استراتژی شرکت مایکروسافت تا امروز برای رویارویی با کرومبوکها، راهبرد سادهای مبنی بر ساخت لپتاپهای ویندوزی مقرون بهصرفه بوده است، به گونهای که بتوانند مزیت رقابتی کرومبوکها را که همان قیمت کم آنهاست، خنثی سازد و دست بالا را در این بازار داشته باشد.
به نظر میرسد که مایکروسافت به فکر گسترش این راهبرد به بخش سیستم عامل خود نیز افتاده است.
به تازگی وبسایتهای Windows Blog Italia و Thurrott سیستم عامل "ویندوز کلود" را مورد بررسی قرار دادهاند. به نظر میرسد ویندوز کلود را میتوان چرخشی در ویندوز ۱۰ دانست که با هدف رقابت با کروم او.اس.اس شرکت گوگل ظهور کرده است.
عملکرد این سیستم عامل بسیار شبیه به ویندوز ۱۰ است و شاید برجستهترین ویژگی آن را بتوان این نکته دانست که در واقع تنها اپلیکیشنهای معمولی ویندوز بر روی آن قابل اجرا هستند.
به گزارش ایتنا از
رایورز به نقل از انگجت، در حال حاضر اطلاعات زیادی از این سیستم عامل تازهوارد مایکروسافت در دست نیست، اما آنچه دست کم در باره آن مطمئنیم، این است که تنها قادر به اجرای اپلیکیشنهای یونیورسال (یعنی برنامههایی که با کمک پلتفرم UWP نوشته شدهاند و قابلیت اجرا بر روی تمامی دستگاههای ویندوزی اعم از لپتاپ، تبلت و اسمارتفون را دارند) است که در ویندوز استور قرار دارند.
کارشناسان این سایتها معتقدند ویندوز کلود از لحاظ بصری هیچ گونه تفاوت عمدهای با ویندوز ۱۰ ندارد و احتمالاً برای استفاده در مدارس و مؤسساتی مناسب خواهد بود که فقدان اپلیکیشنهای بومی (Native Apps) در کروم او.اس به دلیل مسائل امنیتی را حس میکردند.
از سوی دیگر معلمان احتمالاً بیشتر مایل به استفاده از PC های ویندوزی هستند، چرا که مطمئنند سیستم آنها تحت تأثیر بدافزازها یا برنامهها و بازیهای تأیید نشده قرار نخواهد گرفت.
گفته میشود احتمال دارد شرکت مایکروسافت، فروشگاه نرمافزاری جدیدی موسوم به Centennial (که امکان بارگذاری اپلیکیشنهای ۳۲ بیتی در ویندوز استور را فراهم میکند) را نیز در نظر بگیرد. البته هنوز در مورد جزئیات و نیز سازگاری آن به دلیل وجود گزارشهایی متناقض، تردیدهایی وجود دارد.
شایان ذکر است با وجود اخباری که به تازگی در باره سیستم عامل جدید غول نرمافزاری جهان به رسانهها درز کرده، هنوز اطلاعات دقیقی در خصوص زمان عرضه ویندوز کلود وجود ندارد، اما به احتمال زیاد به زودی (در بهار ۲۰۱۷) شاهد عرضه آن خواهیم بود.