فعالیت شبکههای خارجی مشروط به رعایت قوانین ایران میشود
ایتنا- عمیدیان: اگر در مدت سه سال ۳ شبکه اجتماعی بومی به سطح ۳۰ میلیون کاربر برسند گردش مالی هزار میلیارد تومانی ایجاد خواهد شد.
رئیس رگولاتوری با اشاره به پیشبینی سه دسته شبکههای اجتماعی در سندی که برای تصویب به شورای عالی فضای مجازی ارسال شده گفت: دسته سوم شبکههای خارجی مثل تلگرام هستند در صورت رعایت قوانین ایران اجازه فعالیت و عضوگیری خواهند داشت.
به گزارش ایتنا از فارس، علیاصغر عمیدیان از پیش بینی گردش مالی هزار میلیارد تومانی برای شبکه های اجتماعی بومی در ایران خبر داد و اظهار داشت: در سند شبکههای اجتماعی که برای تصویب به شورای عالی فضای مجازی ارسال شده ۳ دسته شبکه اجتماعی پیشبینی شده که امیدواریم با تصویب در شورای قانونی و عملیاتی شوند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیح داد: دسته اول شبکههای اجتماعی صد درصد بومی هستند که تمامی سختافزار، دیتاسنتر داخلی و اپلیکیشنهای آن بومی است و قوانین نظارتی بر این شبکهها حاکم خواهد بود.
وی ادامه داد: دسته دوم، شبکههای مشترک بین خارج و داخل هستند که دیتاسنترهای آنها باید داخل کشور باشند و دسته سوم نیز شبکههای خارجی هستند مثل تلگرام فعلی که آنها نیز در صورتی که قوانین ایران را رعایت کنند اجازه فعالیت و عضوگیری خواهند داشت.
عمیدیان تصریح کرد: براساس طرح تجاری تهیه شده برای شبکههای اجتماعی در ایران، ۳ سطح برای شبکهها و یک سری خدمات از جمله call out ، call in، اینترکانکشن بین اپراتورها و پرداخت مالی درونشبکهای در نظر گرفته شده است و مقرر شده در سال نخست این شبکهها به سطح ۳ تا ۵ میلیون به مشترک برسند و اگر از سطح اولیه عبور کردند برخی خدمات از جمله پرداخت مالی درونشبکهای به آنها تعلق میگیرد.
رئیس رگولاتوری گفت: محاسبه کردهایم که اگر در مدت سه سال ۳ شبکه اجتماعی بومی به سطح ۳۰ میلیون کاربر برسند گردش مالی هزار میلیارد تومانی ایجاد خواهد شد.
عمیدیان گفت: طرح تجاری بر اساس تعداد کاربر، خدمات، پهنای باندی که در اختیار شبکه قرار میگیرد و تعرفه پهنای باند ارائه شده تهیه شده و در این طرح مبلغ سرمایهگذاری موردنیاز برای راهاندازی اولیه نیز محاسبه شده است.
در کل دو دسته شبکه اجتماعی وجود دارد. دسته اول شبکه هایی که تحت کنترل و نظارت دائم ما هستند و دیتاسنترهاشون در داخل قرار داره و به اطلاعات کاربرانشون دسترسی داریم و اگر حرفی بزنند که به مذاقمون خوش نیاد میتونیم شناساییشون کنیم و تحت پیگرد قرارشون بدیم و با اتهاماتی چون تشویش اذهان عمومی و تبلیغ و تبانی به قصد فلان و بهمان که برای اینجور مواقع اماده کرده ایم حسابشون رو بزاریم کف دستشون. دسته دوم شبکه هایی هستند که کنترلشون در دست ما نیست و به اطلاعات کاربرانشون دسترسی نداریم و اینها آزادانه راجع به هر چیز و هرکس مطلب مینویسند و روی اعصاب هستند که البته اکثر این دسته شبکه ها را فیلتر کرده ایم و یکی دوتایی که باقی مونده تعداد کاربرانشون انقدر زیاده که دلواپسیم فیلتر کردنشان باعث بروز بازخوردهای منفی و اعتراض در سطح جامعه بشه و میدونید که ما آبمون چندان با معترض جماعت در یک جو نمیره، بنابراین همزمان که پروژه شبکه ملی اطلاعات را که قرار است یکبار برای همیشه به تمام این حرف و حدیث ها پایان بده و ما رو یک قدم به الگوی کره شمالی نزدیک کنه در حال بررسی روشهایی هستیم تا با کمترین بازخوردهای منفی این شبکه ها را هم فیلتر کنیم.