ایتنا- زیرساخت به سه شرکت شرکت انتقال ارتباطات بینالملل، شرکت فنی و مهندسی شبکههای مخابراتی و شرکت توسعه زیرساخت ارتباطی تقسیم خواهد شد.
مجلس شورای اسلامی امروز در جلسات خود مصوب کرد که شرکت ارتباطات زیرساخت پس از تغییر نام، به سه بخش مجزا تقسیم شود.
به گزارش ایتنا از ایسنا، با تصویب مجلس و به دنبال پیشنهاد رمضانعلی سبحانیفر به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اجازه داده شده نسبت به تغییر نام شرکت ارتباطات زیرساخت به شرکت ملی ارتباطات ایران اقدام کند.
در عین حال بر اساس این مصوبه وزارت ارتباطات مجاز شده نسبت به تفکیک شرکت ارتباطات زیرساخت به سه شرکت تابعه آن شامل شرکت انتقال ارتباطات بین الملل با ماموریت حضور موثر در بازارهای منطقهای و بینالمللی، شرکت فنی و مهندسی شبکههای مخابراتی با ماموریت تامین نیازهای فناورانه، زیرساخت مادر مخابراتی و صدور خدمات فنی و مهندسی و شرکت توسعه زیرساخت ارتباطی با ماموریت توسعه، مدیریت و نظارت بر زیرساختهای ارتباطی حاکمیتی در چارچوب امکانات موجود و تفکیک ماموریت ها و در سقف پستهای سازمانی موجود اقدام کند.
طبق این مصوبه وزارت ارتباطات موظف شده اساس نامه شرکتهای فوق را حداکثر ظرف مدت شش ماه به تصویب هیات وزیران برساند. در عین حال به شرکت ملی ارتباطات ایران اجازه داده میشود از طریق شرکتهای تابعه خود به منظور شتاب بخشی به توسعه زیرساخت ها و حضور موثر در بازارهای منطقهای و بینالمللی صدور خدمات فنی و مهندسی و پهنای باند نسبت به مشارکت و سرمایهگذاری مشترک با بخشهای خصوصی، عمومی و غیردولتی و شرکتهای خارجی با رعایت منافع ملی اقدام کند.
همچنین به موجب این مصوبه وزارت ارتباطات مکلف شده در توسعه زیرساختهای خدمات الکترونیکی در مناطق محروم و روستایی سرمایه گذاری کند؛ به گونهای که امکان ارائه حداقل چهار خدمت الکترونیکی اصلی دولت (سلامت، آموزش، کشاورزی و بانکی) در ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور امکان پذیر شود.
با تصویب مجلس و بهمنظور توسعه دولت الکترونیک و حفظ یکپارچگی شبکه ملی اطلاعات و افزایش بهرهوری زیرساختهای ارتباطی کشور، دستگاههای اجرائی و نهادهایی که دارای شبکه ارتباطی مستقل میباشند، برای استفاده اختصاصی در قلمرو فعالیتهای داخلی دستگاه مربوط مجاز بوده و برای ارائه خدمات زیرساخت ارتباطی و مخابراتی بر بستر شبکه ملی اطلاعات به سایر اشخاص حقیقی و حقوقی وفق قوانین و مقررات مربوط ملزم به أخذ مجوز از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وفق مصوبات شورای عالی فضای مجازی است.
ایسنا در حال پیگیری جزئیات این تصمیم از سوی وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زیرساخت است.