رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات مرکز تحقیقات مخابرات ایران:
70 درصد صفحات وب فارسی بیمحتواست
ایتنا - درصد بالایی از مطالب صفحات وب فارسی، کپی برداری و تکراری است که بیشترین موارد کپی برداری مربوط به وبلاگ هاست.
رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات مرکز تحقیقات مخابرات ایران با بیان اینکه تنها ۳۰ درصد مطالب صفحات وب به زبان فارسی را مطالب مفید و قابل قبول تشکیل می دهد، گفت: ۷۰ درصد مطالب این صفحات یا بدون محتوا و یا تکراری هستند.
به گزارش ایتنا از ایرنا، علیرضا یاری روز یکشنبه در نشست مطبوعاتی همایش راهکارهای پیشگیری از سرقت علمی اظهار داشت: تا یکی دو دهه قبل، فقط چند میلیون صفحه وب به زبان فارسی وجود داشت درحالیکه صفحات وب به برخی زبانهای خارجی از جمله انگلیسی و روسی به چند صد میلیون میرسید ولی امروزه، موتور جستجوگر \'پارسی جو\' به تنهایی، چهار میلیارد صفحه فارسی را خزش کرده است.
وی به گسترش بسیار سریع صفحات فارسی زبان در فضای وب طی سالهای گذشته اشاره کرد و ادامه داد: درصد بالایی از مطالب صفحات وب فارسی، کپی برداری و تکراری است که بیشترین موارد کپی برداری مربوط به وبلاگ هاست.
عضو هیات علمی پژوهشکده فناوری اطلاعات مرکز مخابرات ایران خاطرنشان کرد: بسیاری از افرادی که نسبت به کپی برداری از مطالب دیگران اقدام میکنند تعریف خاصی از سرقت علمی ندارند و ناخواسته ممکن است کاری کنند که از دیدگاه دیگران، سرقت محسوب شود.
یاری با بیان اینکه امروزه تولید محتوا از انحصار رسانه های سنتی خارج شده و بیشتر در دست کاربران شبکههای اجتماعی است، تصریح کرد: با توجه به این واقعیت، باید فرهنگ سازی لازم برا کاربران شبکههای اجتماعی صورت گیرد تا این افراد بدانند محتوا را با چه اصولی تولید و منتشر کنند تا هم قابل ارجاع و هم قابل دسترس و استفاده برای همگان باشد.
وی بیان داشت: در این فضا و با وجود حجم زیاد اطلاعات در فضای مجازی، جویشگرها به ما کمک میکنند تا علاوه بر سنجش کیفیت مطالب منتشره، نحوه مرجع دهی و میزان مشابهت آنها مشخص شود.
همایش بررسی راهکارهای پیشگیری از سرقت علمی که در سه محور اصلی مبانی اخلاق در فضای مجازی، سیاستگذاری در حقوق مالکیت فکری و کاربرد ابزارها و سامانههای منطبق با فناوری اطلاعات در پیشگیری از سرقت علمی تدارک یافته است، روز ششم بهمن ماه به همت پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی و مرکز تحقیقات مخابرات برگزار می شود.