود به لرستان بیان کرد: در این سفر ما حدود ۱۶۰ میلیارد تومان پروژه مختلف افتتاح کردیم و برنامه داریم تا پایان این دولت و تا اواسط سال آینده ۱۳۰میلیارد تومان برای گسترش فعالیت‌های ICT در استان سرمایه‌گذاری کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه وقتی زیرساخت‌ها آماده باشد بهره‌برداری از آنها آسان می‌شود، گفت: در استان وزارت کار، استاندار لرستان، دانشگاه‌های استان، بخش خصوصی و ما پیگیر هستیم تا شرکت‌هایی که دانش‌بنیان هستند و فعالیت‌های که تولید محتوا می‌کند را ایجاد کنیم.

وی اضافه کرد: از جمله این فعالیت‌ها، اپلیکیشن نویسی بین جوانان و ایجاد شرکت‌های استارت آپ است، تا بتوانند تولید ثروت در استان کنند و سبب افزایش اشتغال جوانان نیز شوند.

واعظی گفت: امیدواریم تا دو ماه آینده هزینه‌ای که برای افزایش زیرساخت‌ها کردیم تبدیل به اشتغال، ثروت و رونق در حوزه ICT شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه ایجاد پست بانک در روستاها اظهار کرد: تعداد روستاها در استان زیاد است و ایجاد پست بانک در تمام روستاها هزینه بالایی می‌برد اما ما با استاندار مشورت می‌کنیم تا روستاهایی که مرکزیت دارند و یا به لحاظ اقتصادی، صنایع دستی، دامپروری و کشاورزی فعالیت اقتصادی خوبی دارند پست بانک ایجاد کنیم تا در خدمت رونق کسب و کار کوچک و فعالیت‌های روستایی باشد.

وی افزود: در استان برای تعدادی از روستاهایی که دارای این مشخصات باشند را تا پایان سال جاری پست بانک ایجاد می‌کنیم.

اتصال همه‌ شهرهای کردستان به 3G تا پایان دولت یازدهم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تا پایان دولت یازدهم همه‌ی شهرهای استان کردستان به اینترنت نسل سوم (3G) متصل خواهند شد.

محمود واعظی، در آیین افتتاح ۲۲ پروژه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان کردستان اظهار کرد: همه مردم ایران از هر قوم و آیینی و در هر نقطه‌ از کشور از حقوقی مساوی برخوردارند و تلاش ما همواره بر این است تا وحدتی را که امام و رهبری نیز همواره بر آن تاکید داشته‌اند، بیش از پیش بر جامعه حاکم کنیم.

وی افزود: استان کردستان با مردمانی فهیم، باهوش و صبور در ۳۷ سال گذشته همواره الگوی وحدت بوده که این الگو نه تنها در کشور بلکه باید در جهان بسط پیدا کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اقدامات دولت برای رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم، عنوان کرد: استان‌های مرزی به عنوان استان‌های آیینه کشور بیشتر مورد توجه دولت قرار گرفته‌اند و تلاش دولت همواره بر این بوده است که استان‌های مرزی به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرند.

وی با اشاره به اشتغالی که بخش فناوری اطلاعات می‌تواند در کشور ایجاد کند؛ اشتغال را مهمترین موضوع مورد توجه دولت تدبیر و امید عنوان کرد.

واعظی در ادامه، تامین امکانات و بهبود شرایط اقتصادی در روستاها را یکی از راه‌های جلوگیری از مهاجرت روستاییان دانست و افزود: امیدواریم دولت بتواند در این راستا نیز وارد عمل شده و با رفع مشکلات معیشتی روستایان، از مهاجرت آنها جلوگیری کند.

وی به اقدامات دولت در خصوص توسعه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد و ادامه داد: در ۳ سال گذشته پهنای باند اینترنت استان هشت برابر، شبکه انتقال ۲۱ برابر و تعداد مشترکین هم پنج برابر شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: گرچه اقدامات مثبتی در این زمینه‌ها صورت گرفته است اما هنوز جای کار زیادی وجود دارد و برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته است که به توسعه استان در بخش ارتباطات کمک می‌کند.

وی اتصال ۸۸۱ روستای استان به اینترنت پرسرعت، چهار برابر شدن شبکه انتقال، ایجاد اینترنت نسل سوم در همه شهرهای استان و اتصال پنج شهر استان به اینترنت نسل چهارم را از جمله برنامه‌های در دست اقدام دولت در حوزه ارتباطات برای کردستان اعلام کرد.

۲۵۰ شرکت روسی هفته آینده به ایران سفر می‌کنند
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هفته آینده جلسه کمیسیون مشترک ایران و روسیه در تهران تشکیل می‌شود که ۲۵۰ شرکت روسی در آن حضور خواهند داشت.

واعظی در کارگروه توسعه صادرات استان کردستان اظهار کرد: حوزه صادرات جزو اولویت‌های دولت است و به صورت جدی پیگیری می‌شود.

وی افزود: ما باید نحوه رقابت در بازارهای جهانی را یاد بگیریم و کیفیت، قیمت و بسته بندی محصولات ما رقابتی و متناسب با نیاز مشتری باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: نقص عمده تولیدکنندگان ما این است که کمتر به مسئله بازاریابی توجه می‌کنند که این مشکل در بخش خصوصی ما نیز وجود دارد.

وی بیان کرد: یک کارآفرین موفق در ایران لزوما یک صادرکننده موفق هم نیست که باید در راستای رونق صادرات مقداری رویکردها تغییر پیدا کند.

واعظی با اشاره به اینکه در بخش صادرات هم دولت و هم بخش خصوصی باید وارد عمل شوند و با همدیگر همکاری کنند، تصریح کرد: بخش خصوصی ما هنوز در روابط خارجی حرفه‌ای نشده است در حالی که شرکت‌های خارجی بسیار حرفه‌ای در این زمنیه عمل می‌کنند.

وی در ادامه عنوان کرد: آمادگی این را داریم که یک شعبه پست بانک را در راستای تسریع امور بانکی مسئله صادرات در استان کردستان ایجاد کنیم.

وزیر ارتباطات در ادامه سخنان خود به بازارهای هدف کشورهای دیگر اشاره و اعلام کرد: کشور روسیه یک بازار بسیار خوب است که باید استان کردستان بر روی این بازار هدف گذاری کند.

وی ادامه داد: هفته آینده جلسه کمیسیون مشترک ایران و روسیه در تهران تشکیل می‌شود که ۲۵۰ شرکت روسی در آن حضور خواهند داشت.

واعظی همچنین بازار کشورهای ترکیه و آذربایجان را ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه صادرات استان کردستان برشمرد و گفت: با نشستن در اتاق‌ها کاری پیش نمی‌رود بلکه صادرات زحمت می‌خواهد.

وی ضمن تاکید بر فعالیت‌ بیشتر بخش خصوصی، بیان کرد: معیشت مردم با دولتی شدن اقتصاد کشور حل نمی‌شود بلکه اقتصاد وقتی رونق می‌گیرد که در دست بخش خصوصی باشد. خوشبختانه هم دولت و هم مجلس در این زمینه نظر مساعدی دارند.

وزیر ارتباطات در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه مردم استان کردستان بیشترین رای را به رئیس جمهور داده‌اند، خاطرنشان کرد: آقای روحانی به مردم کردستان احساس بدهکاری می‌کند که در این همین راستا آبادانی کردستان برای دولت بسیار مهم است.
کد مطلب: 46884
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ