۰
plusresetminus
يکشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۳۷

مروری بر وضعیت امنیتی حوزۀ سایبری در سال ۲۰۱۶

ایتنا- کارشناسان امنیتی معتقدند که فعالیت‌های هکری روسیه در انتخابات ریاست جمهوری امریکا تنها اتفاق سایبری بزرگ سال ۲۰۱۶ نیست و دنیای فناوری شاهد جرایم سایبری بزرگ‌تری هم بوده است.
مروری بر وضعیت امنیتی حوزۀ سایبری در سال ۲۰۱۶


اگر بخواهیم حوزه فناوری اطلاعات جهان در سال ۲۰۱۶ را سال اوج حملات سایبری بدانیم، و یا حتی آن را به نام سال هکرها نامگذاری کنیم، چندان بیراه نخواهد بود، زیرا در این سال، رکورد بی‌سابقه‌ای در عرصه هک، به جا ماند.
هر چند در سال‌های قبل، بیشتر نفوذهای شبکه‌ای، روی شرکت‌ها و مؤسسات بزرگ متمرکز بود. ولی در سال ۲۰۱۶ دیدیم که علاوه بر سازمان‌ها و شرکت‌ها، حوزه بسیار وسیع‌تری از جمله افراد مشهور، مدیران عامل حوزۀ فناوری، و حتی مراکز خدمات دهنده مشهور مانند نتفلیکس و... هم قربانی این نوع از جرائم بودند.


به گزارش ایتنا از شماران سیستم به نقل از تاپ تک نیوز، در ۲۱ دسامبر سال ۲۰۱۶، حساب توییتر نتفلیکس توسط گروهی از هکرهای کلاه سفید هک شد. هکرهای مذکور، پیامی را با مضمون "صرفاً جهت آزمایش امنیت نتفلیکس"! در توییتر شرکت مورد بحث توییت کردند و به این شرکت توصیه کردند که جهت اطلاعات بیشتر با آنها تماس بگیرند.
اورماین (OurMine)، همان گروه هکری بود که دست به این اقدام زده بود. این گروه، پیام خود به نتفلیکس را همراه با لوگو و آدرس ایمیل در معرض دید نزدیک به ۲.۵ میلیون دنبال کننده توییتری قرار داد.




در سال ۲۰۱۶، همچنین شاهد تبدیل شدن امنیت دیجیتال به یک نگرانی در حوزۀ کلان کشورها و نیز مرتبط با تحولات داخلی آنها بودیم. در حقیقت حملات سایبری بتدریج از اقدامات شخصی و گروهی، به سمت اقدامات سازمان‌یافته تغییر جهت دادند که هوشیاری بیشتر کارشناسان امنیتی سازمان‌ها و نیز مدیران را می‌طلبد.
شاید به جرات بتوان گفت که اکثر موارد هک در سال ۲۰۱۶، اهداف ژئوپلیتیک بود. گروه‌های هکری به خاطر حمله به سایت کرملین و رییس جمهور روسیه، ولادمیر پوتین، به بازگشت به دوره جنگ سرد و تضعیف کشورهای رقیب در جهت پیشبرد اهداف سیاسی متهم شده‌اند.

همچنین در سال ۲۰۱۶، پایگاه داده آژانس ضددوپینگ جهانی نیز هک شد؛ این موضوع از آن جهت حائز اهمیت بود که پرونده دوپینگ برخی ورزشکاران در رسانه‌ها و افکار جمعی مطرح بود و جدال بین طرفین منازعه داغ بنظر می‌رسید.

در نتیجه این حمله، پرونده‌های پزشکی خصوصی چندین ورزشکار منتشر شد که طبعا در سرنوشت نتایج رقابت‌های ورزشی آنها تاثیرگذار بود.
گفته می‌شود گروهی از هکرها(ی احتمالا روس) به نام‌های تیم تزار (Team Tsar) و فنسی بیر (Fancy Bear) متهم به این اقدام شده‌اند.
 
کد مطلب: 47664
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ